Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem: FOCUS 2.0 D vergla dugo i nece da upali

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
staklar
Poruka: 2
Član foruma od: utorak, 29. jun 2021. u 09:02h

Problem: FOCUS 2.0 D vergla dugo i nece da upali

Poruka od staklar » utorak, 29. jun 2021. u 09:45h

Molim za savjet:
Na Ford Focusu 2.0 dizel 2014 god sam prije mjesec dana uradio veliki servis, mali servis i zamjenu ulja u automatskom mjenjacu. Samo dan poslije servisa mi se desi da pri paljenu upali motor, a sekundu-dvije poslije ga ugasi. Sljedecim pritiskom na dugme "start" vergla pravo dugo i ako ne uspije upaliti tada, na slijedecem pritisku dugmeta upali bez problema. Ovo mi se desava citavo vrijeme do dana dansnjeg ali nema nekog uzorka po kojem se to desava. Naravno, ovaj problem se ne desava svaki dan. Moram da napomenem da:
- to se ne desava u jutarnjim satima
- ne gubi snagu i ima sve performanse kao i prije
- odem na putovanje (autoput, stajanje na granici po sat vremena upaljen u koloni) i nista se ne desi
Svaki put je kad se desi, ista je procedura...upalim motor, on se ugasi, ponovo pritisnem start a on vergla "do kraja"...nekad u tom verglanju ga i upali ali u 95% slucaajeva na trecem startu (poslije tog verglanja) upali ga najnormalnije.
Juce mi je nakon tog verglanja ispisao i gresku "Engine malfunction Service now". Vozio sam ga najnormalnije bez ikakvih nedostataka. Jutros sam redovno upalio i greska nije bila na displeju.
Ljudi hvala na pomici
i veliki pozdrav

ljuba power
Poruka: 2710
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Re: Problem: FOCUS 2.0 D vergla dugo i nece da upali

Poruka od ljuba power » utorak, 29. jun 2021. u 16:09h

ko je radio veliki servis

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“