Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Cev meraca ulja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
MikiN
Poruka: 42
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2016. u 20:37h

Cev meraca ulja

Poruka od MikiN » nedelja, 12. mar. 2017. u 00:15h

Pozdrav ljudi,

Pre nekih par meseci usled namestanja maske na motoru slomi se vrh meraca (pukne ona plastika par cm nize od vrha). Posto pri sebi nisam imao neki alat koji bi pomogao, oteram u obliznji (Reno :) ) servis ne bi li pomogli. Inace, radi se o Cmax-u, 2.0 TDCI. I kad je majstor video, uzme klesta i poce da trze onu cev, gde stoji merac ulja, kao moze to da se skine. S' obzirom da to nije islo kako je on zamislio, nadje neka klesta i izvadi slomljeni merac. Pre neki dan, ja da proverim stanje ulja, op...cela ona cev izadje napolje (bez natezanja). Nekako uspem da vratim i proverim ulje sve ok. Probam opet da izvadim i dalje se vadi lagano (cela cev). Vozio sam par dana i nisam primetio da ulje izlazi. Ako neko zna, moze li to da mi napravi pizdariju i da mi tu izlazi ulje i kako bih to mogao resiti? Nije u pitanju navoj pa me interesuje kako je to uopste stajalo kako treba (niti sam primetio da je slomljeno i sl.).

Hvala unapred!

Scorpio 696
Poruka: 1383
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Re: Cev meraca ulja

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 12. mar. 2017. u 16:06h

Imao sam slican problem sa cevcicom koja ispada
Slika ili Slika
Ako neuspes da fiksiras cev probaj makar da zatvoris tu rupu dok nesmislis resenje.
Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“