da li je moguce da su amortizeri otisli? ili ipak nesto drugo

Moderator: Dragomir
kakogod.
Napred na prednjem amortizeru struze, evo juce je bilo lepo vreme suncano nije bilo kisovito i struganje nema,desava se kada prelazim preko lezeceg ili ivicnjaku i tako slicno..
izvinjavam se zaboravio sam da dodam da se to cuje napred, kao sto rekoh dole u komentaru desava se samo kada je vlazno vreme ili kisovito.. probao sam cak i kerkerom da operem taj deo tu ali bukvalno nista stvarno je cudno, planiram da odem kod majstora ali sve jedno hteo sam prvo da vidim sta vi kazete jer ako odem verovatno ce da misli da ga zezam ili ce pogleda i ce kaze vidis da je sve dobro i nista se ne cuje... zato sam hteo prvo da se informisem ovde. inace da dodam da je auto iz nekog razloga dosta nestabilan na autoputu sto sumljam da mozda ipak amortizeri nisu dobri, dosta lako mogu da podizem auto gore dole..van piše: ↑četvrtak, 13. apr. 2023. u 14:07hСтвар је проста , да би неко могао да каже шта струже мора да види то нешто . Овако да се набрајају све компоненте вешања које могу потенцијално да закаче нешто , мислим да није решење .Друго , ниси рекао да ли је предња или задња осовина , пошто се веома разликују .
meni deluje da su otišle šolje amortizera + ležaj amortizeraborisford piše: ↑petak, 14. apr. 2023. u 14:37h
napravio sam jedan klip, koliko dobro moze da se cuje ne znam ali eto pojacajte pa mozda nesto ustanovimo
https://www.youtube.com/shorts/Z3wGfaacnSU
na desnom tocku jeste onaj blatobrad malo labav dok na levom nije pa sam nekako doso da zakljucka da nije do toga, sve jedno sam kupio one zabice da stavim gde su ispale..
moguce je, pogledacu jos jednom.mbole piše: ↑petak, 14. apr. 2023. u 15:50hRecimo.. labavo potkrilo, ako jos uvek imaju one sasave 'tepihe' kao izolaciju.. oteza kad je mokro.. dosta je da se spusti za 1mm pa da tocak kaci kad je mokro a ne kaci kad je suvo
Ali to je samo nagadjanje jedne od milion varijanti. Pogledas sta se desava, sta bi moglo da zakaci.. sta je blizu i po suvom...
Hvala na vasem odgovoru, imacu na umu i to.. usput malo sam istrazivo po stranim forumima i naiso sam na par postova na kojima ljudi imaju isti problem i onda sam dosao do ovog klipa:ljuba power piše: ↑petak, 14. apr. 2023. u 15:57hmeni deluje da su otišle šolje amortizera + ležaj amortizeraborisford piše: ↑petak, 14. apr. 2023. u 14:37h
napravio sam jedan klip, koliko dobro moze da se cuje ne znam ali eto pojacajte pa mozda nesto ustanovimo
https://www.youtube.com/shorts/Z3wGfaacnSU
Van piše: ...за све те буђаве фордове