Ler gas na Fokusu 1.8TDCi 2003
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: ponedeljak, 14. feb. 2011. u 17:06h
Ler gas na Fokusu 1.8TDCi 2003
Imam povremenih problema sa ler gasom. Pri visokim spoljnjim temperaturama desava mi se kada ugasim motor i ponovo pokusam da ga startujem ler gas ne reaguje. Ili se motor odmah ugasi, ili gas varira od 900 do 1200 obrtaja. Karakteristicno je da se ovo ne desava kada ga "dignem" dva-tri puta na 4000 obrtaja, odmah se smiri. U voznji nisam primetio nista. Radi normalno, potrosnja normalna. Interesuje me sta moze da bude. Usput, moze li malo saveta oko plivajuceg zamajca, koliko kosta i gde bi mogao eventualno da ga menjam. Cuje se metalni zvuk pri startu motora i pri gasenju (kratak rezak metalni zvuk, nalik udarcu u metalni sud). Napominjem da zivim u Vranju tako da mi odgovara Nis ili okolina. Hvala.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ler gas na Fokusu 1.8TDCi 2003
Sedneš u svoje vozilo koje troši 5-6 litara na otvorenom... odeš kod gosn Dragomira u Pinosavu i za 460-480 eur zameniš set kvačila i zamajac sa sve zamene uračunate u cenu.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Zamajac sa setom kvacila i druk lagerom sa zamenom 450 e
Sipaj dvotaktola u gorivo
Sipaj dvotaktola u gorivo
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Cena je prihvatljiva, samo me interesuje kada i koliko unapred treba da se najavim, i mogu li preko foruma.
Hvala.
Hvala.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
DAn-dva ranije se najavis i nije problem.Najbolje je da me nazoves na 063/8056422
-
OK, cim malo skupim kesa javicu se.
Usput da pitam, posto sam vec na oko 7000 km, moze li i zamena ulja i ostalo sto ide, i da li imate kompjutersku dijagnostiku?
Usput da pitam, posto sam vec na oko 7000 km, moze li i zamena ulja i ostalo sto ide, i da li imate kompjutersku dijagnostiku?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
moze sve sto se tice mehanike i elektrike forda.
Imam orginal fordovu dijagnostiku IDS
Imam orginal fordovu dijagnostiku IDS
-
Moram ponovo da pokrenem temu.Od Nisa do Vranja nisam smeo da vozim u "leru", odmah se ugasi. U voznji nemam problema, normalno se ponasa. Posle parkiranja ispred kuce nisam uspeo da ga upalim. Primetio sam da na visokim temperaturama, kao sto je bilo danas nakon voznje teze pali i ler gas varira od 900-1200, pa na nulu (ugasi se). Interesuje me sta je u pitanju (pre dva dana sam zamenio ulje, filter za gorivo i ulje).
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Pogledaj da li je filter goriva dobro namesten i da nevuce vazduh
- ivangrozni
- Poruka: 13
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 18:09h
E i meni se javlja isto taj metalni zvuk pri paljenju samo kad je auto vruc...neko mi rece da je to pocetak crkavanja zamajca pa me zanima koliko jos mogu da predjem,da li smem da se uputim u Grcku sa njim ...nema nikakvih drugih naznaka kao sto su tresenje lupanje niti bilo sta od toga samo taj famozni metalni zvuk...hvala svima na odgovoru...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Zavisno od nacina voznje moze da predje i 10000 km i vise a moze
-
Da se odjavim sa teme. Svi problemi koje sam naveo su bili uzrokovani kvarom vakuum ventila za EGR i turbinu. Morao sam oba da menjam i sada je sve u redu.
-
Nisam duže vremena imao priliku da se, kako klinci kažu "konektujem", ali da vas upoznam sa jednim od mogućih problema kod ler gasa koji sam ja imao sa mojim FOKUSOM (1,8 TDCi 2003 godište). Auto me ostavio na auto-putu od Niša ka Vranju. Gasio se u toku vožnje više puta (primetio sam da mi se u vožnii pale i gase lampice na tabli) bez obzira na broj obrtaja i brzinu. Poslednji put je malo trznuo i jednostavno, u vožnji, na oko 2400 obrtaja, prestao da radi. Više puta sam pokušao da upalim, ali nisam uspeo. Majstori (naime više njih, pošto sam bio na deonici puta između Leskovca i skretanja za Vlasotince) su mi "dijagnostikovali" od računara, pumpe, pa dizni, itd (sve crnje od crnjeg). Problem je bio kod senzora na pumpi visokog pritiska zbog prljavog goriva. Inače filter za gorivo menjam od 7-8000 redovno, a gorivo sipam isključivo na EKO pumpama. Kod "bošiste" u Vranju sam dobio senzor za 100 evra sa dijagnostikom i ugradnjom, kao i uveravanje da su problemi sa neravnomernim radom motora upravo uzrokovani zaprljanošću tog senzora kao i savet da u rezervoar sipam aditiv za čišćenje sistema za gorivo za dizel motore (proizvođač je WURTH) što sam i uradio. U početku je malo više dimio, ali sada radi bez problema.
