1.6 TDCi mk3 trza, sjecka...
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: ponedeljak, 8. nov. 2021. u 18:50h
1.6 TDCi mk3 trza, sjecka...
Pozdrav svima, imam jedan problem za mene izrazito iritirajući, a nažalost neriješiv.
Pitao sam na forumu u Hrvatskoj i niko se nije javio pa reko sa probam sa Srpskim kolegama.
Moj 1.6 TDCi mk3 prešao je 260 tisuća kilometara.
Auto je mapiran i do nedavno je vozio taman kako treba. U međuvremenu je počeo da trza na konstantnom gasu, a to lagano trzanje se javlja na 1600 okretaja, najčešće u 3 brzini. Gas je pritisnut skroz malo, gotovo neprimjetno. Nekad se trzanje osjeti i na 1700,1800 okretaja, ali najviše na 1600. DPF filter je sklonjen prilikom mapiranja, a od kad je trzanje počelo promjenjen je komplet kvačila za zamašnjakom, stavljen najskuplji filter goriva, zablokiran EGR ventil, zamijenjena klapna( TPS senzor), provjeren MAF senzor, senzor temperature goriva, dizne izvađene i promijenijene podloške. Više ne znam što bi dalje. Ako neko ima neki savjet.
Pitao sam na forumu u Hrvatskoj i niko se nije javio pa reko sa probam sa Srpskim kolegama.
Moj 1.6 TDCi mk3 prešao je 260 tisuća kilometara.
Auto je mapiran i do nedavno je vozio taman kako treba. U međuvremenu je počeo da trza na konstantnom gasu, a to lagano trzanje se javlja na 1600 okretaja, najčešće u 3 brzini. Gas je pritisnut skroz malo, gotovo neprimjetno. Nekad se trzanje osjeti i na 1700,1800 okretaja, ali najviše na 1600. DPF filter je sklonjen prilikom mapiranja, a od kad je trzanje počelo promjenjen je komplet kvačila za zamašnjakom, stavljen najskuplji filter goriva, zablokiran EGR ventil, zamijenjena klapna( TPS senzor), provjeren MAF senzor, senzor temperature goriva, dizne izvađene i promijenijene podloške. Više ne znam što bi dalje. Ako neko ima neki savjet.
- mbole
- Poruka: 15080
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: 1.6 TDCi mk3 trza, sjecka...
Jel su isle dizne na probni sto kad su vec vadjene?
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- Nedeljkovic
- Poruka: 4738
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Ovaku na prvu ili sto Bole kaze dizne ili regulator pritiska goriva
Izbacuje li dijagnostika neke greske?
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Izbacuje li dijagnostika neke greske?
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
-
Ma dizne su išle na provjeru kod jednog od najpoznatijih Bošista u Zg. On ih je ispitivao i ja sam računao to je to. Dizne zezaju i zdravo, doviđenja. Čovjek kaže da nije vidio neka znatnija odstupanja i da on to nebi mijenjao i radio trošak od 700 eura. Dijagnostika ne pokazuje nikakve greške. Auto se u leru zna malo zaletavati, ali okretaji miruju na 800.
-
- Poruka: 96
- Član foruma od: subota, 19. okt. 2013. u 15:15h
Ja sam imao isti problem. Meni je prosle 2 godine mucenja i analiziranja konacno ustanovljeno da zeza senzor radilice. Zamenjen senzor, auto nikad vise trznuo nije. Probaj da ga zamenis, nije skup.
Sent from my EML-L29 using Tapatalk
Sent from my EML-L29 using Tapatalk
Ford Focus MK2/2007.god/1.6tdci/110ks
-
Budem probao i sa njime, sve je moguće. Hvala na savjetu