Motor za Focus C-Max 1.8 benz
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: petak, 5. avg. 2016. u 21:15h
Motor za Focus C-Max 1.8 benz
Pozdrav svima.
Potreban mi je nov (kompletan) motor za Ford Focus C-max (2003. god) benzinac. Da li neko zna gde se mogu raspitati?
Potreban mi je nov (kompletan) motor za Ford Focus C-max (2003. god) benzinac. Da li neko zna gde se mogu raspitati?
- Jozza
- Poruka: 2101
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
Re: Motor za Focus C-Max 1.8 benz
Samo polovan, NOV motor se ne isplati jer višestruko prevazilazi vrednost vozila. Na otpadu, Simo i Gile, kod Čačka
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
https://www.ebay.co.uk/itm/1-8L-Ford-Ze ... xyxpxQ7tUM
Ово је цена за старију генерацију мотора . Могли су до скоро да се нађу и за 700 фунти . Дуратека као нових мотора , у огласима нема .
Ово је цена за старију генерацију мотора . Могли су до скоро да се нађу и за 700 фунти . Дуратека као нових мотора , у огласима нема .
- Jozza
Još samo da ode da ga pokupi i donese. U Englesku. Na to sam mislio kada sam rekao "košta". Od dobrog polovnog motora ne treba bežati, samo što bih ja s obzirom da je Duratec u pitanju bućnuo 2.0 unutra
- japanac
- Poruka: 232
- Član foruma od: četvrtak, 2. dec. 2010. u 20:46h
sta mu se dogodilo kad mora ceo motor da se menja?
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Nije redovno menjao ulje... jbg.
- Jozza
Glava, lanac, klipovi, karike, hilzne, leteći, ležeći? Ne isplati se sve popravljati, samo drugi motor
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ne bi skodilo da navedes gde se nalazis..
Danko u Zemunu ima, za Repu iz Temerina nisam siguran, moguce da i on ima..
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Poruka: 654
- Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h
standardno za 1.8 .prekomerna potrosnja ulja ili gubitak kompresije. sigurnije bi bilo da uradi taj motor
- japanac
- Poruka: 232
- Član foruma od: četvrtak, 2. dec. 2010. u 20:46h
Ne znam bas da li je to standardna boljka na tim motorima...nikad nisam skapirao do kraja sta se desava sa tim motorima...neki tvrde da su presli 300 000 bez otvaranja drugi da na 150 000 bez izuzetka pocinje da trosi ulje...takodje se kao problem spominju klapnice u usisnoj grani koji neko ima neko nema...ja imam identican auto sa identicnim motorom sad je na satu oko 180 000 za sad ni kap potrosnje,takodje niko mi nije znao odgovoriti da li imam te klapnice I plivajuci zamajac...navodno da je pred kraj 2004 godine sve te decje bolesti ford izlecio bar koliko sam ja skontao na stranim forumima....a problem potrosnje ulja je pogadjao uglavnom mondea sa 1.8 ,,I 2.0 duratec he motorima
-
Evo ukratko prica. Bile poplave u Subotici pre koji dan (inace sam iz Subotice), usla voda u motor, hidro udar i izbio klipnjacu kroz blok motora (vidi se klipnjaca kako viri).
Raspitivao sam se na razne strane i definitivno zamena motora ne gine...osim ako ne pobesnim pa ga prodam tako 'bolesnog' i da ga skinem sa grbace. E sada dolazi do pitanja...Kako do novog motora?
Nudi mi jedan covek iz Subotice neki motor iz Engleske, medjutim nije iz C-Maxa vec iz Mondea ali kaze da bi odgovarao. Broj sa tog motora bi se obrisao, ja bih na tehnickom izjavio da mi se 'izlizao' i onda bi me oni poslali da ukucam drugi (koji dodeli SUP). Promenio bih podatke u saobracajnoj (znaci nova saobracajna) i to bi bilo to.
Drugi mi kazu da ukoliko budem prekucavao broj, moracu opet raditi proveru AMS-a o bezbednosti vozila i to sve opet placati (kao i kada sam uvezao vozilo iz Nemacke).
Sa druge strane, neki ljudi mi govore da nikako ne uzimam motore BEZ broja, porekla i saobracajne, jer me to moze kostati u buduce (kazne, zezancije oko paprilogije, vanredni tehnicki i sl.).
Dodatno, covek iz tehnickog (gde inace radim tehnicki i registrujem kola) kaze da bas MORA da bude takav motor kakav je u C-Maxu (ista kW, KS i sl). A on nije govorio nista protiv jedne i druge mogucnosti (sa brojem ili bez broja motora pa dokucavanje).
Nisam upucen u proceduru tako da ne znam. Ne bih da rizikujem ili previse da se trosim oko svega toga...ukoliko ne moram.
Raspitivao sam se na razne strane i definitivno zamena motora ne gine...osim ako ne pobesnim pa ga prodam tako 'bolesnog' i da ga skinem sa grbace. E sada dolazi do pitanja...Kako do novog motora?
Nudi mi jedan covek iz Subotice neki motor iz Engleske, medjutim nije iz C-Maxa vec iz Mondea ali kaze da bi odgovarao. Broj sa tog motora bi se obrisao, ja bih na tehnickom izjavio da mi se 'izlizao' i onda bi me oni poslali da ukucam drugi (koji dodeli SUP). Promenio bih podatke u saobracajnoj (znaci nova saobracajna) i to bi bilo to.
Drugi mi kazu da ukoliko budem prekucavao broj, moracu opet raditi proveru AMS-a o bezbednosti vozila i to sve opet placati (kao i kada sam uvezao vozilo iz Nemacke).
Sa druge strane, neki ljudi mi govore da nikako ne uzimam motore BEZ broja, porekla i saobracajne, jer me to moze kostati u buduce (kazne, zezancije oko paprilogije, vanredni tehnicki i sl.).
Dodatno, covek iz tehnickog (gde inace radim tehnicki i registrujem kola) kaze da bas MORA da bude takav motor kakav je u C-Maxu (ista kW, KS i sl). A on nije govorio nista protiv jedne i druge mogucnosti (sa brojem ili bez broja motora pa dokucavanje).
Nisam upucen u proceduru tako da ne znam. Ne bih da rizikujem ili previse da se trosim oko svega toga...ukoliko ne moram.
-
uvezes i ocarinis isti takav motor i resis problem.
-
Da, toliko je i meni jasno medjutim ne znam gde mogu naci takav motor. Neka preporuka, sajt i sl?
Imas li mozda kontakt telefon coveka iz Temerina ili Zemuna? Ja sam inace iz Subotice
Poslednja izmena: FM III, na dan petak, 21. jun 2019. u 13:26h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju odgovori.
Razlog: Ne citiraj prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju odgovori.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8314
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- ljuba power
- Poruka: 2712
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
imaš pedju u subotici.taj ima sve...
-
Da. Za Predraga znam. Medjutim on tek treba da mi se javi kada proveri da li moze nabaviti motor. No ukoliko bude bez broja i porekla, ne verujem da cu na takvu opciju ici. Ne rizikuje mi se toliko da mi oduzmu kola, napisu kaznu i ko zna sta jos. Otom potom...vreme ce pokazati.
- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pretpostavka...
Posto broj motora ne vodi niko osim nas, napravis kupoprodajni ugovor sa nekim strancem da ti je prodao taj motor, smao upisite broj motora u ugovor i overite ga kod notara (ili na bilo koji nacin dodji do fakture za dati motor od strane firme).
Ti papiri protrce kroz birokratiju, platis neku carinu... izvolte legalan motor, koji si uvezao i sad ga normalno ugradis u svoj auto.
Posto broj motora ne vodi niko osim nas, napravis kupoprodajni ugovor sa nekim strancem da ti je prodao taj motor, smao upisite broj motora u ugovor i overite ga kod notara (ili na bilo koji nacin dodji do fakture za dati motor od strane firme).
Ti papiri protrce kroz birokratiju, platis neku carinu... izvolte legalan motor, koji si uvezao i sad ga normalno ugradis u svoj auto.
Djak pesak 

