Mondeo 2.0 tdci 96kw 2002 ulazi u safe mode
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: utorak, 5. maj 2020. u 01:08h
Mondeo 2.0 tdci 96kw 2002 ulazi u safe mode
Pozz svima. Pre neki dan mi se auto odjedanput ugasio u kretanju i usao u safe mode. Nije hteo da upali i posle nekih pola sata odmora je upalio,nakon toga sam uspeo da dodjem do kuce nekih 50 60 km bez problema uz samo jedno trzanje usput. Pre toga se auto ponasao normalno bez nekih problema. Sutradan mi se opet ugasio i opet posle pauze je uplalio i nakon toga mi se opet gasi čim stignem gas ili neki put kada predje 2200 obrtaja. E sad me interesuje sta bi moglo biti. Dizne? Ili možda nesto drugo
Poslednja izmena: Darkoslav, na dan utorak, 5. maj 2020. u 02:12h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
- Poruka: 85
- Član foruma od: sreda, 22. jan. 2020. u 16:29h
Re: Mondeo 2.0 96kw 2002 ulazi u safe mode
Nesto od komponenti sistema ubrizgavanja
Jel svetli grejac?
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Jel svetli grejac?
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
-
Re: Mondeo 2.0 96kw 2002 ulazi u safe mode
Treperenje i neko zujanje se čulo. Ili kad ga turiram krene da stuca i ugasi se sa treperenjem lampice
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Mondeo 2.0 tdci 96kw 2002 ulazi u safe mode
Moraš na dijagnostiku, imaš problem sa sistemom za ubrizgavanje. Neće biti baš jeftin kvar, ne znam da li ima neki specijalista za Ford u Mladenovcu?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
Ne koliko ja znam. 
-
Majstor mi je rekao da je slab pritisak goriva i to je to. Kada sam sipao još goriva malo preko 1/4 rezervoara auto se malo bolje ponasao. Sad ne znam dali taj loš pritisak moze da bude i od pumpe u rezervoaru?
- Djole Focus TDCI
- Poruka: 177
- Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h
Izmeri prelive na diznama. Pumpu u rezervoaru nemas. Problem ce se samo povecavati, najbolje odmah kod bosiste, na dijagnostiku i merenje preliva.
-
Pre nego što odem pokušaću da premirim sam pa ćemo videti.
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Ako si sipao gorivo i onda preslo 1/4, na koliko inace vozis?
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
-
Obično kada padne izmedju 1/4 i 0 sipam ne držim da pada na rezervu tj samo dva tri puta koliko je auto kod mene (6 meseci) je palio lampicu rezerve
E sad kada mi se desilo prvi puta da se ugasi bilo je taman za sipanje stajao sam na povećoj nizbrdici na semaforu (Miloša Pocerca -Kneza Miloša) i kada sam krenuo on se ugasio. Taman sam mislio da posle i sipam čim stignem do prve pumpe
E sad kada mi se desilo prvi puta da se ugasi bilo je taman za sipanje stajao sam na povećoj nizbrdici na semaforu (Miloša Pocerca -Kneza Miloša) i kada sam krenuo on se ugasio. Taman sam mislio da posle i sipam čim stignem do prve pumpe
- knez91
-
Ima dosta tema o mondeu mk3, price majstora sto bi se trebalo drzati je da ne pada ispod 1/4, sada da li su price opravdane ili ne, ne znam ali prica je kada ima malo goriva, brze se greje pumpa lezajevi, pa se trosi, opiljci strada pumpa dizne.
Mondeo je realno jeftin auto, za male ga pare kupis, karavan , udoban za dug put, prostran itd, ali daleko od toga da je jeftin za odrzavanje tj po meni cena odrzavanja slicna kao auto iz tog segmenta, samo sto je povoljan u startu pa misle da je odrzavanje isto tako..
Da li ti auto dimi na prvom paljenju, da li varira ler gas?
Mondeo je realno jeftin auto, za male ga pare kupis, karavan , udoban za dug put, prostran itd, ali daleko od toga da je jeftin za odrzavanje tj po meni cena odrzavanja slicna kao auto iz tog segmenta, samo sto je povoljan u startu pa misle da je odrzavanje isto tako..
Da li ti auto dimi na prvom paljenju, da li varira ler gas?
-
Slažem se u potpunosti. Ne ne dimi samo kada dajem gas on je počeo da dimi po malo crni dim. Desilo mi se samo da kada se krećem i u leru je on podigne obrtaje do 1000 a čim u potpunosti se zaustavimo on vrati na normalan ler gas. Npr kada raskvačim da stanem na semaforu to sam primetio i onda sam testirao na nizbrdici i isti je rezultat
- sarabo
-
- Poruka: 2090
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
[/quote] E sad kada mi se desilo prvi puta da se ugasi bilo je taman za sipanje stajao sam na povećoj nizbrdici na semaforu (Miloša Pocerca -Kneza Miloša) i kada sam krenuo on se ugasio. Taman sam mislio da posle i sipam čim stignem do prve pumpe
[/quote]
ako se tebi auto ugasio na toj raskrsnici ti onda prjatelju nisi imao više od 3 l u rezervoaru
ili ga stalno tako voziš ili te plovak laže tj nije ispravan pa si shebao ubrizgavanje
[/quote]
ako se tebi auto ugasio na toj raskrsnici ti onda prjatelju nisi imao više od 3 l u rezervoaru

