prednje viljuske docus mk1 tddi 2001
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 128
- Član foruma od: nedelja, 16. dec. 2018. u 10:49h
prednje viljuske docus mk1 tddi 2001
Pozdrav svima
Danas sam bio da menjam zadnje stabilizatore i uz to sam zamolio da pregledaju ceo trap i amortizere..
Uzgred na zadnjem trapu je osim ta dva stabilizatora sve ostalo dobro,takodje sva 4 amortizera su dobra ali mi je majstor u servisu rekao da prednja desna viljuska treba da se menja,zapravo nije kriva ni pukla vec silent blokovi koji se nalaze na njoj imaju lufta pa se to sve menja komplet..
Rekao mi je jos da je preporuka da se menjaju obe u paru..
Da napomenem jos da je desna guma malo vise istrosena po unutrasnjem obodu ali nista strašno..
Ne osetim na trapu nikakve promene kao ni u upravljivosti,e sad jedino sa desne strane malo cijuce kad polako dodajem gas.
Moje pitanje za forumase je dali da menjam obe viljuske ili vec neki drugi predlog,ovo najvise pitam zbog kvaliteta svih tih zamenskih delova,inace za komplet prednje viljuske sa oba prednja stabilizatora sa rukama traze 12.000dinara
Inace u pitanju je servis koji radi samo Fordova vozila
Nikada pre nisam od kupovine imao bilo kakvih intervencija na trapu pa je svaki savet dobrodosao
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Danas sam bio da menjam zadnje stabilizatore i uz to sam zamolio da pregledaju ceo trap i amortizere..
Uzgred na zadnjem trapu je osim ta dva stabilizatora sve ostalo dobro,takodje sva 4 amortizera su dobra ali mi je majstor u servisu rekao da prednja desna viljuska treba da se menja,zapravo nije kriva ni pukla vec silent blokovi koji se nalaze na njoj imaju lufta pa se to sve menja komplet..
Rekao mi je jos da je preporuka da se menjaju obe u paru..
Da napomenem jos da je desna guma malo vise istrosena po unutrasnjem obodu ali nista strašno..
Ne osetim na trapu nikakve promene kao ni u upravljivosti,e sad jedino sa desne strane malo cijuce kad polako dodajem gas.
Moje pitanje za forumase je dali da menjam obe viljuske ili vec neki drugi predlog,ovo najvise pitam zbog kvaliteta svih tih zamenskih delova,inace za komplet prednje viljuske sa oba prednja stabilizatora sa rukama traze 12.000dinara
Inace u pitanju je servis koji radi samo Fordova vozila
Nikada pre nisam od kupovine imao bilo kakvih intervencija na trapu pa je svaki savet dobrodosao
- ljuba power
- Poruka: 2713
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
Re: prednje viljuske docus mk1 tddi 2001
za te pare viljuške su neke bofl ili remontovane.idi kod drugog majstora da pregledaš trap.ovaj te nešto zavlači
Poslednja izmena: ljuba power, na dan sreda, 6. mar. 2019. u 14:52h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
Sto je najveca fora stvarno nemam nikakvih problema,niti nesto lupa,niti udara,samo to blago cijukanje,prosle godine sam bio kod vulkanizera da pregleda trap kada sam i stavljao nove gume i osim malog lufta na desnoj kugli sve ostalo je bilo extra,e sad kakvi su nasi putevi nista me ne cudi,al ja stvarno maksimalno vodim racuna tako da ne znam mozda skoknem do vulkanizera da on to sve lepo pregleda
- ljuba power
- Kontakt:
zbog kugle hoće da jede gumu sa unutarnje strane,a prednji sileni na mk1 retko kad stradaju.ako ti nije ljigav na volanu (ne bega u stranu pri davanju gasa)nemaš problem sa silenima.zameni kuglu i nesekiraj
-
Al simptomaticno je sto leva kugla ima malo lufta a vise jede desni tocak,ali lazem skoro ne primetno se vidi razlika u trosenju u odnosu na spoljnu stranu
-
E ovako bio sam sad kod dva najpoznatija vulkanizera u Bg u na kompletnoj proveri trapa,prvi su se smejali kad su culi da mi je majstor rekao da menjam obe viljuske,pogotovo fabricke za neke ko zna kakvog kvaliteta,za silene su mi rekli da nema.potrebe da se menjaju kao i da je ne ravnomerno trosenje neprimetno..
Elem kod drugih je majstor pogledao i rekao da jedan od 4 prednja silena ima podosta lufta i da se svi oni menjaju u kompletu,naravno slozio se da je nebuloza menjati viljuske,kaobi da je preporucljivo zameniti kuglu koja ima lufta,navodno nije to neki trosak..
E sad treba biti pametan
Koliko bi mogla da kostaju 4 prednja silena koja su normalnog kvaliteta kao i leva kugla..
Zahvaljujem svima na pomoci
Elem kod drugih je majstor pogledao i rekao da jedan od 4 prednja silena ima podosta lufta i da se svi oni menjaju u kompletu,naravno slozio se da je nebuloza menjati viljuske,kaobi da je preporucljivo zameniti kuglu koja ima lufta,navodno nije to neki trosak..
E sad treba biti pametan
Koliko bi mogla da kostaju 4 prednja silena koja su normalnog kvaliteta kao i leva kugla..
Zahvaljujem svima na pomoci
-
- Poruka: 654
- Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h
pametnije bi bilo zameniti obe viljuske
-
A zasto menjati fabricke za neke sumnjivog kvaliteta i jos dati dosta vise novca,ako vec mogu da se zamene samo sileni
-
zamena silena i kugli nije isplativa.drugo MONROE nije roba sumnjivog kvaliteta. ako kupis dva silena i kuglu po ceni nove viljske koja je tu cenovna matematika? druga stvar je sto tu ima mnogo vise posla nego zameniti celu viljusku.
-
Nista ja tebe ne razumem,ko je spomenuo MONROE?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ja sam uvek za zamenu silena a da ostane original viljuška.
Posebno ako su dostupni Lemforder ili ekvivalent silen blokovi.
Posebno ako su dostupni Lemforder ili ekvivalent silen blokovi.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Pa i ja to kazem,al naravno da se stavi bolja marka i kvalitetnija..
Sto bi menjao fabricke viljuske ako su u odlicnom stanju..
To je krajnje nebulozan potez
Sto bi menjao fabricke viljuske ako su u odlicnom stanju..
To je krajnje nebulozan potez
-
pa ti napisa da kugla ima lufta? kako je onda u odlicnom stanju?
- ljuba power
- Kontakt:
delovi trapa od monroe je srednja klasa,što cenovno što po kvalitetu.nemožeš kupiti dva silena i kuglu po ceni kvalitetne viljuške.jedna TRW viljuška je skuplja čak i od 4 silena i dve kugle TRW(komplet za oba točka) tako da matematika tu igra veliku ulogu.Ja tu ostavim mušteriji da bira:TRW viljuška + 10e zamena ili TRW sileni + 20e zamena.lemforder sileni nema na stanju ali TRW ne zaostaje za njim.Monroe može kraj spone na punta da stavim...
-
pa koliko bi onda bila 4 komada prednjih TRW silena i dali bi mogli da se montiraju na vec postojecu viljusku
- ljuba power
- Kontakt:
ja ti dajem samo smernice.vidi to sa tvojim majstorom u bg šta imaju na stanju:lemforder,TRW,Ruville,febi
-
zamena viljuske 10e? to je bas jeftino
- ljuba power
- Kontakt:
4 šrafa nije neki posao...i doći ćeš opet kod mene za nešto drugo.preporučićeš me kolegi i svima dobro 

