Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pumpa i dizne 1.8 tdci

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
dragan8834
Poruka: 43
Član foruma od: subota, 14. maj 2022. u 12:41h

Pumpa i dizne 1.8 tdci

Poruka od dragan8834 » ponedeljak, 31. jul 2023. u 17:52h

Dodje i taj dan kad fokus upali lampicu grijaca i ugasi se.Ali dobro,poslije 15 godina od kako je kod mene i pravih 330k,bilo je valjda i vrijeme da nesto ozbiljnije ode.
U sred dobre uzbrdice se ugasio i izbacio p1211 i p0251.E sad,prije toga na 10 kilometara sam sipao gorivo na pumpi na kojoj inace ne sipam,jbg morao sam.Uspem sto manje da taman dodjem do kuce jer stvarno ne volim sipati svukud.Odma po dolasku sam skinuo filter nafte koji je mijenjan prije 20k predjenih,a imao sam ga jer sam za koji dan trebao radit servis.Iz filtera je izaslo i maaaalko vode,mala kap se vidila dole u boci u koju sam prosuo ovo iz filtera.Jesam li nasuo lose gorivo,mozda i jesam a je li to pusta slucajnost mozda i jeste.
Glavno pitanje,ako se ispostavi da je pumpa,da li da nju odma saljem na remont,i da posaljem dizne na provjeru sto kontam da je najbolja opcija ili da picim ovako dok ne stane skroz jer su dizne mozda vec i sjebane.U filteru nema opiljaka,nasuo sam neki motul aditiv u rezervar pa kad potrosim ovo nafte ide na jedno dooobro gasanje.Ako upali lampu,jbg popravljace se uprkos svima koji govore bacas pare,vise ces uloziti nego sto vrijedi.Ali sam jednostavno zaljubljen u fokusa keca i dan danas,to auto ima dusu :rotfl:

ljuba power
Poruka: 2708
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Re: Pumpa i dizne 1.8 tdci

Poruka od ljuba power » ponedeljak, 31. jul 2023. u 20:54h

ako se ispostavi da je pumpa riknula,šalji pumpu na remont i dizne na proveru.pranje celog sistema za gorivo počev od rezervoara,cevi,filtera,i sve do dizni i povratnog voda.

Nikola312
Poruka: 1140
Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h

Poruka od Nikola312 » ponedeljak, 31. jul 2023. u 21:49h

Pumpa je i napravila problem sa diznama, tako da se pregleda, a obično i remontuje sve u kompletu, osim ako je npr. samo jedna dizna u problemu, a šanse za to teže nuli. Plus, naravno, ispiranje sistema kako je Ljuba opisao.

dragan8834

Poruka od dragan8834 » ponedeljak, 31. jul 2023. u 22:00h

Ja da znam nemam problema sa diznama,auto radi kao sat,hladan vruc nebitno
Ovo mi se danas prvi put desilo
Na dijagnostici korekcija na ler gasu je debelo u toleranciji za svaku,da i to napomenem

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4940
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » utorak, 1. avg. 2023. u 22:16h

Samo na stolu može da se vidi kako rade dizne te dijagnostika sisteme zaboravi... Pumpu uradi, dizne proveri i ceo sistem operi kako su ti rekli .. u koliko hoćeš da voziš auto jedino će tako biti ispravno.. a sad dolazimo do cene, za takav auto preskupo u odnosu na vrednost auta, ali ako želiš taj auto ili nemaš mogućnost za drugi lepo košta..
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

dragan8834

Poruka od dragan8834 » utorak, 1. avg. 2023. u 23:22h

Djole piše:
utorak, 1. avg. 2023. u 22:16h
Samo na stolu može da se vidi kako rade dizne te dijagnostika sisteme zaboravi... Pumpu uradi, dizne proveri i ceo sistem operi kako su ti rekli .. u koliko hoćeš da voziš auto jedino će tako biti ispravno.. a sad dolazimo do cene, za takav auto preskupo u odnosu na vrednost auta, ali ako želiš taj auto ili nemaš mogućnost za drugi lepo košta..
Vrlo moguce da je ovo bilo zbog filtera i te lose nafte,jer se problem desio 10 km nakon sipanja na toj pumpi
Vidicu kad potrosim jos jedan dva rezervara,nekoliko puta sam ga dobro stisnuo i ne gasi se vise
Ako ugasi,ide remont i dizne na provjeru,to je sigurno

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4940
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » sreda, 2. avg. 2023. u 05:17h

Može lako da se desi limp zbog goriva...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

dragan8834

Poruka od dragan8834 » ponedeljak, 28. avg. 2023. u 10:57h

Evo mozda poslije predjenih 1500km desilo se opet 3 4 puta,svaki put na istom brdu kad se dooobro stisne.
Moze li se on ovako voziti,ili da parkiram i da ceka sredjivanje pumpe i provjeru dizna
dragan8834 piše:
ponedeljak, 28. avg. 2023. u 10:57h
Evo mozda poslije predjenih 1500km desilo se opet 3 4 puta,svaki put na istom brdu kad se dooobro stisne.
Moze li se on ovako voziti,ili da parkiram i da ceka sredjivanje pumpe i provjeru dizna
Posto ja imam problem sa vucom,mozda ima godinu dana,dvije,moze li ovo biti uzrok ikako?
Povremeno je izbacivao check engine i p2263 turbocharger boost performance gresku.Auto iz nizih obrtaja nema nimalo zivota,tek kad se stisne u obrtaje ide,ali ne onako kako treba
Sva vakum crijeva dobra,map i ona dva ventila gore mijenjana,geometrija ovako sa vana radi kako treba

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » utorak, 29. avg. 2023. u 22:54h

Mozes vremenom da ostetis klip, klipnjacu. Ako postoji problem resavaj ga sto pre, Mozda je problem samo do dobrog stiskanja.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“