Focus 1999.god 1.8 tddi 76KS
Moderator: Dragomir
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Focus 1999.god 1.8 tddi 76KS
Radi se o focusu 1999.god 1.8 tddi 76KS. Sve nedoumice zapravo polaze od potrosnje eurodizela koji inace sipam u auto i ako nisam siguran da li u njega ide obican dizel ili euro. Elem kada sam uzeo auto pre par meseci potrosnja krajnje umerene voznje sa detetom u kolima po gradu kretaala se oko 7.5l. E s obzirom da sam u focusa presao iz auta koji je trosio 4/4.5l istog tog eura, ta potrosnja je predstavljala pravi samar od kog ni dan danas ne mogu da dodjem sebi. E ali ni to ne bi bio problem da se potrosnja u poslednjih par nedelja nije popela na nesto malo jace od 10l, napominjem sve to iskljucivo po gradu. Ima li neko da kaze svoje iskreno iskustvo sa potrosnjom ovog modela od 76ks i dali je moguce da identicni fokus mog stirca sa 90ks trosi 6/6.5l po gradu.Inace auto je pre mene imao samo jednog vlasnika tj. vlasnicu koja nije prelazila sa njim 90-100km/h, presao je 130000km sto je ekvivalentno stanju enterijera i stanju trapova koji su nestvarno utegnuti osim stabilizatora naravno koji su za zamenu. E d azaboravih da kazem da auto za svoju kubukazu jako lose ide, preko 2500 rpm neuspevam da ga dignem u voznji a pri tom na 2000 mi se aktivira dimna zavesa na auspuhu. Moje sumnje idu od katalizatora preko EGR vcentila do dizni tj ulozaka. Kompresija nije merena za sada a u kolima sam nasao racun o remontu pumpe na nekih 110000km.
Molim vas prosvetlite me sta da radim ili da ga prosledim dalje pa nek se neko drugi muci.
Molim vas prosvetlite me sta da radim ili da ga prosledim dalje pa nek se neko drugi muci.
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
Re: muci me focus
taj auto troshi samo euro dizel (inace crkav pumpa ako je D2 ,koja je ko otrov skupa i to remontovana,takodje nemoj da ga vozis ispod zadnje crte 1/4 rezervoara ,loshije se hladi pa crkava).D2 jeste jeftiniji ali ga vishe troshi ,pa dodjes na isto ,ali ti crkne pumpa
Inace isto 1.8 tddi sa 90hp isto trosi kao stricu 6-6.5 sa klimom 7 ,ovo su potrosnje po gradu,mada meni kombinovano skoro isto troshi
koji ti je to troshio 4-4.5 l
Za EGR ce ovde ovlasceni da te uputi i za kat.
Inace isto 1.8 tddi sa 90hp isto trosi kao stricu 6-6.5 sa klimom 7 ,ovo su potrosnje po gradu,mada meni kombinovano skoro isto troshi
koji ti je to troshio 4-4.5 l
Za EGR ce ovde ovlasceni da te uputi i za kat.
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
druze imas neku gresku na tom fokusu koju moras da resis sto pre.naime imao sam desetak fokusa tddi,2kom. i sad vozim i dosta njih mi dolaze u servis i nijedan ne prelazi 7lit.u gradu.neznam da li si radio servis na njemu jer ti je auto najprostije receno po tvom objasnjenju zagusen(filter vazduha prljav,egr-ventil zaprljan,katalizator zapusen)to su prve gluposti koje mogu da zezaju.inace mozes da mu sipas i d2 bez problema sve tdd motore vozim na d2 dok kod tdci motora samo evrodizel.naravno sada zbog mraza bolji je evro jer d2 ima vise sansi da zaledi.nadam se da sam ti bar malo pomogao 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Sta je to gradska voznja ?
Kada ti treba 2 sata da predjes Gazelu ili kada u 2 sata nocu prodjes kroz centar Beograda za 5 min
Problem moze da stvara pored ovoga svega i kvacilo ako proklizava,a i turbina
Kada ti treba 2 sata da predjes Gazelu ili kada u 2 sata nocu prodjes kroz centar Beograda za 5 min
Problem moze da stvara pored ovoga svega i kvacilo ako proklizava,a i turbina
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- m_peki
Re: Focus 1999.god 1.8 tddi 76KS
I ja mislim da je zagusen totalno jer kao sto rekoh vozila ga je nekka zena penzionerka koja se tu i tamo svrckala po zemunu 8 godina u nazad i bio je 2. manji auto u toj porodici. Sad nemam pojma da li da probam da ga izduvavam nekim aditivima ili prvo u servis na komp. Filteri i ceo servis mali radjen pre 2 do 3 hiljade. Nego da li na kompu mogu da dobijem odgovor na svoj problem.
