Pozdrav drugari novi sam na forumu imam 3 forda
Ford Kugu 2012 2.0 tdci 120 kw
Ford Focus 2005 1.6 tdci 80kw
i neki dan kupljen Focus Mk1 1.8 tdci 2002 godiste zbog kojeg i otvaram temu ovu
Naime auto kupljen od prethodne vlasnice kod koje je bio oko 10 godina u vlasnistvu , limarija extra, redovni servisi radjeni na vrijeme , auto ima oko 300.000 na satu , auto mi nije bio potreban ali kada sam vidio koliko je ocuvan i odrzavan morao sam da ga kupim , eh sad
Auto pali odlicno nema dima nema nikakvih problema ponasa se prelijepo na cesti utegnut je maximalno
Jucer ujutro krenem da ga provozam i malo zagasam , prva druga , treca normalno do 3500 rpm i saltam prebacim u 4 i gas mozda do nekih 140 kmh i upali mi lampicu grijaca , i prestade da vuce , ruzno poceo da radi i da trokira , ugasim upalim opet lampica blinka , odvezem na dijagnostiku pokazuje druga dizna problem , majstor resetuje gresku ponovo upalim auto ko sat radi nikakvih problema , opet ga malo pritisnem da vidim hocel opet kad opet lampica grijaca vratim se majstor izvadi 2 diznu procita kod , unese u racunar resetuje i opet auto normalno radi , kaze da je druga dizna problem , ali isto tako kaze ako je zamjenim da postoji mogucnost da se desava isto ili da se nesto zezne pa da nece nikako upalit , kao problematicni su , savjetuje mi da ga vozam ovako i da ga saltam na max 2100 - 2200 rpm i da se nece paliti greska , meni je to malo bezveze jer ja hocu i volim da sve bude ispravno na autu , jer ne treba mi auto na kojem moram pazit nesto sta i kako radim da bi ga vozao.
Sad mi treba neki Savjet od vas iskusnijih clanova ili majstora Sta bi tacno trebao uraditi i kome odvesti auto da mi to rjesi i da li je to stvarno kvar dizne ili necega drugog da li je neko imao slican problem ovome ??
Unaprijed Hvala
Ford Focus 1.8 Tdci 85 Potreban savjet
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: četvrtak, 23. feb. 2023. u 14:07h
-
- Poruka: 1140
- Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ford Focus 1.8 Tdci 85 Potreban savjet
Obrati se Almiru Veledaru iz Mostara, on ti može pomoći kad je ubrizgavanje u pitanju.
https://www.facebook.com/almir.veledar
https://www.facebook.com/almir.veledar

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!