-
Ja sam svakog Petka u NS devojka.mi studira u NS
Univerzitet je valjda u naselju Liman 1
Ali ja nebih menjao svoje fabricke viljuske vec samo silen blokove,a zadrzao bih svoje fabricke,ne znam koliko se cene krecu u NS za 4 prednja silen bloka,znam da je veci posao nego samo komplet zameniti obe viljuske..
Inace ovo mozda nije toliko bitno ali auto sam dovezao iz Švajcarske 2017 i trap je bio pucka,i prednji i zadnji,auto ima originalnu km od 192.000km..
Prosto mi je neverovatno da je to tako brzo propalo,ali pored toga sto pazim na svaku rupu,za nepunih 30.000km koliko ga vozim u Srbiji propao taj prednji selen i kugla...
Neverovatno da imamo toliko sr..e od puteva

Univerzitet je valjda u naselju Liman 1

Ali ja nebih menjao svoje fabricke viljuske vec samo silen blokove,a zadrzao bih svoje fabricke,ne znam koliko se cene krecu u NS za 4 prednja silen bloka,znam da je veci posao nego samo komplet zameniti obe viljuske..
Inace ovo mozda nije toliko bitno ali auto sam dovezao iz Švajcarske 2017 i trap je bio pucka,i prednji i zadnji,auto ima originalnu km od 192.000km..
Prosto mi je neverovatno da je to tako brzo propalo,ali pored toga sto pazim na svaku rupu,za nepunih 30.000km koliko ga vozim u Srbiji propao taj prednji selen i kugla...
Neverovatno da imamo toliko sr..e od puteva
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Nije to od jednom propalo zbog sranja od puteva nego od 18 godina koriscenja.
Tebi prvo treba pregled kod dobrog mehanicara ili trapadzije. Sve silent blokove treba menjati u paru, i bolje je zameniti odvojeno silent blokove i kugle nego celu viljusku. Finansijski je mala razlika.
4 silent bloka na prednjim viljuskama sam platio oko 4-4500 din, TRW i Original Ford. Jedna viljuska slabog kvaliteta je oko 5000 din..
Tebi prvo treba pregled kod dobrog mehanicara ili trapadzije. Sve silent blokove treba menjati u paru, i bolje je zameniti odvojeno silent blokove i kugle nego celu viljusku. Finansijski je mala razlika.
4 silent bloka na prednjim viljuskama sam platio oko 4-4500 din, TRW i Original Ford. Jedna viljuska slabog kvaliteta je oko 5000 din..
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
trw sileni 2000din +kugla trw 2000din + rad 2000din, ukupno 6000din .viljuska stara 18 godina sa novim silenima i kuglom ? za te pare moze kupiti novu viljusku i da ga neboli glava.
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Проблем је квалитет те нове виљушке . На фокусу су 20 година фабричке манжетне на полуосовинам . Купи неке у продавници које ће да идрже упола толико . Можда их и нађеш . Исто је и са виљушкама
-
ma potpuno se slazem . ne verujem da ce taj auto neko voziti sledecih 18 god. sigurno da original i nesto sto nije original nije istog kvaliteta.
-
Ma potpuno se i ja slazem,naravno da ga necu voziti 18 godina,niti bilo ko, ali da zamenski seleni traju bar 30.000km sto je otprilike oko 2 godine dok ne uzmem nesto drugo,za sada da ne ureknem jako me lepo sluzi pa ne planiram da ga menjam jos neko vreme
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Па зато и ставиш крштени део зато што не планираш да га мењаш још . Мој је 7 годину код мене , био је јефтин и неугледан када сам га узео , али зато служи одлично , не квари се итд . Пошто му је главни кавалитет то што служи поуздано , ја га гледам да га увек удесим да то и остане тако - поуздано .