U sred dobre uzbrdice se ugasio i izbacio p1211 i p0251.E sad,prije toga na 10 kilometara sam sipao gorivo na pumpi na kojoj inace ne sipam,jbg morao sam.Uspem sto manje da taman dodjem do kuce jer stvarno ne volim sipati svukud.Odma po dolasku sam skinuo filter nafte koji je mijenjan prije 20k predjenih,a imao sam ga jer sam za koji dan trebao radit servis.Iz filtera je izaslo i maaaalko vode,mala kap se vidila dole u boci u koju sam prosuo ovo iz filtera.Jesam li nasuo lose gorivo,mozda i jesam a je li to pusta slucajnost mozda i jeste.
Glavno pitanje,ako se ispostavi da je pumpa,da li da nju odma saljem na remont,i da posaljem dizne na provjeru sto kontam da je najbolja opcija ili da picim ovako dok ne stane skroz jer su dizne mozda vec i sjebane.U filteru nema opiljaka,nasuo sam neki motul aditiv u rezervar pa kad potrosim ovo nafte ide na jedno dooobro gasanje.Ako upali lampu,jbg popravljace se uprkos svima koji govore bacas pare,vise ces uloziti nego sto vrijedi.Ali sam jednostavno zaljubljen u fokusa keca i dan danas,to auto ima dusu