Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

fiesta MK4 Endura, 1996, problem sa ler gasom

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

fiesta MK4 Endura, 1996, problem sa ler gasom

Poruka od dimges » sreda, 25. dec. 2019. u 23:25h

Još lane smo elaborilali problem sa ler gasom, spedo senzorom, fabrička greška u dosta vozila, pa je ostalo da se vozi sa otkačenim speedo senzorom ali da IACV, dizne i zazor ventila budu OK, inače motor gasi... e bilo je OK, ali ove godine u proleće riknuo mi PRVI hladnjak. Pre toga pojavio se i problem sa benzinskim smradom u kabini, pa nisam mnogo obraćao pažnju na probleme sa lerom, a koji su se pojavili nakon promene hladnjaka. Imao sam a i jaš sada hrpu kućnih problema, ali pošto u zadnje vreme vozim i duže gradske relacije, problem je već veliki.
Auto je počeo često da gasi pa sam povezao Speedo Senzor. Sa njim je manje je gasio, ali počeo slabije vuče, posebno na malim obrtajima i uzbrdicama. Na tehničkom u oktobru je bilo problema sa mislim CO2, bilo je 1,4+, a za moj auto mu daje puno manje, sad sam sve zaboravio koliko... onda su rešili tehnički pregled tako što su turirali u lehru, digli do 5600 o/min ( nemam obrtomer oni su merili), pa su pali gasovi , mislil na 1,1,dosta ispod granice i pustili me, sa napomenom da mi duva crevo na izduvnoj grani.
Odem sutradan u servis za auspuhe, proveri sve i kaže sve ti je OK, nije ni auspuh za menjaje a ni crevo.
zamenio sam prastari fordov IACV, ponovo povezao noviji Topran IACV i rešio gašenja motora, ali ostaje problem slabijeg starta , posebno na uzbrdici.

Sad nešto mislim, kad mi je riknuo hladnjak, dali je možda riknuo i senzor temperature tečnosti ?
Imam originalni ispravan Senzor, promenili mi majstori pre 10+ godina, tražili uzroke dizanja obrtaja pa probavanjem.
Originalni Senzor je F5-AF-12A648-AA.
Slika
Dali treba PRE ugradnje da mu majstor meri električni Otpor, koliki treba da bude ??

ljuba power
Poruka: 2712
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Re: fiesta MK4 Endura, 1996, problem sa ler gasom

Poruka od ljuba power » četvrtak, 26. dec. 2019. u 08:44h

nije do senzora,ali evo ti podaci:0c-95k oma,20c-38ko,40c-16ko

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Re: fiesta MK4 Endura, 1996, problem sa ler gasom

Poruka od dimges » četvrtak, 26. dec. 2019. u 11:09h

hvala na podacima, znači u prostoriji , na oko 20c bi bilo oko 38ko
Ako nije do senzora, možda je zagušen katalizator u izduvnoj grani ?? ; auto nije vožen odavno izvan grada, inače sam ga svake godine, na 2-3000km bar jednom godišnje vozio do Ohrida i nazad, ima tamo dobra brdska vožnja...Ove godine nisam bio , možda ga trebam voziti malo više na obližnjem brdu, da ga produvam ???

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“