Uskoro nakon zamene kvacila osecaju se lagane vibracije na papucici kvacila kada se pritisne kvacilo. Vibracije prestaju kada je papucica pritisnuta skroz do kraja odn kada se nalazi bukvalno na podu. Ako se odvoji pola cm pocinju vibracije i traju sve do pustanja papucice. Samo da napomenem da vibracije se javljaju samo kada je motor zagrejan, po prvom paljenju i prvih par km dok se motor ne zagreje vibracija nema. To i nije neki veliki problem niti neka smetnja u voznji ali sam hteo da napomenem pre izlaganja veceg problema.
Veci problem je da se javlja tresenje auta pri otpustanju kvacila. Znaci kada se otpusti kvacilo i kada pocinje da krece tada se auto zatrese. Toga ima i u prvoj brzini i u rikvercu, kroz ostale brzine ne mogu da potvrdim jer se auto vec krece. Listajuci po netu nailazio sam na misljenja da je u pitanju kriva korpa kvacila. Da li je moguce da se korpa deformise ili osteti nakon predjenih 5k km ??? Nisam neki siledzija sa autom, niti se potpisujem, niti jurcam, skroz normalna lagana voznja je u pitanju. Ono sto sam primetio je da prilikom pritiskanja papucice kvacila auto promeni malo zvuk, kada je u leru nema tog zvuka, zvuk je sasim normalan. I to sam primetio kada je hladan, kada je motor ugrejan promena zvuka isto postoji ali dosta manje. Evo zvuka:
Pre zamene kvacila auto nije imao tih simptoma, samo je bilo tvrda papucica na pritisak.
Ono sto mi jos uliva sumnju i veoma besni

Ostaje mi jos varijanta da mi ostane hidraulicni nosac a da donji deo obradjenog nosaca kome je na strugu skinuto 6 mm postavim umesto originalnog Hutchinson-ovog - znaci sama guma da bude Hutchinson a metalna konstrukcija da bude sa obradjenog nosaca.
Zaboravio da napomenem da je cela operacija zamene kvacila, nosaca i menjaca odradjena u Pinosavi. Po njihovim recima stavljen je Luk set kvacila i Hutchinson koska. Nisam bio prisutan kad su stavljali kvacilo ali nemam razloga da sumnjam da nesto nije odradjeno kako treba.
Ono sto cu prvo da odradim je da sredim taj nosac ovom varijantom koju sam opisao gore, pa ako tresenje nestane onda je resem problem, ali sta ako problem ostane sta onda ciniti?
Dajte neki savet, sugestiju...?
- 1. Blage vibracije na papucici kvacila ?
- 2. Menjanje zvuka kada se stisne papucica ?
- 3. Auto se zatrese kada krece - pri otpustanju kvacila ?
- 4. Hidraulicni nosac dva puta menjan do sada ?