Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Cudno trzanje automobila u cetvrtoj brzini

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
nkl437
Poruka: 3
Član foruma od: petak, 20. avg. 2021. u 15:55h

Cudno trzanje automobila u cetvrtoj brzini

Poruka od nkl437 » petak, 20. avg. 2021. u 16:05h

Pozdrav, imam jako cudan kvar na fiesti 1.4 tdci 2007 godiste. Auto je kod mene tek 3-4 meseca. Naime desava se (samo u cetvrtoj brzini) da na obrtajima 1800-2100 pri konstantnom gasu krene auto da trza. Trzanje prestaje dodanjem gasa(ili pustanjem pa dodavanjem) i nastavlja normalno da vuce.
Vozio sam kod lokalnog mehanicara i rekao je da mehanicki ne postoji problem da vozim kod elektricara. Kod elektricara je svakako isao zbog alnasera pa sam ga usput upitao i za to, i rekao je da je sa strujom sve okej (nisam nesto optimista da je zaista gledao nesto oko trzanja vec samo odradio alnaser).

Da napomenem da je mali servis odradjen pre nekoliko dana i zamenjeni svi filteri.

Na stranim forumima nisam nasao identican problem(obicno u svim brzinama se isto ponasa) ali opseg kvarova koje su navodili je od pogresno podesenih dizni, egr, preko protokomera, vazduha u gorivu i slicno. Da li je neko imao slican problem?

zx3
Poruka: 297
Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h

Re: Cudno trzanje automobila u cetvrtoj brzini

Poruka od zx3 » petak, 20. avg. 2021. u 19:35h

Kod mene na Focusu 1.8 tdci se dešava da trza na tim obrtajima kada polako dodajem gas. Što je najčudnije to se ne dešava kada je spoljna temperatura niža od 6 stepeni. Od kako sam išao na duže relacije blaže se manifestuje.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.

nkl437
Poruka: 3
Član foruma od: petak, 20. avg. 2021. u 15:55h

Re: Cudno trzanje automobila u cetvrtoj brzini

Poruka od nkl437 » subota, 21. avg. 2021. u 19:56h

Danas sam ga vozio na dijagnostiku, nema gresaka. Ja ne znam vise do cega moze biti. Nisam probao da skinem senzor sa protokomera jer bi verovatno izbacilo gresku na dijagnostici.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“