Dobar dan i pozdrav svim članovima.
Imam problem sa Mondeom mk4 2.0tdci 140ks, QXBA. Dešava mi se, ali ne tako često da kad upalim auto, posle par sekundi rada se ugasi. Onda verglam malo duze, 2-3 puta i upali. Filter goriva menjan skoro, stavio sam Purflux, a i prethodno je bio Purflux. Na dijagnostici nemam gresku, pritisak goriva perfektan, prva dizna 1.07, druga 0.97, treca 1.04 i cetvrta 0.98. EGR parametar 4.45 i to je valjda ok. Mada mi sumnjiv taj egr, zimi na prvo paljenje mi varirao ler gas gore dole, kad sam ičupao konektor egr-a na kratko, ler gas se odmah smirio.
Drugi problem imam kad ukljucim klimu, tad mi se javljaju vibracije pod noge, bas se cuje promena rada motora, krene da bruji, bučniji, čujem da odmah pali ventilatore i bas se oseca pod noge. Desava se, ali ne uvek da mi varira i ler gas, čujem kako mi radi motor, zaliće, na kazaljci neprimetnno, ali kad ukljucim parametre za živo čitanje na dijagnostici, tu vidim da ide na primer od 750 do 790 ili mozda 850 do 890, ne secam se kako bese. Promenio sam ona dva gumena držača hladnjaka, sto su skroz dole i nista. Proverio sam freon i to je ok, prosle godine sam menjao hladnjak klime i pre tog menjanja mi se isto ponasao. Mozda je to tako na ovom automobilu, a mozda i ne treba tako.
Ford Mondeo MK4 2.0tdci QXBA - povremeno se ugasi posle paljenja
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: utorak, 25. jul 2023. u 18:16h
-
- Poruka: 79
- Član foruma od: petak, 21. jul 2017. u 17:15h
Re: Ford Mondeo MK4 2.0tdci QXBA - povremeno se ugasi posle paljenja
Druže,
Sve mi se čini da je isti problem kao i kod mene. Nedavno sam ga rešio. Napisao sam to u objavi. Pogledaj! Meni si tražili remont pumpe, a zapravo je bio bezazlen kvar.
https://www.fordclubserbia.org/forum/vi ... 38&t=38518
Srećno! Siguran sam da ćeš rešiti ubrzo!
P. S. Na stranim fordovim forumima se variranje obrtaja prvo vezuje za navedeni senzor (protoka goriva). Naravno, nema veze sa klimom, koja je inače uvek više-manje bučna.
Sve mi se čini da je isti problem kao i kod mene. Nedavno sam ga rešio. Napisao sam to u objavi. Pogledaj! Meni si tražili remont pumpe, a zapravo je bio bezazlen kvar.
https://www.fordclubserbia.org/forum/vi ... 38&t=38518
Srećno! Siguran sam da ćeš rešiti ubrzo!
P. S. Na stranim fordovim forumima se variranje obrtaja prvo vezuje za navedeni senzor (protoka goriva). Naravno, nema veze sa klimom, koja je inače uvek više-manje bučna.