Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kodovi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Alexa96
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 16. jan. 2020. u 20:12h

Kodovi

Poruka od Alexa96 » četvrtak, 22. okt. 2020. u 18:44h

Pozdrav, ako bi neko mogao da mi pojasni malo bolje ove greske koje je prijavio. Ono sto sam ja uspeo da nadjem jeste da nesto nije u redu sa pumpom visokog pritiska. Takodje, da li ovo radi mehanicar ili odmah da ga odvezem bosisti? Koje su sanse da je stradao samo neki senzor, a ne cela pumpa?
Elem, Fordic se ugasio dok je radio u mestu, na leru. Nakon toga prvo paljenje vergla i nista. Drugo paljenje malo duze verglanje ponovo, pali se motor ali nece gas da primi, gasi se odmah nakon toga.
Auto je kod mene 4. godinu i vise sam nego zadovljan. Radjeni mali servisi na 10k, veliki jednom(vodena pumpa, pk, roleri, spaneri, diskovi, plocice, zupcasti), remontovane dizne, ceo rashladni sistem(mali hladnjak, hladnjak ulja, termosat(klasika, nije mu radilo grejanje)) i to je to, neko normalno odrzavanje.
Focus 1 2005. god 1.8tdci. 85kw
Unapred zahvalan. :clap: :ford:

Slika

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4941
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Re: Kodovi

Poruka od Djole » četvrtak, 22. okt. 2020. u 19:47h

Ko i kada ti je radio dizne? Da Li si dobio kodove za njih? Kada su rađene dizne da li je proverena pumpa? Dizne obično crknu zato što pumpa gura opiljke i ostruže ventile. Ako filter goriva nije menjan neko vreme istresi ga u neku tamnu posudu i vidi da li ima opiljaka.

Послато са Mi 6X помоћу Тапатока

:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Alexa96
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 16. jan. 2020. u 20:12h

Poruka od Alexa96 » četvrtak, 22. okt. 2020. u 20:10h

Dizne su radjene pre 10k km. Dobijeni novi kodovi, ozbiljan majstor. Parametri dobri. Palio je dobro, ubrzavanje takodje(prilikom preticanja i sl.). Pumpa je je pregledana tada i nije bilo opiljaka. Rezervoar nije diran nista.
Radjen mali servis pocetkom septembra(4 filtera, ulje). 🤔

Marc
Poruka: 56
Član foruma od: subota, 27. avg. 2016. u 13:15h
Kontakt:

Poruka od Marc » petak, 23. okt. 2020. u 11:30h

Filter goriva, sve i da je ganc nov, moze da ga zapusi talog.
Imao sam tu nesrecu da sam odmah nakon redovnog servisa(menjan i filter goriva) presao nekih 60-ak Km i dosao kuci.
Kako sam ugasio auto mislio da je sve ok.

Sutra ujutru - auto nece da upali. Sta mu je ne znam pa pozovem obliznji servis, dosao majstor i odslepaju me. Tamo provere filter goriva a on pun taloga.
Eto ti srece u nesreci - bilo je samo do toga.
Lord, Mr. Ford watch?v=eXQf0JG8Uj8
Canyonero watch?v=yMWeam8f3D4

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“