Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.8 Tdci 85 Potreban savjet

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Plamenjak
Poruka: 2
Član foruma od: četvrtak, 23. feb. 2023. u 14:07h

Ford Focus 1.8 Tdci 85 Potreban savjet

Poruka od Plamenjak » četvrtak, 23. feb. 2023. u 14:27h

Pozdrav drugari novi sam na forumu imam 3 forda
Ford Kugu 2012 2.0 tdci 120 kw
Ford Focus 2005 1.6 tdci 80kw
i neki dan kupljen Focus Mk1 1.8 tdci 2002 godiste zbog kojeg i otvaram temu ovu

Naime auto kupljen od prethodne vlasnice kod koje je bio oko 10 godina u vlasnistvu , limarija extra, redovni servisi radjeni na vrijeme , auto ima oko 300.000 na satu , auto mi nije bio potreban ali kada sam vidio koliko je ocuvan i odrzavan morao sam da ga kupim , eh sad
Auto pali odlicno nema dima nema nikakvih problema ponasa se prelijepo na cesti utegnut je maximalno
Jucer ujutro krenem da ga provozam i malo zagasam , prva druga , treca normalno do 3500 rpm i saltam prebacim u 4 i gas mozda do nekih 140 kmh i upali mi lampicu grijaca , i prestade da vuce , ruzno poceo da radi i da trokira , ugasim upalim opet lampica blinka , odvezem na dijagnostiku pokazuje druga dizna problem , majstor resetuje gresku ponovo upalim auto ko sat radi nikakvih problema , opet ga malo pritisnem da vidim hocel opet kad opet lampica grijaca vratim se majstor izvadi 2 diznu procita kod , unese u racunar resetuje i opet auto normalno radi , kaze da je druga dizna problem , ali isto tako kaze ako je zamjenim da postoji mogucnost da se desava isto ili da se nesto zezne pa da nece nikako upalit , kao problematicni su , savjetuje mi da ga vozam ovako i da ga saltam na max 2100 - 2200 rpm i da se nece paliti greska , meni je to malo bezveze jer ja hocu i volim da sve bude ispravno na autu , jer ne treba mi auto na kojem moram pazit nesto sta i kako radim da bi ga vozao.
Sad mi treba neki Savjet od vas iskusnijih clanova ili majstora Sta bi tacno trebao uraditi i kome odvesti auto da mi to rjesi i da li je to stvarno kvar dizne ili necega drugog da li je neko imao slican problem ovome ??
Unaprijed Hvala

Nikola312
Poruka: 1140
Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h

Re: Ford Focus 1.8 Tdci 85 Potreban savjet

Poruka od Nikola312 » četvrtak, 23. feb. 2023. u 14:37h

Bošista.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Ford Focus 1.8 Tdci 85 Potreban savjet

Poruka od Markedjani » četvrtak, 23. feb. 2023. u 14:44h

Obrati se Almiru Veledaru iz Mostara, on ti može pomoći kad je ubrizgavanje u pitanju.

https://www.facebook.com/almir.veledar
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“