Imam, sad vec ozbiljan, problem i nadam se da neko moze da pomogne. U pitanju je mondeo MK4, 2007 godiste, sa motorom od 1.8 l i 125 KS.
Letos, posle duzeg puta, upalio je lampicu da ne puni akumulator. Ispostavilo se da je pokidao gumenu spojnicu/prigusivac na spoju alternatora i spojnice koja ide ka remenici. Posto je bila nedelja a meni je tog dana trebao auto uspeo sam da nadjem polovni nastavak sa remenicom, majstor zamenio i sve je bilo ok do danas.
Danas na semaforu u Nisu, posle 150 km voznje primetim dim iz motorskog dela. Kada sam podigao haubu nista nije dimilo ali odmah po polasku sa parkinga je upalio lampicu da ne puni. Proverio sam i ukapirao da je ponovo pokidana ta guma na spojnici.
Moje pitanje je da li je neko od vas imao slican problem i sta je uzrok tome. Porucio sam danas novi nastavak (remenica, lezaj, vratilo i spojnica) i zamenicu u petak ali ako postoji nesto sto uzrokuje problem hteo bih i to da sredim.
Hvala
PS Slika je sa neta, jos nisam odvezao auto do majstora ali slikacu pokidanu gumu kad je rasturimo.