Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

fokus 1.8 tdci 2003 Ghia lampica airbega

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
dragand
Poruka: 41
Član foruma od: nedelja, 28. sep. 2014. u 19:29h

fokus 1.8 tdci 2003 Ghia lampica airbega

Poruka od dragand » nedelja, 19. nov. 2017. u 11:29h

Posle fieste, pazario sam fokusa 1.8tdci 2003 godište Ghia 2/3 vrata, auto stiže u srbiju 4 decembra :). Fokus je od mog dobrog prijatelja,poznajem odlično taj auto i šta je sve uradjeno na njemu i u odličnom je stanju. Ono što treba da rešim je sledeće:

1. Lampica AIR-bega je upaljena.Drugar je vozio auto na dijagnostiku i Na dijagnostici kaže nešto tipa: "Pad napona...." Inače sem, što lampica svetli, nema nekog drugog uticaja. Da i je neko imao sličan problem? Ili zna šta može da bude u pitanju? Drugar je kod majstora u Beču pokušao da obriše grešku ali nije uspeo... Naravno da ću ga oterati, čim završim papire, na našu dijagnostiku, najverovatnije kod Dragomira u Pinosavu ali kopka me da znam da li može da bude nešto ozbiljnije :).
2. Od drugih stvari.... grejač zadnjeg stakla ne radi... verovatno negde žica i crevo za pranje zadnjeg stakla verovatno negde spalo ili u prekidu
Inače uradjen je kommpletan remont dizni, veliki servis, mali servis, diskovi zamenjeni, pločice, amortizeri i još mnogo stvari vezanih za potrošni, trapovi su isto sredjeni .... itd. Drugar je (tačnije to mi je paša) stvarno picanio Fokusa :), Ugradio je neke D2 sijalice u far, o kojima znam samo da su dosta skupe... i tako

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Re: fokus 1.8 tdci 2003 Ghia lampica airbega

Poruka od Almighty.shO » nedelja, 19. nov. 2017. u 11:40h

Cim ti svetli lampica to znaci da su ti airbag-ovi iskljuceni... (pitaj me kako znam!). Tu jedino pomaze da se odradi Flash EEPROM-a, a da bi to odradio moras da vadis modul napolje itd...

dragand

Poruka od dragand » nedelja, 19. nov. 2017. u 11:43h

Može malo pojašnjenje: Flash EEPROM-a... šta tačno znači i gde se odradjuje? Da li zbog toga dijagnostika registruje pad napona? za elektroniku sam totalni laik :)

Almighty.shO

Poruka od Almighty.shO » nedelja, 19. nov. 2017. u 11:49h

To je sve IF.. jer kod mene je bila sledeca situacija...
Imao sam saobracajku, ispucao je pirotehnicki zatezac ali ne i airbag. Lampica airbag-a je ostala upaljena. Mislio sam da ce zamenom pirotehnickog zatezaca sam resetovati gresku ali NIJE. E sad, jedina solucija, posto ni dijagnostika nije mogla da resetuje gresku (tj resetuje je na par sekundi i ona se vrati) predlozeno mi je da se radi taj flash EEPROM-a (to je memorija) ali da se mora vaditi modul od airbag-a napolje. Fora je dok je lampica upaljena airbag-ovi UOPSTE NE RADE. Flash EEPROM, bar koliko ja znam, je komplet brisanje memorije, i tako vrati u neko "normalno" ili pocetno stanje svega. Samo tako moze da se obrise ta greska.

Mozda je kod tebe nesto drugo, ali ako dijagnostika ne moze da obrise onda ces i ti morati ovaj flash radii:) 20-30e kosta.

dragand

Poruka od dragand » nedelja, 19. nov. 2017. u 12:04h

Hm... Nije problem u 20-30 evra ... ako je to... Jesi to u Beogradu radio?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21575
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 19. nov. 2017. u 12:09h

moraš tačno da vidiš koje su greške... ovako možemo samo da bajamo u pasulj.

Može da bude glupost, može da bude ozbiljno.

