Ford Kuga 2.0 tdci 100 kw - crni dim na opterećenju
Moderator: Dragomir
-
Miloske88
- Poruka: 6
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2025. u 14:18h
Ford Kuga 2.0 tdci 100 kw - crni dim na opterećenju
Pozdrav imam problem i trazim resenje jel mi govore da moze da vude do vise stvari pa na sta konkretno da se fokusirm. Prinopterecenju voznja 80km/h prebacim petu dam gas auto krene da dimi nenormalno dimljnje se nastavlja i pri laganoj voznji i traje stanem pojacan ler jos par minut vrati se u normalu. Nema dima do opterecenja. Dpf ugasen egr ugasen. Greske koje daje na dijagnostici sve vezane za turbo. Pre skidanja dpf i gasenja turbo bio zaglavio rucno odglavljen. Trom je do 2000 obrtaja pocne od dve da vuce. Rekli su mi prvo lose ugasen dpf. Taj sto mi gasiongarantuje da nije lose ugasen vec da je dizna neko mi kaze zbog kasnjenja turbine. Uzgred imam povecan nivo ulja tacnije dizel u ulju
- mbole
- Poruka: 15181
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Ford Kuga 2.0 tdci 100 kw crni dim
Nije lepo ugasen.
Dzaba garantovanje
Dzaba garantovanje
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
-
Miloske88
Re: Re: Ford Kuga 2.0 tdci 100 kw crni dim
A jel mozda bude problem u losem uzubljnju posto se to desava nakon velikog servisa?
- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21738
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
najbolje bi bilo vratiti fabrički softver i krenuti od nule sa rešavanjem problema.
Očigledno se tu vrte više problema koji prave jedan veliki problem.
Imaš jedan problem sa nalivanjem goriva. (recimo dizne ili loše ugašen dpf)
Imaš drugi problem sa nedovoljnim boostom ili kontrolom turba (turbo u problemu, crevo interkulera, sam interkuler, boost solenoid, neka gumica ili zaptivka na usisu ili turbini tj negde neko curenje boosta)
Imaš potencijalno treći problem sa loše odrađenim dpf i egr off (a ovo je povezano potencijalno sa prvim problemom).
Zupčenje može da bude omašeno za zub ali tad ne može normalno auto da radi na leru.
Sve u svemu, mora da se otera u specijalizovan servis za Forda koji će da posveti pažnju i da pravilno dijagnostikuje sve probleme.
Cenim da DPF nije bez razloga ugašen, auto je i pre toga imao neki problem koji je eskalirao sa zapušenim ili uništenim DPF, ovo ti je samo nastavak te priče.
Očigledno se tu vrte više problema koji prave jedan veliki problem.
Imaš jedan problem sa nalivanjem goriva. (recimo dizne ili loše ugašen dpf)
Imaš drugi problem sa nedovoljnim boostom ili kontrolom turba (turbo u problemu, crevo interkulera, sam interkuler, boost solenoid, neka gumica ili zaptivka na usisu ili turbini tj negde neko curenje boosta)
Imaš potencijalno treći problem sa loše odrađenim dpf i egr off (a ovo je povezano potencijalno sa prvim problemom).
Zupčenje može da bude omašeno za zub ali tad ne može normalno auto da radi na leru.
Sve u svemu, mora da se otera u specijalizovan servis za Forda koji će da posveti pažnju i da pravilno dijagnostikuje sve probleme.
Cenim da DPF nije bez razloga ugašen, auto je i pre toga imao neki problem koji je eskalirao sa zapušenim ili uništenim DPF, ovo ti je samo nastavak te priče.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Miloske88
Uzgred i poluga na geomitriji se rukom tesko pomera bas ne ide uopste lagano. Indikator za promenu stepena prenosa pali tek na 4000 obrtaja nzm ima li veze sa ovim ali da napomenem. Ako pazim kako vozim tj ne opteretim nema dima nema povisenog lera. Pali na dodir. Miran rad na leru. Npr desi se na blazoj uzbrdici dam gas u 5 na 80 km na cas nece ni da mrdne vracam u nizu da ga pokrenem
- Markedjani
- Predsednik kluba

Re: Ford Kuga 2.0 tdci 100 kw - crni dim na opterećenju
Eto ti ga još jedan problem, geometrija glavi.

-
Miloske88
Jos jedno pitanje. Da li zaglavljena geometrija turbine moze da stvori indirektno gorivo u ulju?
- Markedjani
- Predsednik kluba

Ne, ona dovodi do tromosti vozila u nižim obrtajima.

-
Miloske88
Danas cu na detaljnu dijagnostiku i videcubsta je
-
milosh_bg
- Poruka: 220
- Član foruma od: petak, 29. nov. 2024. u 21:34h
Gorivo naliva zbog lose ugasenog dpf-a ili zbog losih dizni.