Sinoć dok sam se vraćao kući, primjetio sam da mi je auto brže nego inače došlo na radnu temperaturu (bio je u garaži u trgovačkom centru parkiran nekoliko sati i kada sam krenuo bio je skroz hladan, vanjska temepratura 5-10 stepeni).
Pošto mi je bilo malo hladno na autu, okrenem ja skroz na grijanje (bilo skroz na hlađenju okrenuto, ali nije radila ventilacija) i uključim ventilaciju na 1. Prvih nekoliko sekundi je počelo da puše toplo, ali onda je počelo da puše hladno. Da bih primjetio da mi je temperatura između radne i početka crvene zone, što mi se nikada nije desilo za godinu i dva mjeseca otkako je kod mene.
Ugasio sam ventialciju i došao kući. Stavio sam karton preko noći ispod auta i jutros vidim da imaju dvije tri svijetlije kapi, ali mislim da su mi od klime, jer sam baš jučer preko dana servisirao klimu. Tih par mislim da su od klime, jer sam je punio prije 7-8 mjeseci i sada nije bilo ni ulja ni freona, pa mi vjerovatno ona pomalo curi. I vratio sam se kući normalno pri vanjskoj temepraturi od oko 15 stepeni, on je držao radnu temperaturu. NIsam palio ni hlađenje ni klimu, jer smo klimu probali nakon servisiranja i poslije nije bilo toliko vruće da bih je koristio, ni nju ni ventilaciju. Tako da sumnjam da ima ikakve ceze sa jučerašnjim servisiranjem klime.
Boca i rashladna tečnost u njoj promjenjenje na proljeće ljeto 2015. godine. Ima je na otprilike na oko maksimumu.
Do čega bi moglo biti? Majstori tek rade u ponedjeljak.