Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Mondeo MK3 2005 nece da upali

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
arneeee
Poruka: 152
Član foruma od: nedelja, 11. feb. 2018. u 19:40h

Ford Mondeo MK3 2005 nece da upali

Poruka od arneeee » utorak, 2. jun 2020. u 17:45h

Eh evo krenuli su problemi sa Mondeom nakon 4 godine...
Juce izasao da pogledam malo oko motora i odem ga upaliti kad ono sipak.Ni da zavergla,samo se cuje nesto cvak i to je to.To se desava prvi put i kad vratim kljuc i pokusam ponovno upali.To se juce dogodilo.Jutros bio kod majstora nema pojma sta je sa njim.Kaze vozi dok ne stane i onda cemo vidjet sta je problem.Provjerio sve moguce nije nista nasao da ne valja.Takodje zajedno sa ovim sto ne mogu naci sta je,jos nisam nasao ni zasto mi pali lampicu grijaca dok je hladan pri vecim obrtajima.Kad se ugrije ide ko zmaj...
Nije moguce da nijedan majstor ne zna sta je sa Fordom pa cak ni oni sto su ga imali u svom vlasnistvu
2.0TDCi 130ks

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Re: Ford Mondeo MK3 2005 nece da upali

Poruka od Lale » utorak, 2. jun 2020. u 18:18h

Vozi kod drugog majstora koji ima dijagnostiku ....možda je zabeležio neku grešku.
Slika Slika

arneeee

Poruka od arneeee » utorak, 2. jun 2020. u 18:27h

Za ovu lampicu grijaca obisao sam sve majstore i niko ne zna.A danas npr cijeli dan pali iz prve.Provjereno je sve kod majstora koji mi ga je i do sad odrzavao.Ovi ostali su svi gori od njega

Andreja
Poruka: 85
Član foruma od: sreda, 22. jan. 2020. u 16:29h

Poruka od Andreja » utorak, 2. jun 2020. u 19:07h

Tradicionalno za lampicu grejaca kod tih motora je da se javlja kad postoji neki problem sa sistemom ubrizgavanje(obicno se to javi pod vecim opterecenjem )moze imati veze sa paljenjem ali ne verujem tako drasticno kao u ovoj situaciji da cas oce da upali bez problema a drugi put ni da obrne

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

arneeee

Poruka od arneeee » utorak, 2. jun 2020. u 19:32h

Dizne mijenjane i kodirane prije 1-2 mjeseca i sve sto je vezano za sistem ubrizgavanja pregledano i zamijenjeno sto nije bilo dobro,ali on opet pali lampicu i baca ga u safe mod i nakon zamjene,tako da ne bi rekao da je do toga...Moze li biti do grijaca pa da zbog njih i pali lampicu i nece da upali,jer sam citao negdje ako su neispravni grijaci ne moze pokrenuti turbinu i regeneraciju dpf?

Nikola312
Poruka: 1141
Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h

Poruka od Nikola312 » sreda, 3. jun 2020. u 12:22h

Ako nije testirana CR pumpa, onda nije urađeno sve što je trebalo, a verovatno je tu uzrok problema.

Jozza
Poruka: 2101
Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h

Poruka od Jozza » sreda, 3. jun 2020. u 12:47h

Ne znam za diZlo, ali na beMzincu osovina anlasera se oslanja na dva igličasta ležaja, i kad se razlokaju ti ležajevi umeju da "ujedu" osovinu rotora i nema nista od paljenja. Pa jednom upali, drugi put neće itd. Desilo mi se, remontovao anlaser i sve OK

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“