Nakon kočenja motorom (2. ili 3. brzina, bez gasa) dužeg od dvestotinak metara mi dolazi skoro do gašenja motora (i na obrtomeru se vidi pad broja obrtaja) ili se sasvim ugasi, obično na kraju nizbrdice, kada pritisnem kvačilo (znak "Stop" ili prebacivanje iz 3. u 2. zbog skretanja) ili čak i bez toga se oseti da bi se bez uticaja inercije ugasio.
Izuzev ovoga motor je, koliko znam, ispravan. Interna dijagnostika ne prijavljuje greške, održavam ga odgovorno.
Možda je bitno - nakon velikog servisa bord prikazuje višu potrošnju (bila oko 6,5, sada je 7,5), ali tada sam ga i kupio pa je možda do promene vozača i stila vožnje. Nekako sam očekivao i odzivniji motor, odgovor na gas je sporiji nego što želim, i motor stvarno ne voli iole više obrtaje, mislim da kod mene nije išao preko 5.600 o/min (jer nije hteo). Moment ima, povlači solidno u višim stepenima, no na dodavanja gasa mora da se misli unapred.
Gašenje motora nakon kočenja motorom - Fiesta 1,25 b 16v, 2006. - Sigma
Moderator: Dragomir
- motoRISTA
- Poruka: 251
- Član foruma od: subota, 25. maj 2019. u 00:45h
-
- Poruka: 368
- Član foruma od: ponedeljak, 10. jul 2023. u 13:21h
Re: Gašenje motora nakon kočenja motorom - Fiesta 1,25 b 16v, 2006. - Sigma
mora na dijagnostici prijaviti nekakvu gresku
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Mozda motoric ler gasa, ako ga ima. Eventualno neki vakuum, mada bi to primetio i pod gasom.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Za početak proveriti da li regulator pritiska goriva vlaži prema crevu koje ide na vakuum na usisnoj grani dok motor radi. Taj auto sa kojim god benzinskim motorom vrlo retko prijavljuje greške, čak i kada je misfire ili drugi problem sa smešom u pitanju.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове