Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk4 2.0tdci greske i trzanje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
БојанКВ
Poruka: 2
Član foruma od: nedelja, 15. jul 2012. u 13:39h

Mondeo mk4 2.0tdci greske i trzanje

Poruka od БојанКВ » nedelja, 30. jul 2023. u 23:17h

Pozdrav,

Od skoro imam problem koji (još) nije problem :)

Imam Mondea 2010. mk4 2.0 TDCi, presao 186000km.

Pre mesec i kusur, auto je počeo da trza na leru i da bude trzav kad naglo pustim gas u 2. ili 3. brzini.

Usput sam pokupio još razlika pre i posle, navedeno ispod (kad nema tablela, može i ovako :)):

Pre ---> Posle
  • Strelica za promenu brzine se pokazuje oko 1800 obrtaja --> Strelica za promenu brzine se ne pokazuje u bilo kojoj brzini
  • Kada je u prvoj ili drugoj brzini i gas nije pritisnut, vozi se glatko kada obrtaji padnu na prazan hod --> Kada je u prvoj ili drugoj brzini i gas nije pritisnut, počinje da trza kada obrtaji padnu na prazan hod
  • U nižim brzinama, brzo otpuštanje gasa ne proizvodi nikakvo trzanje --> U nižim brzinama, brzo otpuštanje gasa proizvodi naglo trzanje za usporavanje
  • U nižim brzinama, promena brzine ispod ili iznad 2000 obrtaja ne proizvodi nikakvo trzanje --> U nižim brzinama, promena brzine ispod
    • -->2000 obrtaja
    proizvodi neko trzanje, ali iznad 2000 obrtaja, promena brzina je glatkija
  • -->U nižim brzinama, prilikom promene brzina, može biti neki mali prekoračenje obrtaja ~ 200 obrtaja, ali nisam potpuno siguran
  • -->Moguće je da se više čuje isključivanje kvačila, ali nisam siguran u razliku
  • -->Kada je uključen tempomat i pokazuje da je aktivan, brzina se uopšte ne kontroliše, samo prelazi na prazan hod
  • -->Moguće je da ima nešto manje snage, ali nisam siguran
Kada sam ga odneo na servis, rekli su mi da nije do kvačila, ali imam neke DTC greške:
P1708, U0416
Još uvek treba da istražim šta ta 2 DTC koda znače.

Terao sam ga i u servis, i vozili su ga i rekli da ništa ozbiljno ne funkcioniše pogrešno, pa ne mogu da pomognu (prvi put se desilo, dobar servis :)).

Tako da ga sada vozim dok se nešto gore ne desi (nadam se da neće) :D

Ažuriraću sa novim informacijama kad budem imao.

Ako neko ima neki predlog šta može biti, bio bih zahvalan :)

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Mondeo mk4 2.0tdci greske i trzanje

Poruka od mbole » ponedeljak, 31. jul 2023. u 00:26h

Automatik?
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“