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Pored svega toga jel ti trosi ulje?
Mozda je turbina dobila,ovo je samo laicki odgovor moze tu biti milion stvari a najpametnije je da ga oteras u servis pa da to neko ko je strucan moze da pogleda.
Ovde preko foruma mozes dobiti neke generalne odgovore ali to mora de se vidi i proba.Bez toga nema rabote.
Mozda je turbina dobila,ovo je samo laicki odgovor moze tu biti milion stvari a najpametnije je da ga oteras u servis pa da to neko ko je strucan moze da pogleda.
Ovde preko foruma mozes dobiti neke generalne odgovore ali to mora de se vidi i proba.Bez toga nema rabote.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- m_peki
Evo danas jos jedan maler. Napukla je soferka po sirini negde u visini brisaca na svakih par km lepo se siri prema stubovima po nekih par santima. Ako neko ima info koliko je nova/polovna neka kaze.
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
nova je u glas servisu oko 110evra sa ugradnjom. ;(
- m_peki
Hvala na informaciji, u svakom slucaju jeftinije nego polovna.
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
nemoguce da je toliko nova.cak i da je bez grjaca,mislim da je oko 200 evra...ne mogu se sjetiti,ja sam prosle godine mjenjao na fokusu i nova sa grijacem je bila oko 300 evra a ova bez,koju sam uzeo je bila oko 200 evra,nova naravno...e,sad,ne znam sta da kazem,lik me ubjedi,kao sta ce ti grijac,imas klimu pa lako otopis stakla ali mislim da sam se zaje.o,grijaci su zakon...a ona ima one grijace ko mreza,po cjeloj soferci i otopi je dok kazes sta bii...
-
- Poruka: 200
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 21:24h
Licno ne verujem da nekom focus trosi 6,5l u gradu.Ja vozim 1.8 tddi 90 ks i nema sanse da spustim potrosnju ispod 8l po gradu.A zaista sam pokusao na sve nacine da vozim sto ekonomicnije ali rezultat je uvek bio isti.Letos kada sam isao u Grcku trosio je na auto putu 5l sa klimom tako da je sa masinom sve u redu.
Sto se tice tvog slucaja najbolje je da ga odvedes u servis i lepo vidis sta je.Ovako mozes dobiti gomilu odgovora bez konkretnog resenja tvog problema
Sto se tice tvog slucaja najbolje je da ga odvedes u servis i lepo vidis sta je.Ovako mozes dobiti gomilu odgovora bez konkretnog resenja tvog problema
- m_peki
@fordoni
Hvala sto si svoje iskustvo podelio samnom. Malo si me utesio. Ali to znaci da je focus najveci potrosac u klasi.
Hvala sto si svoje iskustvo podelio samnom. Malo si me utesio. Ali to znaci da je focus najveci potrosac u klasi.
- tddi
- Poruka: 46
- Član foruma od: nedelja, 21. jun 2009. u 21:20h
Prema fabrickim podatcima, tvoj auto treba da trosi...
na tvorenom: 4,3 l/100km
kombinovano: 5,3 l/100km
grad: 6,9 l/100km
maksimalna brzina: 168 km/h !
ako mislis da moze manje... onda je za tebe bicikl!
a ja vozim fiestu sa istim motorom i izuzetno malo trosi!
na tvorenom: 4,3 l/100km
kombinovano: 5,3 l/100km
grad: 6,9 l/100km
maksimalna brzina: 168 km/h !
ako mislis da moze manje... onda je za tebe bicikl!
a ja vozim fiestu sa istim motorom i izuzetno malo trosi!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Fora je što mu auto ne troši toliko i očigledno nešto ne valja...
Moj ćale vozi Fiestu sa istim motorom i to je smehoteka (barem za mene) koliko malo troši.
Mada možda sam ja navikao na benzinca od 2000 kubika... pa mi ćaletovo dizlo predstavlja otkrovenje po potrošnji
Moj ćale vozi Fiestu sa istim motorom i to je smehoteka (barem za mene) koliko malo troši.
Mada možda sam ja navikao na benzinca od 2000 kubika... pa mi ćaletovo dizlo predstavlja otkrovenje po potrošnji

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Svaki auto trosi vise nego sto fabrika navede.
Potrosnja motora ove koncepcije je slicna kod svih modela u klasi,cak i izvikani Pasat TDI zna da popije 10l evrodizela po gradu
Potrosnja motora ove koncepcije je slicna kod svih modela u klasi,cak i izvikani Pasat TDI zna da popije 10l evrodizela po gradu
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9941
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
meni komp izbacuje 8.7 l po gradu
,al sam bar prvi na semaforu 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- m_peki
@tddi
Havala sto si svoje znanje podelio sa nama. Probaj da procitas postove iznad pa ces mozda shvatiti da postoje vlasnici focusa koji tvrde da im vozila trose i ispod 7l. Stoga sam i postavio ovu temu u nadi da cu cuti sti vise iskrenih iskustava. A sto se tice bicikle imam i to samo ne mozemo svi da stanemo na nju.
