Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta Mk5 "struže" i neće da se ugasi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
IvkoKG
Poruka: 12
Član foruma od: četvrtak, 4. okt. 2012. u 10:05h

Fiesta Mk5 "struže" i neće da se ugasi

Poruka od IvkoKG » petak, 7. avg. 2020. u 21:36h

Dobro veče svima.

Imam već par dana problem sa autom. Naime, najviše 10-tak minuta od početka vožnje začuje se iz motornog prostora (čini mi se ispred volana) neko struganje koje se uvek čuje nakratko u raskrsnici kada je skretanje pod 90 stepeni, a zatim krene da se čuje konstantno. Onda se parkiram, okrenem ključ, zaustavi motor, ali ostane da "štekće" i moram da skinem klemu sa akumulatora kako bi se ugasio. Nakon par minuta opet upali normalno. Posle prvog puta sam vozio do električara koji je proverio anlaser (zamenio nosač), alternator (sve u redu), zamenio PK kaiš. Na kraju je primetio i da postoji problem sa bravom, da "laže" i da mora da se zameni uložak, ali da je kasno primetio i nije stigao zbog gužve da menja.To sa bravom sam i ja tek sada video da postoji problem jer stvarno lepo da kontakt ali mora da se gurne ključ ka unutra kako bi upalio i sama brava deluje vrlo labavo.
Pa pitam da li bi ta zamena brave rešila problem ili postoji nešto drugo.

Pozdrav.

vlasta74
Poruka: 228
Član foruma od: utorak, 25. sep. 2018. u 17:59h

Re: Fiesta Mk5 "struže" i neće da se ugasi

Poruka od vlasta74 » subota, 8. avg. 2020. u 01:49h

Uf.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Focus C Max 1.8 TDCI, 2005

IvkoKG

Poruka od IvkoKG » petak, 14. avg. 2020. u 10:57h

Samo da odjavim ovu temu, problem je bio neki relej, nisam razumeo gde se tačno nalazi. Majstor ustanovio kada sam vratio auto na servis i kada sam ga naterao da ga i sam testira u vožnji.

Pozdrav.

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 14. avg. 2020. u 11:34h

Дешава се некада , да услед неког индуктивног напона неће да се угаси релеј . Довољно је да притиснеш сирену или било шта што ће из тог кола исисати тај напон . Ово се дешава на маторим дртинама ( на 45 година старом таунусу који иам додат релеј за електорнско паљење ) , али да се дешава на модерном аутомобилу , то ми је чудно .

IvkoKG

Poruka od IvkoKG » petak, 14. avg. 2020. u 13:05h

Da, mada se desilo par puta zadnjih dana kada je imao taj problem, da neće ni da upali auto, tj. ima kontakt i sve upali uredno na tabli, ali jednostavno neće da dođe do anlasera i do paljenja. I onda je majstor mislio da je problem sa bravom.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“