Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Stelovanje kvacila

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
jaksa
Poruka: 195
Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2009. u 18:41h

Stelovanje kvacila

Poruka od jaksa » nedelja, 25. jul 2010. u 17:54h

Interesuje me kako se steluje kvacilo kod sierre,kod mene je mnogo podignuto,a hteo bi da ga spustim?
DOHC inside!!!

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Re: Stelovanje kvacila

Poruka od Pančevac » nedelja, 25. jul 2010. u 20:33h

Ako ne gresim...tu je samostelujuce kvacilo
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

adnan89
Poruka: 349
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h

Poruka od adnan89 » nedelja, 25. jul 2010. u 21:09h

jeste samostelucuje, foru ces vidjet kad cucnes i pogledas papucicu i vidjet ces da ima bijela plastika. malo sarafciger i pokusas nategnut, znaci otpusti se i vuci gore prema kontrolnoj i tad ce ti plastika se zatezat. uglavnom skontat ces sam

jaksa

Poruka od jaksa » nedelja, 25. jul 2010. u 22:40h

Znam to,al zar ne postoji da se spusti kvacilo da hvata jedno 2-3 cm od poda,posto meni tek hvata malo ispod kocnice,nznm ako ne moze nista da se uradi neka ga tako.
DOHC inside!!!

adnan89
Poruka: 349
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h

Poruka od adnan89 » ponedeljak, 26. jul 2010. u 10:24h

pa moze, uradi kontra od ovog sto sam ti rekao. otpusti sajlu jos ako hoces dole da ti hvata, al ne mnogo jer ce ti proklizivati lamela

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 26. jul 2010. u 11:22h

nema od toga nista, vratice se na staro posle dve voznje, ili sjebace sajlu i gumicu, treba verovatno remont korpe lamele i druka, ali ipak ovo je pitanje za mehanicara, pitanje je i koji set treba staviti, ja sam na eskortu imao problem sa kvalitetom dela novog....

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 26. jul 2010. u 14:17h

Pomeranje zupcanika je privremeno resenje,ako je kvacilo pri kraju i pocne previse visoko da hvata. A ako ti hoces da hvata nize,tu nista ne mozes da uradis.. Kazes hvata malo ispod kocnice,to je manje vise ok i nema tu stelovanja.

jaksa

Poruka od jaksa » ponedeljak, 26. jul 2010. u 14:48h

OK,hvala na savetima,dok se ne potrosi lamela ne cackam nista.
DOHC inside!!!

senatorkv
Poruka: 158
Član foruma od: ponedeljak, 30. apr. 2012. u 23:42h

Poruka od senatorkv » subota, 12. apr. 2014. u 13:22h

Imam jednu nedoumicu, kvacilo mi ne hvata najbolje. Naime, kad zgazim kvacilo u pod i palim auto u brzini, auto lagano krece. Malo teze ide u prvu, a u rikverc krci da to nije normalno. Dzabe pustim nekoliko sekundi pa opet, dzabe u prvu pa u rikverc, upada samo na silu. E sad, svratim malocas do nekog majstora, on ubaci neku konsunu podlosku na granicnik sajle, al kvacilo mnogo nisko hvata. Kad je pokusao da skine tu podlosku, problem. Skinuo je celu sajlu i vukao dok nije ispalo. Tada je konstatovao da mora da se menjaju korpa i lamela. Vrati on sve kao sto je bilo, ja sednem, zgazim kvacilo, ono pocne da krcka, tako dva-tri puta. Odjednom, svi simptomi nestali. I u prvu i u rikverc ide kao u sir. Nema krcenja, nema zapinjanja. Mene interesuje, da li je moguce da se sajla vremenom rastelovala-istegla, pa kad smo je skinuli i vratili na mesto da se automatski nastelovala ili ipak da spremam pare za zamenu seta? U pitanju je eskort 1.4 92.
Si vis pacem, para bellum!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“