Havala sto si svoje znanje podelio sa nama. Probaj da procitas postove iznad pa ces mozda shvatiti da postoje vlasnici focusa koji tvrde da im vozila trose i ispod 7l. Stoga sam i postavio ovu temu u nadi da cu cuti sti vise iskrenih iskustava. A sto se tice bicikle imam i to samo ne mozemo svi da stanemo na nju.
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
ta skoljka je teska mislim da taj tvoj 4dr ima preko 1250kg sa tim motorcicem je to tromo ,jos ako ga kidas po semaforima pa dobro ti ne trosi 12l(ovde pricamo o relativno normalnoj potrosnji u relativno normalnim uslovima eksploatacije vozila)Fabrika propisuje potrosnje za njihov kvalitet puteva gde je otpor kotrljanja 17 puta manji i gorivo 2 puta bolje i pri prosecnim uslovima za njihova shvatanja uslova puta i stanja vozila ,sto je za nase ljude skoro nemoguce da ostvare.
.Tako da ako divljas po gradu tvoja je potrosnja zadovoljavajuca.
.Tako da ako divljas po gradu tvoja je potrosnja zadovoljavajuca.
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

-
- Poruka: 200
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 21:24h
Tacno,slazem se!
I naravno nov auto manje sigurno trosi od polovnjaka 6-7 godina starog.Ja bih stvarno voleo da moj focus trosi manje ali mislim da je to nemoguce.Cak sta vise smatram da po gradu za auto 1.8 tddi potrosnja od 8l je vrlo dobra.
I naravno nov auto manje sigurno trosi od polovnjaka 6-7 godina starog.Ja bih stvarno voleo da moj focus trosi manje ali mislim da je to nemoguce.Cak sta vise smatram da po gradu za auto 1.8 tddi potrosnja od 8l je vrlo dobra.
- tddi
@2277625
Naravno da sam procitao postove iznad pre nego sto sam postavio svoj, ali nisam naisao na odgovor na postavljeno pitanje, koji ti je to trosio u gradu 4 l ? Znam jedan auto koji bi mogao toliko da trosi a to je stari Daihatsu Charade 1.0 td ! A moj post je bio odgovor na tvoju konstataciju da je taj automobil najveci potrosac u klasi, sto naravno nije tacno, naravno ako ti je auto ispravan sto tvoj izgleda da nije, posto ne moze preko 2000 obrataja. A taj motor koji ti imas na tvom automobilu je jedan od najboljih dizelasa, covek sa ovog foruma koji zna taj auto u dusu kaze da uz redovan servis prelazi i do 800h bez vecih problema. A moj ti je savet da posetis nekog dobrog majstora da ti on to sve pogleda i nasteluje i videces da ce se i potrosnja smanjiti a i zustrina.
Naravno da sam procitao postove iznad pre nego sto sam postavio svoj, ali nisam naisao na odgovor na postavljeno pitanje, koji ti je to trosio u gradu 4 l ? Znam jedan auto koji bi mogao toliko da trosi a to je stari Daihatsu Charade 1.0 td ! A moj post je bio odgovor na tvoju konstataciju da je taj automobil najveci potrosac u klasi, sto naravno nije tacno, naravno ako ti je auto ispravan sto tvoj izgleda da nije, posto ne moze preko 2000 obrataja. A taj motor koji ti imas na tvom automobilu je jedan od najboljih dizelasa, covek sa ovog foruma koji zna taj auto u dusu kaze da uz redovan servis prelazi i do 800h bez vecih problema. A moj ti je savet da posetis nekog dobrog majstora da ti on to sve pogleda i nasteluje i videces da ce se i potrosnja smanjiti a i zustrina.
- m_peki
Pardon, zaboravih da odgovorim na to pitanje a u pitanju je clio 1.5 dci 65ks, 2002.god. beli ,2v, naravno bivsi van. Ruku stavljam da se potrosnja kretala od 4-4.5l euro dizela po svakodnevnom spicu na relaciji arena,slavija,zvezdara,arena preko gazele. Naravno redovno vodjena evidencija sipanog goriva predjene kilometraze, ponistavanje dnevne kilomertaze.....Pri tome auto je isao kao nevreme pogotovo u odnosu na ovaj fokus.Da me neko pogresno ne bi razumeo ja nehvalim clio i nekudim ford, sta vise prethodni auto sam i prodao sa zeljom da kupim upravo fokus ali me samo boli cinjenica da me svakodnevno i banalno cimanje sa voljenim fordom kosta duplo vise od je....nog renoa.S tim da se slazem sa konstatacijom da sa mojim autom nesto nije uredu.A sto se tice potrosnje u klasi, frustriraju me price vlasnika golfova IV TDI-a i megana DCI-a oko mene kako im kola trose oko 6-6.5l.