Saznaćeš kad budeš išao u RSD Ford.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

dragand

Poruka od dragand » nedelja, 19. nov. 2017. u 12:11h

I to je tačno :). Nego ja nestrpljiv.... pa reko da vidim.. možda je neka uobičajena greška :), mislim česta.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8318
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » nedelja, 19. nov. 2017. u 14:05h

2. Proveri rebrasto gumeno savitljivo crevo koje ide od karoserije do 3 vrata,jer tu znaju najčešće da popucaju žice i creva od prskalica.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

dragand

Poruka od dragand » nedelja, 19. nov. 2017. u 14:08h

Proveriću... i ja sam mislio da je tu negde prekid.

mbole
Poruka: 14997
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 20. nov. 2017. u 05:42h

@Sho
Apsolutno netacno da jedino sto pomaze kada je upaljena lampica airbaga je reprogramiranje EPROM-a.
TI si imao udes, on nije.
Tvoje greske i njegove veze nemaju.
Reprogramiranje je neophodno SAMO kada su airbagovi i/ili zatezaci ispucani (nebitno dal samo jedno ili oba).

A lampica se upali i airbagovi iskljuce i kad samo jedan konektor nije povezan kako treba. Povezes ga nazad i sve se smiri.

Njegova greska pocinje sa "pad napona"... sto moze da bude sve i svasta, tako da dok ne sazna sta je tacno.. sve je prazna prica.
Djak pesak :)

shix
Poruka: 342
Član foruma od: nedelja, 23. mar. 2014. u 18:44h

Poruka od shix » ponedeljak, 20. nov. 2017. u 08:30h

Ja sam imao upaljenu lampicu air baga,takodje bez udesa.Isti auto ko tvoj je bio u pitanju. Proveravao, cistio konektore, bio kod 3 elektricara na dijagnostiku i nisu je resili. Zvao nekog Ford majstora iz Nisa, Srdjana i reko je dodji, resicemo ga, ali ja u medjuvremenu prodao auto.
A na sadasnjem focusu prskalica mi je bila spala iz one diznice u stop svetlu i bila naprsala pa se slivalo u gepek i resio sam navlacanjem komada creva na postojece i to i danas sljaka. Jel cujes pumpicu kad aktiviras prskanje pozadi ?
A za grejace ili prekid zica u gepeku ili na zadnjem staklu glavni dovod do ostalih zica tj. linija. Jel tebi ne radi uopste ni jedna linija ?
Evo ima i ovde o tome : https://www.fordclubserbia.org/forum/vi ... =58&t=4211

Almighty.shO

Poruka od Almighty.shO » ponedeljak, 20. nov. 2017. u 12:05h

mbole piše:
ponedeljak, 20. nov. 2017. u 05:42h
@Sho
Apsolutno netacno da jedino sto pomaze kada je upaljena lampica airbaga je reprogramiranje EPROM-a.
TI si imao udes, on nije.
Tvoje greske i njegove veze nemaju.
Reprogramiranje je neophodno SAMO kada su airbagovi i/ili zatezaci ispucani (nebitno dal samo jedno ili oba).

A lampica se upali i airbagovi iskljuce i kad samo jedan konektor nije povezan kako treba. Povezes ga nazad i sve se smiri.

Njegova greska pocinje sa "pad napona"... sto moze da bude sve i svasta, tako da dok ne sazna sta je tacno.. sve je prazna prica.
Ok, my bad. Ja sam samo izneo moje iskustvo, nisam rekao da delimo isti problem i da nam je isti uzrok.

dragand

Poruka od dragand » ponedeljak, 20. nov. 2017. u 19:42h

shix piše:
ponedeljak, 20. nov. 2017. u 08:30h
Ja sam imao upaljenu lampicu air baga,takodje bez udesa.Isti auto ko tvoj je bio u pitanju. Proveravao, cistio konektore, bio kod 3 elektricara na dijagnostiku i nisu je resili. Zvao nekog Ford majstora iz Nisa, Srdjana i reko je dodji, resicemo ga, ali ja u medjuvremenu prodao auto.
A na sadasnjem focusu prskalica mi je bila spala iz one diznice u stop svetlu i bila naprsala pa se slivalo u gepek i resio sam navlacanjem komada creva na postojece i to i danas sljaka. Jel cujes pumpicu kad aktiviras prskanje pozadi ?
A za grejace ili prekid zica u gepeku ili na zadnjem staklu glavni dovod do ostalih zica tj. linija. Jel tebi ne radi uopste ni jedna linija ?
Evo ima i ovde o tome : https://www.fordclubserbia.org/forum/vi ... =58&t=4211
Da. Ista stvar. Proveravano je što se tiče airbega kod više električara, čišćeni konektori itd. Dijagnostika je uvek pokazivala "pad napona..."Pozabaviću se time kad oteram kod Dragomira da vidim šta će da kaže. I ja mislim da je problem prskalice u stop svetlu, jer smo sa drugarom letos skidali stopaljku i verovatno je spala ili nešto. Da ne radi ni jedna linija. Moraću redno da pogledam gde je prekid u snopu žica, valjda.