ili ga stalno tako voziš ili te plovak laže tj nije ispravan pa si shebao ubrizgavanje
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
-
Pa da ga j.. . Ja kažem šta se desilo kada sam skrenuo u k miloša. Samo da napomenem kada sam uspeo da ga upalim nisam smeo da ga ugasim za sipanje nego sam došao do kuće 60km i nije upali rezervu još uvek tako da čisto sumnjam da laže. Da je bio 3l ostao bi ja negde do bubanj potoka
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nemas pumpu u rezervoaru, ali imas cevku koja treba da prima gorivo sa dna rezervoara.
Ako je ona negde busna, eto razloga da se ponasa kao da si ostao bez goriva iako ga ima u rezervoaru
Ustvari... sad malo pogledah na netu, tu su plasticna rebrasta creva koja vode gorivo od dna rezervoara do prikljucaka.
Sve su sanse da je neko od njih isprskalo nakon 18 godina.
Sent using Tapatalk
Ako je ona negde busna, eto razloga da se ponasa kao da si ostao bez goriva iako ga ima u rezervoaru
Ustvari... sad malo pogledah na netu, tu su plasticna rebrasta creva koja vode gorivo od dna rezervoara do prikljucaka.
Sve su sanse da je neko od njih isprskalo nakon 18 godina.
Sent using Tapatalk
Djak pesak 

-
Pogledaću i to kakvo je stanje pre nego što odem dalje kod majstora
- knez91
-
Ako je bila navika da se tako vozi, preporuka je da se izbegava voznja manja od 1/4 goriva.
Sto se tice toga da podigne na 1000 dok se auto krece a izbacen iz brzine to je ok.
Prelive mozes sam proveriti(ako imas volje), to je jedan od pokazatelja.
Sto se tice toga da podigne na 1000 dok se auto krece a izbacen iz brzine to je ok.
Prelive mozes sam proveriti(ako imas volje), to je jedan od pokazatelja.
-
A znas li neko koliko bi iznosio remont pumpe ?
- knez91
-
Pumpa, dizne, ciscenje sistema mislim da ispod 1100 ne moze da se odradi kako treba, ali opet zavisi koliko je osteceno.
Sama pumpa, ako je bila ostecenja do te mere da se opiljci vide u filteru goriva, znaci da su i dizne vrlo blizu remonta.
Sa druge strane popravka samih dizni, bez zamene lezajeva na pumpi tj pregled pumpe su bacene pare.
U svakom slucaju, ako je do sistema ubrizgavanja, potrebno je odneti u servia za remont da stave na sto i provere parametre
Sama pumpa, ako je bila ostecenja do te mere da se opiljci vide u filteru goriva, znaci da su i dizne vrlo blizu remonta.
Sa druge strane popravka samih dizni, bez zamene lezajeva na pumpi tj pregled pumpe su bacene pare.
U svakom slucaju, ako je do sistema ubrizgavanja, potrebno je odneti u servia za remont da stave na sto i provere parametre
-
- Poruka: 654
- Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h
kakav remont to bi bilo bacanje para
-
- Poruka: 1141
- Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h
Koji bi bio Vaš predlog?
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4942
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Prodati auto i unesrećiti nekog drugog kao što su tebe. Pumpa sama da se uradi kako treba je 300e
Dizne do 150e komad. Jednostavno taj auto nema nikakvu vrednost a dva kvara vrede za ceo auto...
Послато са Mi 6X помоћу Тапатока
Dizne do 150e komad. Jednostavno taj auto nema nikakvu vrednost a dva kvara vrede za ceo auto...

Послато са Mi 6X помоћу Тапатока
-
- Poruka: 654
- Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h
prvo da se utvrdi sta je tu neispravno, cisto sumnjam da su sve cetri dizne i pumpa neispravne
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne znam kako se odjednom stiglo do pumpe i dizni..
Koliko kapiram, auto inace ide i radi normalno kad ima pun rezervoar.
To nema veze sa pumpom i diznama
Sent using Tapatalk
Koliko kapiram, auto inace ide i radi normalno kad ima pun rezervoar.
To nema veze sa pumpom i diznama
Sent using Tapatalk
Djak pesak 

- knez91
-
Koliko sam ja skontao, auto stalno ulazi u "safe mode" .
Mi ovde mozemo komentarisati sta kako, da imas neku ideju gde da odes itd, ali za bilo kakav ozbiljan zakljucak auto mora kod majstora.
Mi ovde mozemo komentarisati sta kako, da imas neku ideju gde da odes itd, ali za bilo kakav ozbiljan zakljucak auto mora kod majstora.