Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Automatski menjac Mondeo MK5

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
dacok78
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 26. nov. 2012. u 11:06h

Automatski menjac Mondeo MK5

Poruka od dacok78 » četvrtak, 13. apr. 2023. u 08:43h

Pozdrav svima.
Imam problem sa mjenjacem na Mondeu MK5 2016 godiste, 180 ks, dizel. U voznji mi je izbacio Transmission limited i tad su mi ostale samo 1,3 i 5 brzina. Nakon gasenja i ponovnog palenja motora, opet krece ali ubrzo vraca istu gresku. Diagnostika pokazuje gresku P2714. Odvezao sam kod majstora i on je precistio neke ventile na mjenjacu ali je i dalje isti problem. Da li neko moze da mi kaze sta dalje da se radi? Auto se nalazi u Prnjavoru, RS.
Hvala unaprijed
Dalibor

sarabo

 
Poruka: 2089
Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h

Re: Automatski menjac Mondeo MK5

Poruka od sarabo » četvrtak, 13. apr. 2023. u 08:46h

prva pretraga na netu kaže sledeće :

If your OBD-II scanner shows a P2714 code, it means that your engine control module (ECM) has detected a problem with solenoid D in your automatic transmission. When you change gears, your transmission needs to have the right fluid pressure

Ako vaš OBD-II skener pokazuje P2714 kod, to znači da je vaš upravljački modul motora (ECM) otkrio problem sa solenoidom D u vašem automatskom menjaču. Kada menjate stepen prenosa, vaš menjač mora da ima odgovarajući pritisak tečnosti
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )

dacok78

Poruka od dacok78 » četvrtak, 13. apr. 2023. u 19:10h

Danas mi je receno da bi mogle biti lamele na 2,4 i 6 brzini i da treba cijeli menjac remontovati. Ako neko ima jos neko misljenje, bio bih zahvalan. Po kodu P2714 pise da treba da se provjeri nivo ulja, filter i ventili, a na kraju i upravljacka ploca samih ventila. Sve osim ploce je provjereno

Dragan225
Poruka: 438
Član foruma od: petak, 9. mar. 2018. u 08:15h

Poruka od Dragan225 » četvrtak, 13. apr. 2023. u 19:27h

Najbolje skinuti mjenjac i pregledati sve
Ima onaj u Prnjavoru sto je radio kao powershift mjenjace i prodaju dijelova ali nema nista ni od dijelova ni od servisa
Ja sam skoro skidao i rastavljao na mk4.5 nije identican ali slicno je sve

Sent from my iPhone using Tapatalk

ljuba power
Poruka: 2708
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » četvrtak, 13. apr. 2023. u 20:53h

u kakvom je stanju ulje u filter u menjaču?zna li se istorija servisa menjača

dacok78

Poruka od dacok78 » četvrtak, 13. apr. 2023. u 21:01h

Auto je kod mene nepune 3 godine. Isao sam u Fordov servis i dobio sve o servisima i ulje je mijenjano na svakih 60000. Tako sam i ja nastavio. Ulje je zamijenjeno prije 5-6 hiljada km. Liqui Moly 3640 8100 Dual Clutch i filter takodje. Do sad nisam imao bas nikakve probleme sa mjenjacem. Jednostavno je u voznji u 6-oj brzini pokazao na displeju Transmission limited. A prije toga sam vozio oko 150 km bez ikakvog znaka kao trzanje ili proklizivanje

ljuba power
Kontakt:

Poruka od ljuba power » petak, 14. apr. 2023. u 00:48h

hm... liqvi moli...ne bih u taj menjač sipao ništa drugo bez originalnog ulja!ima tu i procedura pri zameni koja se mora ispoštovati,pa je pitanje jer to odradjeno kako treba.razlog više da nešto nije kako treba odradjeno je i otkaz menjača posle par hiljada km od zamene..koji servis je radio zamenu ulja?koliko je prešao km auto ukupno?

dacok78

Poruka od dacok78 » ponedeljak, 17. apr. 2023. u 23:02h

Oko 250000. Ulje je mijenjao covjek koji radi u Fordovom servisu, ali je mijenjao privatno i bez ispiranja mjenjaca ( rekao je kao da to oni u servisu ne ispiraju ) . Prvi put kad je ( dok je kod mene ) mijenjano ulje, tad je ispiran mjenjac, ali je drugi covjek radio i primijetio sam razliku na bolje, a sad nisam primijetio nikakvu razliku nakon zamjene ulja

ljuba power
Kontakt:

Poruka od ljuba power » utorak, 18. apr. 2023. u 20:11h

imaš dve opcije.da popravljaš menjač ili da probaš sa ponovnom zamenom ulja (što bi ja probao).drugo ulje i drugi majstor.onaj prvi koji je ispirao menjač mi deluje ozbiljniji i tehnički potkovaniji majstor.to što ovaj radi u fordu ne znači da je potkovan znanjem.možda je naj gori od svih tamo

dacok78

Poruka od dacok78 » nedelja, 24. sep. 2023. u 23:21h

Pozdrav svima, opet.
Opet isti mjenjac i isti problem. Krajem aprila je kao popravljen i moram reci da je mjenjac saltao vrlo glatko, sve do par dana unazad. Tad je uradjen i veliki servis i sve pomijenjano. Prije 10 dana sam primijetio da se motor pregrijava, tj. Temperatura brzo skoci i isto tako brzo se vrati nazad. Juce je promijenjena vodena pumpa koja je zamijenjena pri servisu, proizvodjac INNA, pukla plasticna turbina. Danas smo isli da provozemo i opazim da vrlo tesko prebacuje brzine i ubrzo opet greska P2714. Nakon nekoliko resetovanja greske i jos nekoliko voznji, opet je ostao bez 2,4 i 6 brzine. Covjek koji je radio prosli put je rekao da je otisla neka piksna, klip ili tako nesto. Ne znam sa li smijem tako da vozim samo sa 1,3 i 5 brzinom jer sam u Njemackoj i trebao bi da ga vratim majstoru. Sta da radim??
Hvala unaprijed

Serbiadiablo
Poruka: 10
Član foruma od: subota, 15. okt. 2022. u 02:41h

Poruka od Serbiadiablo » petak, 29. sep. 2023. u 02:33h

Kupi vozzi ili atlas i doslepaj do srbije.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“