dragand

Poruka od dragand » ponedeljak, 20. nov. 2017. u 19:51h

Re: Popravka grejaca zadnjeg stakla
Prijavi ovu poruku

Citiraj

Poruka
od kazalajt » subota, 24. apr. 2010. u 00:39h
Lak sam kupio u prodavnici auto delova Beo-car novi beograd blok 63, broj ulaza 44, ta radnja direktno gleda na ulicu koja razdvaja blok 63 i 64, ispred radnje ima parkiran reno 4, ne mozes da omasis ako si odavde, ako nemas mogucnosti da dodjes tu potrazi u nekoj blizoj auto radnji. Lak je u maloj bocici koja izgleda kao one male bocice u kojima se daju mirisi na probu. Na pakovanju pise PULSAR i ima slika nekog lika u svemirskom odelu kako lebdi, Koristi se za popravku kontakta na daljincima, zadnjeg grejaca....... u pakovanju dobijas i cetkicu maluda naneses lak.

Sto se tice pronalazenja prekida ja sam to uradio na sledeci nacin:
1. Sipao sam vrucu vodu u flasu koju sam isekao na pola
2. Zamaglio sam staklo sa tom parom od vruce vode tako sto sam je drzao ispod stakla
3. Kad sam zamaglio staklo upalio sam grejac
4. Na linijama koje ne rade sam gledao pazljivo dal se nesto desava
5. Gde se pojavi mali krug kao da je poceo da greje grejac tu je prekid (ako se to ne pojavi onda na liniji ima par prekida)
6. Osusio sam staklo suvom krpom
7. Izlepio sam papirnom trakom mesta gde su prekidi da bi dobio lepo finu liniju
8. Namazao cetkicom ta mesta
9. Posto nisam stigao ranije tek sam posle 2 dana proverio i sve je radilo (proveru sam vrsio isto parom) a i ne savetujem ti da probas odma dal sve radi jer mozes da zajebes stvar, namazi odlepi trake i probaj sutra dal radi jer mozes da ga razgradis ako odma krenes da proveravas sa parom i onda ne dobijas nista

Na mestima gde budes namazao srebro ce ti malo brze odmagljivati od ostatka linije al to nije toliko bitno koliko je bitno da to zavrsava posao.
Shix, E svaka čast gde nadje ovaj tekst :) Nisam ni znao da ovako nešto postoji. Kad isproveravam kabliće, proveriću i ovo. Baš,baš dobar tekst.

dragan mijajlovic
Poruka: 1
Član foruma od: nedelja, 3. dec. 2017. u 15:14h

Problem sijalica airbaga...

Poruka od dragan mijajlovic » nedelja, 3. dec. 2017. u 16:19h

Zdravo svima,s obzirom da mi je ovo prva tema na forumu,dobro bi mi dosao svaki savet.Imam focusa 1.8 tddi 2001 god.Skoro sam ga kupio i s obzirom da je i kod prethodnog vlasnika lampica air baga svetlela ne bude mi tesko pa skinem instrument tablu.Na mestu airbega hvali sijalica ali bez obzira to okce i dalje svetli,dakle prijavljije gresku kao da ima sijalicu.Da li neko zna u cemu je problem i kako iskljuciti.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4946
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » nedelja, 3. dec. 2017. u 16:45h

Za pocetak na dijagnostiku da se iscitaju greske.
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 3. dec. 2017. u 22:59h

Kako to misliš "fali sijalica ali okce i dalje svetli"?
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » nedelja, 3. dec. 2017. u 23:23h

Ne znam za fokusa moguće je da ima SMD LED, ako sija a nema sijalicu ???
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

polaris
Poruka: 1091
Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h

Poruka od polaris » ponedeljak, 4. dec. 2017. u 00:03h

Fokus u tabli ima obicne sijalice.

Slika
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » ponedeljak, 4. dec. 2017. u 00:16h

Onda čudna stvar :wtf:
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » ponedeljak, 4. dec. 2017. u 00:18h

Cini mi se da je smd za airbag

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 4. dec. 2017. u 17:44h

polaris piše:
ponedeljak, 4. dec. 2017. u 00:03h
Fokus u tabli ima obicne sijalice.

Slika
Ima obicne sijalice za neke simbole.. check engine, lampica air baga, lampica za visoku temperaturu antifriza i jos neke lampice upozorenja su SMD diode..
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“