Auto je počeo često da gasi pa sam povezao Speedo Senzor. Sa njim je manje je gasio, ali počeo slabije vuče, posebno na malim obrtajima i uzbrdicama. Na tehničkom u oktobru je bilo problema sa mislim CO2, bilo je 1,4+, a za moj auto mu daje puno manje, sad sam sve zaboravio koliko... onda su rešili tehnički pregled tako što su turirali u lehru, digli do 5600 o/min ( nemam obrtomer oni su merili), pa su pali gasovi , mislil na 1,1,dosta ispod granice i pustili me, sa napomenom da mi duva crevo na izduvnoj grani.
Odem sutradan u servis za auspuhe, proveri sve i kaže sve ti je OK, nije ni auspuh za menjaje a ni crevo.
zamenio sam prastari fordov IACV, ponovo povezao noviji Topran IACV i rešio gašenja motora, ali ostaje problem slabijeg starta , posebno na uzbrdici.
Sad nešto mislim, kad mi je riknuo hladnjak, dali je možda riknuo i senzor temperature tečnosti ?
Imam originalni ispravan Senzor, promenili mi majstori pre 10+ godina, tražili uzroke dizanja obrtaja pa probavanjem.
Originalni Senzor je F5-AF-12A648-AA.

Dali treba PRE ugradnje da mu majstor meri električni Otpor, koliki treba da bude ??