Cudan miris u kabini
Moderator: Dragomir
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Cudan miris u kabini
Ford Focus 1.8 tdci. Malopre sam se vracao kuci,nekih 10km,i blizu kuce je pocelo nesto da smrdi u kabini. Ventilator je bio upaljen na 1,grejanje... Kao neki miris zaprske,i paljevine neke. Dopire iz svih otvora "ventilatora". Sta bi moglo biti??
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- sasa_f1
Re: Cudan miris u kabini
Pocelo je iz cista mira,smrdelo je cak i kad sam parkirao kola u dvoriste. Nije povukao neki miris spolja,kad se osetilo to presao sam jos 2 km.
- backarelli
- Poruka: 418
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h
-može biti bilo šta od instalacije u istrument-tabli. Da bi probao detektovati sam,startuj motor i isključi sve moguće potrošače. Sve vreme "njuškaj" . Onda počni da pališ jedan po jedan potrošač. Kreni recimo od ventilatora kabine (grejanja) i upali samo njega. Ako ne osetiš da se smrad pojačava ,isključiš njega pa upališ svetla.... i sve tako redom,jedan po jedan potrošač. Otvori kutiju sa osiguračima i releima i "njušni" malo tu, vidi smrdi li. Imaš li "divlje" ksenone ? Od pijačnih varijanti sam već čupao polu izgorelu instalaciju. Imaš li od elektrike bilo koji naknadno ugradjeni potrošač (da nije fabrički)? Ako imaš ,proveri da li nije do tih potrošača...

- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
da ne kaplje ulje po izduvnoj grani i spaljuje se pa smrdi?
- backarelli
- Poruka: 418
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h
-da, reče da se oseća na zapršku. Koje ulje sipaš u motor, Dijamant, Sunce, Vital....popovicvl piše:da ne kaplje ulje po izduvnoj grani i spaljuje se pa smrdi?

Šalim se !

- totti
Pogledaj to, a pogledaj i da ti se nije neka plasticna kesa zalepila za izduvnu granu ili auspuh...popovicvl piše:da ne kaplje ulje po izduvnoj grani i spaljuje se pa smrdi?

- sasa_f1
Hvala na savetima. Pogledacu to sve ujutru,posto je sad mrak,nista necu videti. Jedno sto sam primetio kad sam parkirao je to, da smrdi samo kad upalim ventilator,koji je ostao u navedenom polozaju. Dim nisam primetio u tih 2km,cak sam ga i zgazio malo jace uz moju ulicu. (tj dimi ko i uvek,malo...) Nisam nista naknadno stavljao od uredjaja. Poslednje sto sam radio,menjao sam sijalice farova,ali mi se cini da nemaju veze sa ovime...
- totti
- sasa_f1
Nije sigurno. A pogledao sam i ispod auta,nema ulja... Provericu sutra sve. Malo mi frka,instalacije bas mogu biti zajebane.
- sasa_f1
Cudan miris-cudno nestade. Malopre uzeo da proverim sve. Upalio auto,sve ostalo iskljuceno,upalim ventilator jos malo se osecao miris od sinoc,pojacao ga na 3-4,i za nekih 30 sekundi se vise nije nis osecao. Izasao iz auta,zatvorio sve,ostavio ga upaljenog sa muzikom i farovima (kao sto je i sinoc bio slucaj) usao posle 3 min,nista se ne oseca,probao i sa grejanjem i hladjenjem.
Ostalo mi je jos da proverim u voznji da li se oseca,kad postigne radnu temperaturu. Pod haubom je sve ok,sa osiguracima je ok...

