Imam pitanje vezano za Bosh pumpu, protok, potrosnji, elektroniku.
Da li na pumpi ima sraf sa kojim se steluje protok goriva ???
Naime, pre dve tri godine dok sam prelistavao forume, You Tube, razno razne stranice i pdf fajlove gde se spominje Bosh pumpa na tddi motorima od 90 ks rekao bih da sam negde video ili procitao da ta pumpa ima taj sraf ? Naravno, sada nisam siguran pa pitam.
Ne planiram nista da cackam tj stelujem al me jedan dogadja podsetio na taj detalj. Komsiji se iznenada pokvario auto. Prosto, nije mogao da upali nikako auto, Dosao iz lokala, ugasio i nakon 5 minuta nikako da upali auto. Posle par dana bili majstori i utvrdili da mu je crkla elektronika na pumpi te auto na slepu odvezli na popravku. Vozi hatchbeck verziju Focusa tddi mk1 2001 90ks. Bio auto nekih 7 dana, majstori zamenili elektroniku usput otkrili da pumpa i curi te je predihtovali i jos neke sitnice ... sve u svemu "posteni majstori koji se brinu o musterijama " te ih valja izbegavati ( sva sreca ne znam koji su inace spomenuo bih naziv kompanije ).
Elem, posle te popravke njemu se cini da je auto maaaalooo lenj i da se povecala potrosnja za nekih 0.5 do 1 litre. Tako u razgovoru podsetio me na neke detalje posto sam ja moju predihtovao pre par godina. Kada sam kupio auto, iako je curkala pumpa auto je bio startan, zivahan, sto bi se reklo " kao benzinac ". Kada sam ja preuzeo auto i provozao isti kroz par ulica iskreno nisam nesto odma primetio tu razliku. Medjutim, kada sam se vraatio kuci, smirile misli, tada sam primetio tu sitnu razliku u ponasanju/ Iskreno, mislio sam tada da sam to umislio. Sada me komsija na to podsetio, price se poklopile a kako nisam naisao ovde na forumu da je jos neko imao slicno iskustvo resih da pitam da li ta pumpa ima taj sraf za stelovanje ?
Bosh pumpa tddi
Moderator: Dragomir
- nikouro
- Poruka: 251
- Član foruma od: utorak, 5. dec. 2017. u 09:58h
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Re: Bosh pumpa tddi
može da se šteluje nešto na pumpi,al to nije za amatere. I onda kažu da tddi je bolji jer jeftino može da se sredi pumpa. Da,al ako pumpa radi,to ne znači da je i ispravan.Retko ko danas ima ispravnu pumpu na tddi focusu,i retko koji ide kako išao nekad,i kako trebalo bi da ide.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- nikouro
- Poruka: 251
- Član foruma od: utorak, 5. dec. 2017. u 09:58h
Re: Bosh pumpa tddi
Slazem se da be bi trebalo da se cacka. Da li je covek amater ili priucen, zapravo prepostavljam da i majstori imaju "neku caku" stelovanja i da postoji procedura.
To sta je danas isplatljivo ili ne je veoma diskutabilno. Da li tddi, ili tdci ili pak benzinac, da li si u ovom kraju ili nekom blize kaljenom majstoru ... Previse solucija da covek prodje skuplje ili jeftinije.
Meni je info bitan za dalje korake. Ako postoji ta solucija i ako saznam dovoljno za razgovor sa majstorom onda ce i laksi dogovor da padne. Jedno je kada nesto iole razumes, kada znas i kada nista ne znas.
Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока
To sta je danas isplatljivo ili ne je veoma diskutabilno. Da li tddi, ili tdci ili pak benzinac, da li si u ovom kraju ili nekom blize kaljenom majstoru ... Previse solucija da covek prodje skuplje ili jeftinije.
Meni je info bitan za dalje korake. Ako postoji ta solucija i ako saznam dovoljno za razgovor sa majstorom onda ce i laksi dogovor da padne. Jedno je kada nesto iole razumes, kada znas i kada nista ne znas.
Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока