Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ford focus 1.8 tddi 2001 problem s mjenjacem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
arkezzaa
Poruka: 4
Član foruma od: nedelja, 7. jul 2024. u 19:01h

ford focus 1.8 tddi 2001 problem s mjenjacem

Poruka od arkezzaa » nedelja, 18. avg. 2024. u 19:11h

Pozdrav imam 1.8 tddi forda primijetio sam prilikom prebacivanja brzine kad pustim kvacilo ono kad treba da odvoji udari nesto(cuje se tup udarac) i isto tako pokusavo sam na leru kad naglo pustim kvacilo cuje se udarac taj ali to i nije neki problem nego u zadnje vrijeme mi je pocelo kad idem u krivine cuje se udaranje ispod nogu zavisi od krivine( kad sam u desnoj cuje se desno i obrnuto) mehanicar je gledao govori da je nesto oko mjenjaca ali nema sad vremena tek za 15 dana mogu doci,sad ako neko zna da li je do mjenjaca ili nesto drugo i ako je neko imao isti problem nek napise kako je rijesio,hvala

maxa
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 3. apr. 2017. u 01:19h

Re: Kocnice(preporuka)

Poruka od maxa » utorak, 20. avg. 2024. u 00:00h

Ja bi rekao da na svim focusima tddi preko 250k na satu, da imaju takav problem.
Mnogo njih je pisalo ali niko nije napisao da je konkretno resio problem ( mozda i jeste ali se ne secam vise ). Narocito se oseti kroz prve 2-3 brzine.
Negde se spominjalo da se solja i roleri na polusovini pojedu i da dolazi do tog tupog udarca prilikom pustanja kvacila.
Ja sam kod mene zamenio set kvacila ( luk ), drugi menjac, poluosovinu ( ne secam se tacno koju ), ulje u menjacu i naravno da nije pomoglo.
Pun je i fb i forum tog problema ali se ne secam da je neko pisao i potvrdio da je resio problem.

Sent from my 22101316G using Tapatalk

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“