P.S. U servis jos nisam isao, cekam malko pogodniji trenutak obzirom da treba da postanem tata po drugi put ovih dana (da se malo pohvalim). Ali mislim da ce ici kod saleta u svetozara markovica ili kod Cvetina ili cak mozda kod Milinka na starom sajmistu(ako neko ima iskustva sa ovim servisima neka kaze).
Izvinjavam se za off.
P.S. U servis jos nisam isao, cekam malko pogodniji trenutak obzirom da treba da postanem tata po drugi put ovih dana (da se malo pohvalim). Ali mislim da ce ici kod saleta u svetozara markovica ili kod Cvetina ili cak mozda kod Milinka na starom sajmistu(ako neko ima iskustva sa ovim servisima neka kaze).
Izvinjavam se za off.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
U servis kod Dragomira u Pinosavu.
Clio 1.5dci je sa potrosnjom u klasi Fieste 1.4TDCi koja isto ne prelazi 5l,s tim sto je Fiesta bolji i pouzdaniji auto od Clia
Clio 1.5dci je sa potrosnjom u klasi Fieste 1.4TDCi koja isto ne prelazi 5l,s tim sto je Fiesta bolji i pouzdaniji auto od Clia
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- tddi
Znao sam da je rec o Clio-u ali ako malo bolje razmislis, clio ima noviju i savremeniju generaciju motora od tddi-ja, bas kao sto je Nesa rekao Clija mozes uporediti sa Fiestom tdci pa ces videti da ide i ispod 4l na otvorenom. I nemoj da mislis da ja hvalim Forda a "pljujem" po bilo kom drugom automobilu, ovo ti sve pisem da bi dosli do pravog i adekvatnog resenja za tebe i tvoj automobil.
A sto se tice Megana sa dci motorom mozemo ga uporediti sa Focus-om tdci 1.6tdci 90ks koji trosi: grad:5,9, otvoreno:4,0, komb.:4,7l.
Mogu da ti napisem i potrosnju za Megana i za Golfa i videces da uopste ne stoji ta prica. Golf za nijansu trosi manje od tvog automobila, ali zato Focus ima mnogo vise prednosti.
P.S.Cestitamo na pragu!
A sto se tice Megana sa dci motorom mozemo ga uporediti sa Focus-om tdci 1.6tdci 90ks koji trosi: grad:5,9, otvoreno:4,0, komb.:4,7l.
Mogu da ti napisem i potrosnju za Megana i za Golfa i videces da uopste ne stoji ta prica. Golf za nijansu trosi manje od tvog automobila, ali zato Focus ima mnogo vise prednosti.
P.S.Cestitamo na pragu!

-
- Poruka: 94
- Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 22:42h
ja vozim focusa 1,8 tdci 76 kw,100 ks,2004,karavan,potošnja grad (isključivo) 7,8-8 litara,stim da je zima i non stop radi klima tako kompjuter kaže.otvoreno je druga priča,ja sam vozao prije italijane benzince koji su mi u gradu uzimali 10-12 l,tako da je za mene ova potrošnja odlična.što se tiče fabričkih karakteristika potrošnje slobodno dodaj 1l na njihovo,jer oni testiraju u idealnim uslovima.ali bez obzira na sve obavezno servis,to što ti izbacuje crni dim zna biti pokazatelj vrlo skupih problema.toči samo eurodizel,da ti jeftinije gorivo ne napravi neki belaj.samo da ti kažem i to nevjeruj pričama moj troši tako malo a tvoj puno,svako hvali svoga konja,rijetko ćeš naći da neko iskreno kaže koliko troši njegov ljubimac.mnogi ne znaju da focus isti moj ali sa 115 ks troši manje,lakše toliko masu pokrene 115 konja nego 100,pa logično i da manje troši.moj jaran čipovo na 130 ks,pa još smanjio potrošnju
- m_peki
Hvala na savetima i vasim iskustvima. Ako neko ima jos nesto da doda, samo napred. Inace cini mi se da sam negde procitao da je renoov DCI i fordov TDCI radjen na istoj platformi. U sustini isti motori samo fordova turbina i eventualno neka sitnica.
@tddi Hvala na cestitkama.
@tddi Hvala na cestitkama.