Problem je sledeci.
Auto sam kupio prosle godine sve radilo bez greske i u extra je stanju bio kao spolja tako unutra, ma bombona. Uradim mu veliki servis. Posle toga redovan mali servis. Od tog malog servisa prosao 5000km i vidim sad malo potrosio ulja, sipao Eneos 15-40. Pre toga sipano fordovo formula i do sledece zamene nije ni kap potrosio. Sad sve je moguce da mu je prodavac sipao neke aditive ili sta vec pa nije trosio. Mada kazem nije dimio ni nista.
E sad dalje pre par meseci tj letos primetim da trosi vise goriva. Trosio je 5 do 5.5l maksimala prosek evo sad trenutno trosi 9.8-10l lagano. I mislim da mi se ta potrosnja postepeno povecavala iz meseca u mesec. Znaci mislim da je 10l i na ovu zimu stvarno previse pogotovo za motor ove snage.
Problem koji se javio posle velikog servisa je takodje bio jer su mi bile otkinute zice sa dzeka egr ventila. A to je kao tako bilo zamaskifano i stvarno nisam video da li je bilo pokidano ili ne pri kupovini a majstor mi je rakao ako ti sve radi bez problema samo teraj. Tako je i bilo. Nije bilo problema do pocetka ove zime kada je poce da mi se gasi. Stanem na semafor krenem prvom on se ugasi i sam upali jer ne stignem ni da stisnem kvacilo a ostane u brzini. Prikacim na dijagnostiku izbaci neke dve greske vezane za EGR VENTIL. Majstor mi vrati zice od EGR ventila nazad prikacena dijagnostika greske nema auto ide normalno ne gasi se Ali sam primeti u prvoj i drugoj brzini da baci dim i kad upali a pre toga nije bilo... I sad posle toga je krenula ta potrosnja, ne znam da li to ima veze sa tim.
Pali dobro. Sad na ovim minusima svaki dan sam palio normalno malo zavrti ali upali. Kad je plus kao metak pali. I. Povlaci solidno u odnosu na snagu motora bar tako mislim...
Molim pomoc jer ne bih da me majstori deru a niko da n3 kaze sta j konkretan problem.
Hvala