Ukoliko se menja modul potrebno je uparivanje ( kazu da to i obican elm i forscan radi bez problema), a ako se menja samo tranzistor odma nije potrebno ponovno uparivanje.
E sada, da se vratim na sam pocetak...
Auto je tog dana eksploatisan na isti nacin kao i bilo koji drugi dan, konkretno je vozen 20tak kilometara ugasen, stojao 10 min, upaljen radio 30tak sekundi na leru ugasio se i vise nije upalio. Prvo sto sam uradio, otvorio sam haubu i vizuelno pogledao ( da slucajno nije ispao motor ) motorni prostor... Ono sto sam odmah primetio je da je jedan provodnik otpao sa minus kleme. Tada sam prvi put ocitao greske i dobio sledece:
Nakon toga sam nasao parce provodnika i misleci da je u tome problem spojio taj provodnik i minus klemu, posle toga su sve greske nestale osim
P1664 i P1564 ali auto i dalje nije palio...
Istrazivajuci naisao sam da je to cest problem i da pregoreva tranzistor usled pregrevanja ili preopterecenja od strane el.ventila koji ostane ukljucen. Prema auto dati bi trebao imati 12v i 4.5v , prisutni su samo 12v, to je ono sto sam mogao do sada da pogledam posto radim i imam malo vremena pre vikend da se potpuno posvetim problemu.
Pumpa je vec u proslosti kod nekog od predgodnih vlasnika bila reparirana, kod mene 4 godine do sada nije bilo problema.
Tada je ugradjen neki tranzistor ali kazu da je moguce staviti i relej...
Ja sam trenutno u potrazi za IRLR2905(njih na ebay prodaju kao namenske za resavanje ovog problema), nalazim samo neke na 10v u Srbiji
Specifications
Continuous Drain Current:42 A
Gate-Source Voltage (Max):16 V
Power Dissipation:110 W
Mounting:Surface Mount
Drain-Source On-Res:0.027 ohm
Operating Temp Range:-55C to 175C
Package Type:DPAK
Packaging:Tape and Reel
Pin Count:2 +Tab
Polarity:N
Type:Power MOSFET
Number of Elements:1
Operating Temperature Classification:Military
Channel Mode:Enhancement
Drain-Source On-Volt:55 V
Rad Hardened:No
Sve to je upitno da li ce raditi ali bih pokusao, svakako mogu kupiti drugi modul.
Ovo je trenutno jedina slika tranzistora