- sasa_f1
Zapravo,nije nestao. Sad u povratku kuci sa nbg-a osetih ponovo. Cini mi se da ima veze sa klimom. Malo me miris podseca kao kad radi klima samo sto je mnogo jaci. Oseca se i na grejanju,i hladjenju i klimi,cak i kad je ventilator ugasen se pomalo oseca... 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Imam osećaj za feeling da ti smrdi antifriz.
Jel pratiš stanje tečnosti i da li ima nekih čudnih znakova vlage po podu ?
Jel pratiš stanje tečnosti i da li ima nekih čudnih znakova vlage po podu ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- sasa_f1
Pratim naravno,stanje je isto kao i kad sam dosuo tecnost (pre nekih 20-ak dana),ne pisa nigde... Klima se oseca,verujte da isti takav miris osetim i nekad u radnji gde radim. Ali ne znam zasto i kako...
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Olfaktorne haludže. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- sasa_f1
O cemu ti to? 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pričamo o tečnosti za hladnjak... ako si dosuo tečnost za istu onda je logično razmišljanje da ti nestaje istasasa_f1 piše:Pratim naravno,stanje je isto kao i kad sam dosuo tecnost (pre nekih 20-ak dana),ne pisa nigde... Klima se oseca,verujte da isti takav miris osetim i nekad u radnji gde radim. Ali ne znam zasto i kako...

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- sasa_f1
Nedostaje zato sto mi je davno pukla neka cev gumena,pa nisam dolio koliko treba,nego malo manje,pa sam se tek sad setio,ali ne pusta stvarno...
- tuxonko
- Poruka: 30
- Član foruma od: utorak, 21. jun 2011. u 14:37h
I ja imam taj slucaj "smrada". Kada radi klima noramlno sve funkcionise, kada ugasim komresor, a ventilator nastavi da radi pocne iz ventilacije da se oseca neki smrad. Isti slucaj se desava kada upalim ventilaciju posle stajanja auta kada je pre toga radila klima i odmah sam ugasio motor (nisam ugasio prvo kompresor pa motor). Kada sam zamenio filter klime taj smrad se nije osecao prva dva puta, posle toga je opet pocelo.
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
klasicno za smrad kondeza i gljivica. klimu obavezno treba izduvati posle upotrebe pa tek onda ugasiti auto. mada ovaj smrad nema veze sa opisanim u ovoj temi.
- sasa_f1
Ja sam sve ubedjeniji da je bas taj miris kondenza. S tim sto mi se u ovih par dana bas retko oseti. Pre neki dan se osetilo kad sam upalio ventilator,polozaj soferke,temperatura je bila blizu radne. Osecalo se nekih minut,i onda prestalo. Inace,filter sam menjao pre 3-4 meseca, klimu sam bas bas salbo koristio.
- tuxonko
- Poruka: 30
- Član foruma od: utorak, 21. jun 2011. u 14:37h
kada ti je u tom polozaju prema soferki, automatski se pali klima, hteo ti ili ne. tako da je to i rtazlog. mada i za to ima resenje
- totti
- sasa_f1
Jel verujes da mi je to palo na pamet. Sad sam dosao kuci,kratka voznja,3km mozda,grejanje na soferci da se odmagli,i osetio se na krtako taj miris. Setio sam se jos davno,kad sam uzeo auto,da mi je vucki rekao da se klima pali na polozaju soferke,i da izbegavam da ga postavljam tu. Sigurno ima veze sa klimom. Ali zasto smrdi? Nikad ne ostavim auto,a da prekidac bude u tom polozaju.
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Zato sto koriscenje klime nesizostavno sa sobom povlaci stvaranje budji. U kanalima su idealni uslovi za njen rast.
To sto ga ne ostavis u tom polozaju nije bitno.
Trebalo bi da par minuta pre nego sto zavrsis voznju iskljucis klimu, sto bi usporilo ali ne i sasvim eliminisalo budjanje.
Jednostavno se s vremena na vreme mora otici na dezinfekciju (ustvari defungizaciju
)
To sto ga ne ostavis u tom polozaju nije bitno.
Trebalo bi da par minuta pre nego sto zavrsis voznju iskljucis klimu, sto bi usporilo ali ne i sasvim eliminisalo budjanje.
Jednostavno se s vremena na vreme mora otici na dezinfekciju (ustvari defungizaciju

Djak pesak