Mislim da bi ovo trebali da znaju svi koji imaju TDCi motore, kao jedan od mogućih problema.
Mislim da bi ovo trebali da znaju svi koji imaju TDCi motore, kao jedan od mogućih problema.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ja paranoja sam sipao taj aditiv pre nego sto sam sipao i prvo gorivo... 

- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Da li ti aditivi mogu imati neko nezeljeno dejstvo, da li je preporucljivo da se sipa ako sve radi kako treba, iz preventive?
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
To već mora neko od iskusnijih majstora da Vam kaže. Ja sam imao problem pa sam sipao.
- Predator016
- Poruka: 50
- Član foruma od: nedelja, 22. apr. 2012. u 23:44h
Druže, koji su to majstori u Leskovcu dijagnostikovali te tvoje kvarove? A koji ti je majstor rešio problem i gde se nalazi? Iz Leskovca sam pa zato pitram, za nedaj bože. Ne znam ko radi te motore u Leskovcu...novajlija piše:Nisam duže vremena imao priliku da se, kako klinci kažu "konektujem", ali da vas upoznam sa jednim od mogućih problema kod ler gasa koji sam ja imao sa mojim FOKUSOM (1,8 TDCi 2003 godište). Auto me ostavio na auto-putu od Niša ka Vranju. Gasio se u toku vožnje više puta (primetio sam da mi se u vožnii pale i gase lampice na tabli) bez obzira na broj obrtaja i brzinu. Poslednji put je malo trznuo i jednostavno, u vožnji, na oko 2400 obrtaja, prestao da radi. Više puta sam pokušao da upalim, ali nisam uspeo. Majstori (naime više njih, pošto sam bio na deonici puta između Leskovca i skretanja za Vlasotince) su mi "dijagnostikovali" od računara, pumpe, pa dizni, itd (sve crnje od crnjeg). Problem je bio kod senzora na pumpi visokog pritiska zbog prljavog goriva. Inače filter za gorivo menjam od 7-8000 redovno, a gorivo sipam isključivo na EKO pumpama. Kod "bošiste" u Vranju sam dobio senzor za 100 evra sa dijagnostikom i ugradnjom, kao i uveravanje da su problemi sa neravnomernim radom motora upravo uzrokovani zaprljanošću tog senzora kao i savet da u rezervoar sipam aditiv za čišćenje sistema za gorivo za dizel motore (proizvođač je WURTH) što sam i uradio. U početku je malo više dimio, ali sada radi bez problema.
Ford Fokus mk 1.5 2003 1.8 tdci ghia Panther black
viewtopic.php?f=6&t=12513
viewtopic.php?f=6&t=12513
-
Majstor koji je rešio problem je iz Vranja (servis BOSH u Vranju) . A zvao sam jednog iz Vlasotinca (po preporuci prijatelja) koji je dijagnostikovao kvar na pumpi. Moram da nađem broj telefona pa ću da napišem.
-
- Poruka: 14
- Član foruma od: ponedeljak, 20. avg. 2012. u 16:50h
Novajlija,druze...mani se EKO pumpe...sve ti je to zbog njihovog goriva...Promenio sam tri automobila i na svakom sam ze zeznuo sa EKO dizelom...Na JETTI sam morao prati sve od rezervoara pa na dalje,a sad sam na Focusu 1.8 TDCI danima imao problema sa paljenjem...sve dok nisam nasuo 30 lit. sa OMW i dodao LIQUI-MOLLY aditiv i zamenom i filtera uspeo nekako da se spasem od servisa...Moje iskustvo govori da je EKO gorivo ili puno vode ili djubreta....Mozda gresim,ali ovde,u Bgd,tako sam se "lepo"proveo...Pozz... 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Moje iskustvo je da evro dizel sa OMV pumpi je jedno od najlosi na nasem trzistu
-
- Poruka: 14
- Član foruma od: ponedeljak, 20. avg. 2012. u 16:50h
Cuo sam i to za OMW ali nemamo bas neki izbor,zar ne?!Imamo najskuplje i najgore gorivo... 

- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Prvi put cujem da neko ima probleme sa gorivom sa EKO pumpe. Za OMV me ne bi cudilo (izbegavam je uvek), a za LUKOIL znam da imaju i vode u gorivu cesto. Kolegi od mog oca crkle dizle zbog vode u gorivu na Meganu 1.5 DCI.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Eto ti tvoj Reso! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
Ja sam tražio isključivo 1.9 dci, koji nema taj problem, jer je kod njega Bosch ubrizgavanje