Znam da menjac nema sihron pa da bi ubacio recimo u prvu nemozes da ides 50 na sat i da ubacujes u prvu nego moras da usporis do brzine koja odgovara prvoj brzini.
Meni ubacuje u sve brzine bez problema ali rikverc stalno nesto zeza i imali smo par nezgodnih situacija (i zena i ja) kad smo trebali brzo da se vratimo u rikverc a ono ko za inat nece da ubaci (probali sve tehnike, dvaput pritisni/napumpaj papucicu kvacila pa ubaci u rikverc, stisni papucicu kvacila i drzi 2-3 sekunde pa ubaci, ubaci u prvu pa onda u rikverc...) ali nekad kad je hitno ko ce da razmisla o ovome. Imam utisak kad nece da ubaci kao da rucica menjaca u tom polazaju za rikverc stane negde na pola puta i nece da ubaci kao da se zaglavi na samom kraju. Inace ima dana kad sve radi kako treba ali bas kad se nenadas i kad je hitno krene zajebavanje sa rikvercom.
Inace pre mesec dana sam zamenio komplet set kvacila (LUK stavljen) i zamenjeno ulje u menjacu (i ranije sam ga vec menjao na preporuku ljudi sa ovog foruma ali sa minimalnim poboljsanjima). Majstor mi je rekao da dok ne 'legne' set malo ce me zajebavati ubacivanje u rikverc (kao da me nije zezalo i pre zamene) i da ce kvacilo da hvata nekih 1cm vise kad sve legne (inace pre zamene kvacilo je hvatalo jako visoko, a prilikom zamene dosta nize stim da se stvarno malo podiglo kako je majstor i rekao). Ocekivao sam da ce nakon zamene seta kvacila da se poboljsa i situacija za rikvercem ali djavola.
Znaci zanimaju me vasa iskustva sa ovim problemom:
- Zato nastaje ovaj problem (nije valda fabricki problem ovog menjaca, tj odmah iz fabrike ljudi se zezaju sa rikvercom)
- Kako se resava ovaj problem (nadam se ne zamenom menjaca, da li treba nesto raditi sa sajlama, biracom brzine...)
- Da li sam imao lazne nade da ce promena seta kvacila resiti/ublaziti ovaj problem ili je stvarno trebalo da pomogne