Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo 2.0 tdci opet problemi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Tomek5
Poruka: 75
Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h

Mondeo 2.0 tdci opet problemi

Poruka od Tomek5 » ponedeljak, 12. maj 2025. u 20:32h

Dakle auto mi postao kao ljubavnica. Vise trazi paznje nego sam sebi ili zeni :jeeej:

Imam nekoliko problema i koliko vidim vise su ciste mehanicke prirode jer na dijagnostici nista ne ocitava...
Prva crn dim prilikom ubrzavanja ali ono kompletna crna dimna zavjesa sa cestim cukanjem u voznji. Prilikom pregleda klapna gasa napukla. Sumnjam da zapinje i vuce falsh zrak pa zbog toga dimi.... No neka mi neki znalac potvrdi sumnju. Bez obzira na sve klapna gasa narucena pa cekam da dode.

Druga kao da osjetim laganu paljevinu iz ventilacije. Prilikom voznje u visim obrtajima i nizoj brzini upali se ventilator sto je normalno prilikom toga ali lagano se zadimi iza motora predio di su grijaci ili ispusna grana i samo se zadimi kada ga vozim u visim obrtajima inace je ok sve. Sumnjam da ulje od turbine slini pa pod opterecenjem u visim obrtajima turbo vise sprica ulje po grani i dimi se... zauljeno je kod spoja usisa hladnog zraka na turbo...

Takoder neka mi netko objasni simptome pregrijavanja motora? Imam osjecaj kao da mi se motor grije. Temperatura bude do 90 do 95 kad auto duze stoji a prilikom voznje do 88. Termostat , sensor temperature zeza ili nesto drugo?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“