Od skoro imam problem koji (još) nije problem

Imam Mondea 2010. mk4 2.0 TDCi, presao 186000km.
Pre mesec i kusur, auto je počeo da trza na leru i da bude trzav kad naglo pustim gas u 2. ili 3. brzini.
Usput sam pokupio još razlika pre i posle, navedeno ispod (kad nema tablela, može i ovako

Pre ---> Posle
- Strelica za promenu brzine se pokazuje oko 1800 obrtaja --> Strelica za promenu brzine se ne pokazuje u bilo kojoj brzini
- Kada je u prvoj ili drugoj brzini i gas nije pritisnut, vozi se glatko kada obrtaji padnu na prazan hod --> Kada je u prvoj ili drugoj brzini i gas nije pritisnut, počinje da trza kada obrtaji padnu na prazan hod
- U nižim brzinama, brzo otpuštanje gasa ne proizvodi nikakvo trzanje --> U nižim brzinama, brzo otpuštanje gasa proizvodi naglo trzanje za usporavanje
- U nižim brzinama, promena brzine ispod ili iznad 2000 obrtaja ne proizvodi nikakvo trzanje --> U nižim brzinama, promena brzine ispod
- -->2000 obrtaja
- -->U nižim brzinama, prilikom promene brzina, može biti neki mali prekoračenje obrtaja ~ 200 obrtaja, ali nisam potpuno siguran
- -->Moguće je da se više čuje isključivanje kvačila, ali nisam siguran u razliku
- -->Kada je uključen tempomat i pokazuje da je aktivan, brzina se uopšte ne kontroliše, samo prelazi na prazan hod
- -->Moguće je da ima nešto manje snage, ali nisam siguran
P1708, U0416
Još uvek treba da istražim šta ta 2 DTC koda znače.
Terao sam ga i u servis, i vozili su ga i rekli da ništa ozbiljno ne funkcioniše pogrešno, pa ne mogu da pomognu (prvi put se desilo, dobar servis

Tako da ga sada vozim dok se nešto gore ne desi (nadam se da neće)

Ažuriraću sa novim informacijama kad budem imao.
Ako neko ima neki predlog šta može biti, bio bih zahvalan