Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Curenje ulja Ford focus MK1 1.8 tddi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
vukadin24
Poruka: 16
Član foruma od: četvrtak, 28. mar. 2024. u 00:13h

Curenje ulja Ford focus MK1 1.8 tddi

Poruka od vukadin24 » ponedeljak, 2. jun 2025. u 23:14h

pozdrav svima, počelo ulje da curi na Fordu, za koji dan ide kod majstora da se ustanovi odakle...
ono što ja vidim kad kola stoje ostane ispod njega sa obe strane tragovi ulja
da li je neko imao sličnu situaciju ili može da ustanovi preko slike šta me otprilike može čekati
Slika

Slika

Slika

nikola_focus
Poruka: 1491
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Curenje ulja Ford focus MK1 1.8 tddi

Poruka od nikola_focus » utorak, 3. jun 2025. u 22:58h

Imas ti tu vise problema kako mi se cini. Ovo sa strane kaisa moze da bude semering radilice ili onaj dekli oko remenice radilice koji ide navise ka nosacu motora. Sa te strane se vidi i da je dosta masna manzetna homokinetickog, moze da se desi i da je i ona losa pa da razbacuje na sve strane a moze da se desi i da je ona pored semeringa i dihtunga :D Ovo blize menjacu moze da bude vakuum pumpa, moze da se desi da je puklo crevo iberlaufa, mozda cak i crevo turbine pa da salje sve to dole.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

vukadin24
Poruka: 16
Član foruma od: četvrtak, 28. mar. 2024. u 00:13h

Poruka od vukadin24 » sreda, 4. jun 2025. u 12:16h

joj znaci biće veselo, i ja sam pomislio na semering ali kad videh da je sa obe strane baš se pogubih

nikola_focus
Poruka: 1491
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » sreda, 4. jun 2025. u 21:38h

Imao slicne probleme, zato i znam :D U sustini, idealno bi bilo da je nesto kao semering ili crevo turbine ili iberlauf, to su lagane stvari za zamenu. Majstori lupaju neke ozbiljne cifre za zamenu dihtunga dekla koji ide oko remenice radilice jer ima dosta posla a i iskreno, ne bakce im se da se macuju sa tim jer znaju da ima dosta posla i pipavo je. Isto to vazi i za vakuum pumpu, nadam se da su kod tebe ove jednostavnije varijante. Sve to ide sa godinama, nemoj nista da te cudi. Ovaj moj Focus posle 23 godine i skoro 400000km ne curi u nekoj velikoj meri, ima tu i tamo neka masnoca ali se sredi u hodu koliko moze.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“