Ford Mondeo 2.0 TDCI 85kw - vibracija kocnice
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 36
- Član foruma od: nedelja, 20. jan. 2019. u 22:28h
Ford Mondeo 2.0 TDCI 85kw - vibracija kocnice
Nakon zamjene zadnjih plocica papucica kocnice blago vibrira a kad je mjenjac u polozaju R kocnica mnogo jace vibrira. Prilikom gasenja auta osjetim 2-3 udarca iz predjela papucice dok se iz vana nista ne cuje.. inače koči dobro nema problema sa kočenjem.. do zamjene plocice nisam nikad imao problema sa vibracijom niti lupkanjem..
- ljuba power
- Poruka: 2712
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 85kw - vibracija kocnice
nešto nije dobro uradjeno oko zadnjih pločica
-
- Poruka: 654
- Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h
nema to veze sa kocnicama. mondeo je sa at menjacem. ne valja neki nosac motora
-
Da kazem samo da nisu bas vibracije nego kao da neko udara cekicem u papucicu kocnice.. Kada gasim i palim auto osjetim dva do tri tupa udarca.. mondeo jeste automatik, saltanje brzina je okej (kao i do sada).. mozda nosac na mjenjacu ?
napomena: ovo udaranje u papucicu se desava na leru kada auto trpi vibracije, kad mu samo malo dam gasa i pritisnem kocnicu udaranja vise nema..
Jos jedna napomena: osim ovog problema sto sam opisao, nemam drugih simptoma ni u vezi kocenja ni u vezi mjenjaca. Mjenjac salta na vrijeme, ne cuje se nikakav zvuk, tecno salta i tecno krece bilo sa ravnice ili brda.. dakle samo nesto lupne kad gasim i palim auto koje se valjda prenosi na papucicu kocnice..
napomena: ovo udaranje u papucicu se desava na leru kada auto trpi vibracije, kad mu samo malo dam gasa i pritisnem kocnicu udaranja vise nema..
Jos jedna napomena: osim ovog problema sto sam opisao, nemam drugih simptoma ni u vezi kocenja ni u vezi mjenjaca. Mjenjac salta na vrijeme, ne cuje se nikakav zvuk, tecno salta i tecno krece bilo sa ravnice ili brda.. dakle samo nesto lupne kad gasim i palim auto koje se valjda prenosi na papucicu kocnice..
-
nosac menjaca? ne , pre ce biti onaj u sredini
-
Odvezao sam danas auto majstoru ali nije stigao pogledati pa cekam sutra dan. Danas sam primjetio da i kod paljenja cujem nekakav udarac otprilike ispred volana i nogu a vibracije i lupkanje osjecam na kocnici i na gasu (papucici). Takodjer pojacane su vibracije instrument table.. Nadam se da je samo do nosaca..
-
Problem rijesen zamjenom donjeg nosaca motora.
-
tako sam i mislio