Automatski menjac Mondeo MK5
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: ponedeljak, 26. nov. 2012. u 11:06h
Automatski menjac Mondeo MK5
Pozdrav svima.
Imam problem sa mjenjacem na Mondeu MK5 2016 godiste, 180 ks, dizel. U voznji mi je izbacio Transmission limited i tad su mi ostale samo 1,3 i 5 brzina. Nakon gasenja i ponovnog palenja motora, opet krece ali ubrzo vraca istu gresku. Diagnostika pokazuje gresku P2714. Odvezao sam kod majstora i on je precistio neke ventile na mjenjacu ali je i dalje isti problem. Da li neko moze da mi kaze sta dalje da se radi? Auto se nalazi u Prnjavoru, RS.
Hvala unaprijed
Dalibor
Imam problem sa mjenjacem na Mondeu MK5 2016 godiste, 180 ks, dizel. U voznji mi je izbacio Transmission limited i tad su mi ostale samo 1,3 i 5 brzina. Nakon gasenja i ponovnog palenja motora, opet krece ali ubrzo vraca istu gresku. Diagnostika pokazuje gresku P2714. Odvezao sam kod majstora i on je precistio neke ventile na mjenjacu ali je i dalje isti problem. Da li neko moze da mi kaze sta dalje da se radi? Auto se nalazi u Prnjavoru, RS.
Hvala unaprijed
Dalibor
- sarabo
-
- Poruka: 2089
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
Re: Automatski menjac Mondeo MK5
prva pretraga na netu kaže sledeće :
If your OBD-II scanner shows a P2714 code, it means that your engine control module (ECM) has detected a problem with solenoid D in your automatic transmission. When you change gears, your transmission needs to have the right fluid pressure
Ako vaš OBD-II skener pokazuje P2714 kod, to znači da je vaš upravljački modul motora (ECM) otkrio problem sa solenoidom D u vašem automatskom menjaču. Kada menjate stepen prenosa, vaš menjač mora da ima odgovarajući pritisak tečnosti
If your OBD-II scanner shows a P2714 code, it means that your engine control module (ECM) has detected a problem with solenoid D in your automatic transmission. When you change gears, your transmission needs to have the right fluid pressure
Ako vaš OBD-II skener pokazuje P2714 kod, to znači da je vaš upravljački modul motora (ECM) otkrio problem sa solenoidom D u vašem automatskom menjaču. Kada menjate stepen prenosa, vaš menjač mora da ima odgovarajući pritisak tečnosti
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
-
Danas mi je receno da bi mogle biti lamele na 2,4 i 6 brzini i da treba cijeli menjac remontovati. Ako neko ima jos neko misljenje, bio bih zahvalan. Po kodu P2714 pise da treba da se provjeri nivo ulja, filter i ventili, a na kraju i upravljacka ploca samih ventila. Sve osim ploce je provjereno
-
- Poruka: 438
- Član foruma od: petak, 9. mar. 2018. u 08:15h
Najbolje skinuti mjenjac i pregledati sve
Ima onaj u Prnjavoru sto je radio kao powershift mjenjace i prodaju dijelova ali nema nista ni od dijelova ni od servisa
Ja sam skoro skidao i rastavljao na mk4.5 nije identican ali slicno je sve
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima onaj u Prnjavoru sto je radio kao powershift mjenjace i prodaju dijelova ali nema nista ni od dijelova ni od servisa
Ja sam skoro skidao i rastavljao na mk4.5 nije identican ali slicno je sve
Sent from my iPhone using Tapatalk
- ljuba power
- Poruka: 2708
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
u kakvom je stanju ulje u filter u menjaču?zna li se istorija servisa menjača
-
Auto je kod mene nepune 3 godine. Isao sam u Fordov servis i dobio sve o servisima i ulje je mijenjano na svakih 60000. Tako sam i ja nastavio. Ulje je zamijenjeno prije 5-6 hiljada km. Liqui Moly 3640 8100 Dual Clutch i filter takodje. Do sad nisam imao bas nikakve probleme sa mjenjacem. Jednostavno je u voznji u 6-oj brzini pokazao na displeju Transmission limited. A prije toga sam vozio oko 150 km bez ikakvog znaka kao trzanje ili proklizivanje
- ljuba power
- Kontakt:
hm... liqvi moli...ne bih u taj menjač sipao ništa drugo bez originalnog ulja!ima tu i procedura pri zameni koja se mora ispoštovati,pa je pitanje jer to odradjeno kako treba.razlog više da nešto nije kako treba odradjeno je i otkaz menjača posle par hiljada km od zamene..koji servis je radio zamenu ulja?koliko je prešao km auto ukupno?
-
Oko 250000. Ulje je mijenjao covjek koji radi u Fordovom servisu, ali je mijenjao privatno i bez ispiranja mjenjaca ( rekao je kao da to oni u servisu ne ispiraju ) . Prvi put kad je ( dok je kod mene ) mijenjano ulje, tad je ispiran mjenjac, ali je drugi covjek radio i primijetio sam razliku na bolje, a sad nisam primijetio nikakvu razliku nakon zamjene ulja
- ljuba power
- Kontakt:
imaš dve opcije.da popravljaš menjač ili da probaš sa ponovnom zamenom ulja (što bi ja probao).drugo ulje i drugi majstor.onaj prvi koji je ispirao menjač mi deluje ozbiljniji i tehnički potkovaniji majstor.to što ovaj radi u fordu ne znači da je potkovan znanjem.možda je naj gori od svih tamo
-
Pozdrav svima, opet.
Opet isti mjenjac i isti problem. Krajem aprila je kao popravljen i moram reci da je mjenjac saltao vrlo glatko, sve do par dana unazad. Tad je uradjen i veliki servis i sve pomijenjano. Prije 10 dana sam primijetio da se motor pregrijava, tj. Temperatura brzo skoci i isto tako brzo se vrati nazad. Juce je promijenjena vodena pumpa koja je zamijenjena pri servisu, proizvodjac INNA, pukla plasticna turbina. Danas smo isli da provozemo i opazim da vrlo tesko prebacuje brzine i ubrzo opet greska P2714. Nakon nekoliko resetovanja greske i jos nekoliko voznji, opet je ostao bez 2,4 i 6 brzine. Covjek koji je radio prosli put je rekao da je otisla neka piksna, klip ili tako nesto. Ne znam sa li smijem tako da vozim samo sa 1,3 i 5 brzinom jer sam u Njemackoj i trebao bi da ga vratim majstoru. Sta da radim??
Hvala unaprijed
Opet isti mjenjac i isti problem. Krajem aprila je kao popravljen i moram reci da je mjenjac saltao vrlo glatko, sve do par dana unazad. Tad je uradjen i veliki servis i sve pomijenjano. Prije 10 dana sam primijetio da se motor pregrijava, tj. Temperatura brzo skoci i isto tako brzo se vrati nazad. Juce je promijenjena vodena pumpa koja je zamijenjena pri servisu, proizvodjac INNA, pukla plasticna turbina. Danas smo isli da provozemo i opazim da vrlo tesko prebacuje brzine i ubrzo opet greska P2714. Nakon nekoliko resetovanja greske i jos nekoliko voznji, opet je ostao bez 2,4 i 6 brzine. Covjek koji je radio prosli put je rekao da je otisla neka piksna, klip ili tako nesto. Ne znam sa li smijem tako da vozim samo sa 1,3 i 5 brzinom jer sam u Njemackoj i trebao bi da ga vratim majstoru. Sta da radim??
Hvala unaprijed
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: subota, 15. okt. 2022. u 02:41h
Kupi vozzi ili atlas i doslepaj do srbije.