-
u prvoj od dve varijante da bi se ocarinio motor. potrebna je kopija saobracajne vozila iz kojeg je izvadjen motor i racun u kojem ce pisati ime i prezime kupca i iznos koji je placen za motor. ako nema kopije saobracajne u racunu moraju biti navedeni tehnicki podaci motora kw,cm3,godiste.broj motora u fakturi nije obavezan. pre carinjenja motora otici na tehnicki pregled i zatraziti ocitavanje broja motora pa tek onda odneti motor na carinu i ocariniti.bez tog papira o ocitavanju broja niko nece cariniti motor. takva je bila procedura bar do sada. pre kupovine ipak pitaj nekog speditera sta tacno od papira treba da doneses.
- mbole
Stani malo...
Ovo sto pises ima smisla kada kupujes motor unutar zemlje.
Ako ga uvozis, potpuno je besmisleno.
Ja u recimo Nemackoj kupujem samo motor. Kakav tehnicki pregled? Cega? Motora? Od kad to postoji?
Posto ni u jednoj inostranoj saobracajnoj ne pise broj motora, mozes da stavis kopiju koje god ti napamet padne saobracajne. Samo da na njoj bude isti vlasnik kao onaj sto ti je prodao motor po ugovoru.
Kad imas fakturu (od firme) kakva saobracajna? Firma moze da prodaje motor kao deo, uopste ne mora da postoji auto iz kog je potekao. Faktura je validan dokument o poreklu.
To sto on stvarno kupuje motor ovde, a fiktivno ga kupuje od nekog madjara, nemca, austrijnca, italijana... birokratija niti zna niti je interesuje.
Ne mislis valjda da ce stvarno motor da izadje napolje pa da ponovo udje preko granicnog prelaza i da tamo ode na carinu
Prodju papiri, a motor je odavno negde u sumadiji ili macvi
Ovo sto pises ima smisla kada kupujes motor unutar zemlje.
Ako ga uvozis, potpuno je besmisleno.
Ja u recimo Nemackoj kupujem samo motor. Kakav tehnicki pregled? Cega? Motora? Od kad to postoji?
Posto ni u jednoj inostranoj saobracajnoj ne pise broj motora, mozes da stavis kopiju koje god ti napamet padne saobracajne. Samo da na njoj bude isti vlasnik kao onaj sto ti je prodao motor po ugovoru.
Kad imas fakturu (od firme) kakva saobracajna? Firma moze da prodaje motor kao deo, uopste ne mora da postoji auto iz kog je potekao. Faktura je validan dokument o poreklu.
To sto on stvarno kupuje motor ovde, a fiktivno ga kupuje od nekog madjara, nemca, austrijnca, italijana... birokratija niti zna niti je interesuje.
Ne mislis valjda da ce stvarno motor da izadje napolje pa da ponovo udje preko granicnog prelaza i da tamo ode na carinu

