Pozdrav drugari.
Predstavio sam se u delu predvidjenom za to, pa da izlozim svoj problem.
Vozim Ford Fusion 1.4 benz, 2004. godiste, sa poluautomatskim menjacem.
Imam sledeci problem.
Od jednom je ostao zaglavljen u nekoj brzini, nije se videla koja je posto na displeju nije pokazivao nista, ni jednu brzinu, od jednom.
Kolega na poslu, koji je mahenicar ga je '' odglavio'', jedan motor je zapeo.
Kada sam krenuo kuci, ista stvar mi se desila.
Taj isti motor, koji se nalazi na menjacu, koji zapravo pomera poluge vise nije davaqo znake zivota, aiko je fizicki menjac odglavljen(postavljen u neutralnu brzinu).
Kada je skinut taj motorcic i direktno prikacen na 12 V, najnormalnije radi.
Kada je vracen, opet nista.
Da li je imao neko iskustva sa ovim. Znam da se ovakvi automobili sa ovim robotizovanim poluautomatskim menjacem slabo voze kod nas.
To je zapravo manuelni menjac, sa elektricnom kontrolom, u stvari. Sklop je manuelni.
edit:Da, jos nesto.
On ima takodje I jedan upravljacki modul koji je povezan i sa ova dva motora na samom menjacu, kao i sa motorom na jedinici, za ''upumpavanje'' ulja, kao neko elektricno kvacilo.
Sve je to medjusobno povezano, to sam ukapirao pokusavajuci da nadjem sta se desilo, dok sam citao zvanicni fordov forum u Engleskoj.
Mislim d aje sve ovo jako komplikovano.
Unapre hvala.
Vlada, Pozarevac
Ford Fusion - problem sa poluautomatskim menjacem
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: utorak, 5. dec. 2017. u 10:20h
Ford Fusion - problem sa poluautomatskim menjacem
Poslednja izmena: FM III, na dan subota, 9. dec. 2017. u 02:51h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu već koristi opciju uredi ako si nešto zaboravio
Razlog: Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu već koristi opciju uredi ako si nešto zaboravio