Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Voda nazad na patosu

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
rekreativac
Poruka: 12
Član foruma od: četvrtak, 26. sep. 2024. u 21:33h

Voda nazad na patosu

Poruka od rekreativac » subota, 1. mar. 2025. u 20:30h

Postovani forumasi, fiesta je 2009. kupljena pre par meseci. Skuplja mi se voda i to iskljucivo na podu iza suvozacevog sedista. Nije kondezacija, jer vodu sa tepiha kupim-upijam peskirom, toliko zna biti vlazno. Ovakav slucaj nikad nisam imao pre ove fieste. Sve ostalo je sasvim suvo. Definitivno dolazi spolja. Da li je neko mozda imao ovakav problem? Hvala !

dule0911

 
Poruka: 13660
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Voda nazad na patosu

Poruka od dule0911 » subota, 1. mar. 2025. u 23:00h

Predpostavljam keder oko vrata pa se voda sliva, ne znam sta bi drugo moglo biti, sem busnog patosa. To ne bi trebalo biti, sem ako je mozda neki cep popustio, mada sumnjam.
Fiesta!!

mbole
Poruka: 14941
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 2. mar. 2025. u 03:14h

Na kraju se nazalost takvi problemi najcesce svedu na: iscupaj zadnje sediste, zadigni tapacirung koliko god mozes, eventualno raskaci lajsnu pa zadigni taj deo jos vise, udji unutra, a neko neka poliva vodom...
Djak pesak :)

milosjov
Poruka: 178
Član foruma od: nedelja, 30. okt. 2016. u 11:11h
Kontakt:

Poruka od milosjov » nedelja, 2. mar. 2025. u 13:31h

Pozdrav,

Definitivno nemoj da čupaš zadnju klupu ni tapacirung a ni kedere, očisti odvod ispod vetrobrana jer se gotovo sigurno zapušio pa voda sada preliva i ulazi u kabinu. Imao sam isti problem pa pišem iz iskustva.
Digni haubu, skini brisače i očisti kanala sa obe strane rukama, žicom ili nečim sličnim, ako imaš kompresor, probaj sa njim da produvaš kanal. Pogledaj i ovaj video na jutjubu

rekreativac

Poruka od rekreativac » nedelja, 2. mar. 2025. u 16:28h

Hvala svima!
milosjov, kako to da mi je tepih kod suvozaca apsolutno uvek suv, samo je mokar ispod suvozacevog sedista tj. tepih dole ispred zadnje klupe i to samo desna strana ? Nekako mi nije logicno....

sarabo

 
Poruka: 2093
Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h

Poruka od sarabo » nedelja, 2. mar. 2025. u 20:15h

kako stoje stvari sa gepekom, obično se voda preliza iza zadnje klupe itd itd
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )

rekreativac

Poruka od rekreativac » ponedeljak, 3. mar. 2025. u 20:10h

U gepeku, u rupi gde je rezrvni tocak par kapljica, pretpostavljam da je samo kondezacija, nista ozbiljno....

mbole
Poruka: 14941
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 3. mar. 2025. u 20:23h

Kuda voda prodje.. iglu ne bi proturio :(
Zato sam i napisao prethodnu poruku.
Stan iznad mene, u potkrovlju.. suv ko barut, kod mene stalno fleka u cosku.
Uopste ne curi pravo odozgo vec 5-6-7 metara sa strane na krovu, al tako se siva kroz betonske ploce...
Iste varijante su i kod auta.
Moze da curi na sarci petih vrata, ili na stopaljci, ili na cepu za sanke, ili... i da dobaci do tog mesta, iako tebi izgleda da nema sanse da je odatle.
Al ne znas niz koje limove, lajsne, sta god.. nalazi put..
Djak pesak :)

macaneli
VIP
Poruka: 9934
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 3. mar. 2025. u 20:28h

Voda je cudo
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

rekreativac

Poruka od rekreativac » petak, 7. mar. 2025. u 06:11h

U servisu kazu da izgleda voda ne ulazi "od dole", ali jos ce proveriti, jer sledece nedelje ostavljam auto kod njih, pokusace da nadju problem bas onako kako ste naveli polivanjem spolja, itd.. Javljam ako se resi problem .... HVala svima !

FrenkyVu
Poruka: 65
Član foruma od: sreda, 27. nov. 2013. u 21:14h

Poruka od FrenkyVu » sreda, 9. apr. 2025. u 16:14h

Na starijoj Fiesti 2007 sam imao isti problem ove zime. Puno vode iza vozačevog sedišta. Na kraju sam skontao šta je bio problem - nakupilo se lišća i blata u odvodu ispod šoferke. Kad sam testirao, polivao sam crevom vodu na šoferku, i u tom odvodu, zbog začepljenja, nivo vode se digao sve do usisa vazduha za ventilaciju. Tuda je ulazilo u kabinu i kapalo sa stražnje strane papučice gasa - dakle ne vidiš da kaplje. Voda je polako ispod tapacirunga odlazila ispod vozačevog sedišta nazad. Tu se skupila mala barica vode dubine nekih 5-6cm iznad tapacirunga. Izvukao sam nekim sunđerom koliko sam mogao, a kasnije odvezao kod majstora za interijere koji je izvukao onim "mokrim" usisivačem još oko 10litara vode!

