Ford kuga mk2 ne kruži voda
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 125
- Član foruma od: nedelja, 10. nov. 2019. u 19:52h
Ford kuga mk2 ne kruži voda
Pozdrav svima, već par dana imam problem sa kugom 2015 2.0 tdci neće da greje, dođe do 90 stepeni i samo odjednom zakuca na 120 i uđe u safe mode. Voda u boci mlakasta, creva su bila vruća ali grejanje nema i desi se to izmemadno zakucavanje skale. Pokušao sam da ozračim dok je hladna, skinuo sam malo crevce sa kućišta termostata do boce, otvorio čep i stiskao creva da povuče iz posude i povukao je nešto i izašlo je kao nešto vazduha. Kad sam pomislio da je to to, vazduh u boci više ne vidim, vratim čep i crevo, upalim, radila na leru 10ak min, temperatura nije ni mrdnula, izvaci grešku na tabli service engine now i lampica crvena za temp i obori skulu ka minusu koja u početku nije ni mrdnula. Molim za pomoć, da li je vazduh, da li je vodena pumpa ili možda i termostat ne otvara? Odakle krenuti?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21562
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ford kuga mk2 ne kruži voda
Da li je rađen veliki servis ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Skoro je uvežen, ništa ne znam.
Da li to mogu biti simptomi pumpe ili termostata?
Ja sam pomislio da pumpa proklizava ili da nešro nije u redu sa perajima
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21562
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
može biti oba.
tako da svakako uradi veliki servis i kad je sve rastureno lako će da se vidi šta se dešava.
tako da svakako uradi veliki servis i kad je sve rastureno lako će da se vidi šta se dešava.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Planirao sam prvo od pumpe da krenem, nekako mi je to bezbolnijeMarkedjani piše: ↑subota, 23. nov. 2024. u 21:43hmože biti oba.
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pumpa je deo velikog servisa.
Maltene sve isto se rastura, tako da ce u krajnem skoru vise da boli ako radis na parce, pa rasturas vise puta.
Maltene sve isto se rastura, tako da ce u krajnem skoru vise da boli ako radis na parce, pa rasturas vise puta.
Djak pesak 

- ljuba power
- Poruka: 2707
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
kad menjaš vodenu pumpu,koju pogoni zupčasti kaiš,promeni i zupčasti kaiš u setu sa rolerom i španerom.nikako stari kaiš da ponovo španuješ!!!usput proveri peraja na staroj pumpi kako bi znao da li je ona uzrok pregrevanja..
-
Hvala svima, rešeno. Pumpa je prekliznula, to je bio uzrok