Prodju papiri, a motor je odavno negde u sumadiji ili macvi

Djak pesak 

- Lucky
- Poruka: 1083
- Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h
Racnaj i da kodna oznaka motora mora biti ista kao tvoj motor, a taj 1.8 imas 5 verzija
-
mbole ti ocigledno nikad nisi uvozio polovan motor iz inostranstva i nemas pojima o cemu pricas. tacno da u nijednoj sabracajnoj inostranoj nepise broj motora zato se pre carinjenja i ide na teh pregled da se ocita broj motora jer bez tog nemoze se cariniti motor. saoracajna inostrana je potrebna jer u noj pisu tehnicki podaci motora. ako nema inostrane saobracajne dovoljna je i faktura prodavca u kojoj su pored cene navedeni tehnicki podaci motora, bez ocitanog broja motora i tehnickih podataka istog nema carinjenja.
- mbole
Hoces da kazes da sam, go motor, odneses kamioncetom na tehnicki da mu ocitaju broj?
Jbt... mi smo stvarno talentovana drzava da nepotrebno zakomplikujemo stvari
Jbt... mi smo stvarno talentovana drzava da nepotrebno zakomplikujemo stvari

Djak pesak 

-
- Poruka: 17
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jan. 2018. u 12:24h
Evo mog iskustva sa ovim slucaje.
Pre dve godine ostanem bez ulja i zariba motor.
Kupio drugi, ubacio i terao do sledece registracije, gde su me vratili sa tehnickog zbog broja koji ne mogu da iscitaju (obrusili da se ne vidi) i dobio papir za 29ti ....
Oni tamo u roku od 5min. otvorili haubu i zazvrili...
Poslali me u Ljermontovu gde sam dobio broj, koji su mi kucali u AK Kompresoru...
Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока
Pre dve godine ostanem bez ulja i zariba motor.
Kupio drugi, ubacio i terao do sledece registracije, gde su me vratili sa tehnickog zbog broja koji ne mogu da iscitaju (obrusili da se ne vidi) i dobio papir za 29ti ....
Oni tamo u roku od 5min. otvorili haubu i zazvrili...
Poslali me u Ljermontovu gde sam dobio broj, koji su mi kucali u AK Kompresoru...
Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока
-
mbole. tacno tako. sa tim papirom ides na carinu. isti postupak je i za carinjenje vozila. jednostavno carinici nisu strucni ni kvalifikovani za ocitavanje brojeva motora ili sasije na vozilu. za carinjenje motora moras imati dokument u kojem pise za koje vozilo je taj motor,godina proizvodnje,kubikaza,snaga i normalno cena.tehnicki podaci moraju biti indenticni podacima iz saobracajne dozvole vlasnika vozila koji uvozi motor. posle carinjenja i ugradnje motora u vozilo ponovo ides na teh pregled da se konstatuje da je uvezeni motor ugradnjn u vozilo za koje je motor i uvezen. sa papirom od teh pregleda ides u mup da se u saobracajnoj izvrsi izmena broja motora. napominjem da je takva procedura bila do pre 4/5god najbolje je pitati speditera kakva je sad procedura za uvoz polovnog motora. ako je vozilo registrovano na firmu procedura je skroz drugacija i mnogo komplikovanija.
-
Ja kako vidim...tu ima mnogo razlicitih scenarija
I da ce mozda najjednostavnije biti da ja ovaj auto prodam...posto poto