Voda u kabini - Focus mk1 1.6 16v '01
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: ponedeljak, 27. mar. 2017. u 14:52h
Voda u kabini - Focus mk1 1.6 16v '01
Pozdrav svima treba mi pomoc u vezi jednog fantomskog kvara u pitanju je Ford Focus 1.6 Zetec 2001 god.
Vec duze vreme kad pada kisa voda curi u kabinu ispod kontrolne table kod suvozagevog sedista i ide sve do zadnjeg sedista.
Skidao sam nosac filtera klime ocistio stari lepak i stavio silikon. Nije bilo prljavstine u odvodnim kanalima voda slobodno protice i to sam proverio ali i dalje kada pada kisa voda se sliva iz tog pravca gde je odprilike filter klime. Ako neko ima ideju molim vas neka javi jer ja vise ne znam sta da gledam, znam da je to problem kod ovog modela ali ja resenje nemam.
Vec duze vreme kad pada kisa voda curi u kabinu ispod kontrolne table kod suvozagevog sedista i ide sve do zadnjeg sedista.
Skidao sam nosac filtera klime ocistio stari lepak i stavio silikon. Nije bilo prljavstine u odvodnim kanalima voda slobodno protice i to sam proverio ali i dalje kada pada kisa voda se sliva iz tog pravca gde je odprilike filter klime. Ako neko ima ideju molim vas neka javi jer ja vise ne znam sta da gledam, znam da je to problem kod ovog modela ali ja resenje nemam.
- King Julian
- Poruka: 30
- Član foruma od: petak, 8. feb. 2019. u 17:33h
Re: Voda u kabini
Ja imam slican problem...Jutos posle sinocne provale oblaka ponovo mi je bio mokar patos u kabini ali iza suvozaca, pozadi...i nesto malo kod suvozacevih nogu. U pitanju je Fokus II 2008 god. Sutra idem do majstora da ne bih vise sam provaljivao, pa javljam sta je bilo u pitanju ...ghostrider323 piše: ↑nedelja, 23. jun 2019. u 10:44hPozdrav svima treba mi pomoc u vezi jednog fantomskog kvara u pitanju je Ford Focus 1.6 Zetec 2001 god.

-
Ajde pa javi ako uspe da nadje sta je problem , a ako je majistor u BG-u molim te mi posalji kontakt. Pozdrav
- acadimke
- Poruka: 1709
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Meni ulazi voda samo ako se parkiran tako da je desna strana viša i pod uslovom da je malo jača kiša.
Послато са Redmi 6A уз помоћ Тапатока
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
Nisam obratio paznju na ugao pod kojim je kad se parkira ali generalno voda ulazi i koliko vidim po iskustvima drugih problem je u kucistu filtera sto sam ja resio tako sto sam stavio silikon ali opet nista nisam uradio ista je situacija. Jel ima neki majistor za Forda u BG-u kod koga idete i ako moz neki kontakt oterao bih auto vec sutra kod majistora.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8314
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
RSD Ford Pinosava ili Vukašinovići Surčin.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- acadimke
- Poruka: 1709
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Voda ulazi preko filtera, pregledaj plastiku koja naleže na soferku.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
Re: Voda u kabini - Focus mk1 1.6 16v '01
Stavio sam silikon ispod filtera klime novi isto je.U cetvrtak ide kod majistora pa javljam.
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Voda u kabini - Focus mk1 1.6 16v '01
Ne mozete resiti to lepljenjem plastike za soferku jer voda i dalje prolazi u taj odvodni kanal ispred vozaca.
Problem je u plastici kucista filtera kabine, jer je diht masa okolo vec stvrdnuta i ponegde otpala verovatno. Jedino resenje je skinuti obe plastike ispod soferke, kuciste filtera skinuti i dooobro ocistiti i opet zadihtovati.
Problem je u plastici kucista filtera kabine, jer je diht masa okolo vec stvrdnuta i ponegde otpala verovatno. Jedino resenje je skinuti obe plastike ispod soferke, kuciste filtera skinuti i dooobro ocistiti i opet zadihtovati.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()