Ler gas na Fokusu 100-ti put
Moderator: Dragomir
- Aleksandar86
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h
Ler gas na Fokusu 100-ti put
Problem koji se redovni pojavljuje kod benzinaca Fokusa prve genercije. Ne bi bilo ništa neobčno da nisam većinu stvari probao da riješim. Problem me prati od kako sam kupio auto. 90% komentara na forumu se završi sa regulatorom ler gasa. Regulator sam zamjenio prije nekih 8-9 mjeseci iz razloga što čim pritisnem kvačilo ili izbacim iz brzine obrtaji skaču do 3000 obrtaja u minuti. Do se dešavalo svakodnevno nekih 20 dana. Posle zamjene nije bilo problema. Sada se dešava obrnuto, na leru se sada gasi. Ne može proci semafor ili neko usporavanje da se auto ne ugasi. Pored leptira gasa sam mjenjao i TPS senzor tako da sada baš ne znam šta bi moglo da bude. Ima li neki treći dio koji na to utiče. Stavljeni su novi i regulator i TPS senzor, pa se nadam da nisam te sreće da novi dijelovi u tako kratkom vremenskom roku stradaju. Unaprijed hvala ako neko ima neko rešenje. P.S. prvi put kada mi se počeo gasiti na legu sam rijesio pranjem regulatora u benzinu, ali nije se pokazalo kao neko dugoročno riješenje.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21572
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ler gas na Fokusu 100-ti put
Dijagnostika i proveri ltft i stft trimove

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Aleksandar86
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h
Re: Ler gas na Fokusu 100-ti put
Moracu do Vlade u Laktase da se pozabavi time. Ovdje u BL nema krstenog majstora da zna oko Forda bilo sta da napravi. Hvala