Da napomenem, za čišćenje onog lišća iz odvoda moramo sam skinuti brisače i haubu da bih mogao sve tamo odšarafiti i otvoriti. Kod nekih auta je jednostavnije i može se samo špricanjem vode pod pritiskom očistiti. Kod mene je bilo baš puno tog mulja. Kad sam pokušao špricati u to samo sam dobio još više vode u kabinu pa sam morao rukom čistiti i skidati navedeno... Srećno sa tim.

nikola_focus
Poruka: 1491
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » petak, 11. apr. 2025. u 11:55h

Auh, i ja sam to cistio na svojoj Fiesti nedavno, toliko je bilo otpada da ne znam kako mi nigde u kabinu nije ulazila voda. Ali sam nazalost uradio na tezi nacin (ili laksi, kako se uzme) - bastensko crevo od 1/2", zalepio na crevo usisivaca i sa suvozaceve strane gurnuo kroz supljinu izmedju krila i one plastike ispod soferke. Skupilo sve do zadnjeg lista. A ovo sam radio jer nisam nikako uspeo da skinem plastiku ispod soferke, ne znam kako.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

rekreativac

Poruka od rekreativac » subota, 19. apr. 2025. u 13:34h

Puno hvala na odgovorima, resavanje je "u toku". Ako se resi svakako cu vas informisati. Pozzzzzz

rekreativac

Poruka od rekreativac » nedelja, 27. apr. 2025. u 13:13h

Postovani forumasi, evo problem sa vodom je nadam se resen. Uglavnom, posto je majstor bio uveren da voda dolazi ipak negde od petih vrata, odnosno odnazad, zagitovao je na par mesta na vrhu 5. vrata iznutra spojeve na vrhu karoserije (ako nekog interesuje fotografisacu lokaciju na karoseriji), zatim "zategnuo" zadnja vrata jer je uocio da ne dihtuju kako treba i za svaki slucaj, s obzirom da sam mu odstampao sve sto ste naveli u ovoj diskusiji kao potencijalni uzrok problema i resenja, ocistio prostor ispod soferke kod brisaca. Fiesta je zatim prana u auto praonici pod jakim pritiskom, i stajala je ovih 2-3 dana napolju pod jakom kisom, i sve suvo. Sa obzirom da sam pesimista, cekam jos jacu visednevnu kisu da potvrdim da je reseno. Svi problemi koje sam imao sa ovom Fiestom, a ovo mi je 4. Ford bili su uobicajeni, a ovo je bilo novo iskustvo kada ne znam sta da mislim. Do sledeceg problema, puno hvala svima !

rekreativac

Poruka od rekreativac » nedelja, 25. maj 2025. u 14:22h

Postovani forumasi, evo sledeceg novog/starog problema. Pisem da je stari, jer sam hteo da prvo resim problem sa skupljanjem vode u kabini, sto je izgleda i reseno. Problem je menjac, ali posto svakako funkcionise i verovatno je resenje odlazak kod majstora specijalizovanog za menjace, ostavio sam ga dok ne resim problem sa vodom, al eto mozda je neko imao slican problem. Naime, menjac odlicno radi, u smislu rucica menjaca se pokrece lako (normalno), ali posle recimo 10-tak kilometara, mada nema pravila, ponekada vise ponekada manje, pocinje sve teze da se pokrece. I dalje se brzine sasvim normano menjaju, ali rucica menjaca ima sve veci otpor. U jednom servisu su predpostavili da je mozda sajla, podmazali su je, ali su mi isto rekli ako to ne pomogne morace kod odgovarajuceg majstora. Podmazivanje nije pomoglo, imate li ideju sta bi to moglo biti. Napominjem, i kad se otezano rucica krece, menjac je funkcionalan. Hvala !

Nedeljkovic
Poruka: 4773
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Poruka od Nedeljkovic » nedelja, 25. maj 2025. u 22:08h

Ja bih probao sa zamenom ulja u menjaču, ako ne bude razlike jedino skidanje i da se odnese u servis menjača

Послато са 22081212UG помоћу Тапатока

Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

nikola_focus
Poruka: 1491
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » nedelja, 25. maj 2025. u 23:01h

Ne znam koliko je u praksi efikasno podmazivanje sajli, ja bih pre probao sa zamenom istih i uz to ulja u menjacu sto kaze kolega pre mene. Na kraju, ulje ti je svakako jeftinije da probas na slepo da odradis a moze da pomogne da ne ulazes u sajle ako resis problem uljem. Sajle obicno zezaju na hladno dok je kod tebe kontra sto je mozda i nedovoljno pouzdan znak da je do njih.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 25. maj 2025. u 23:09h

Ako ulazi normalno u brzine a samo je sama ručica sve teža za pomeranje, samo su sajle problem i potrebno ih je zameniti.

Ako normalno ulazi u brzine dok je hladan i kako se zagreva sve teže se ubacuje u brzine, onda postoji neki problem na relaciji hidro druk ležaj, cilindar kvačila, cilindar pedale kvačila.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“