Kratko i jasno pitanje, da li posotji nacin da se prebaci plin iz jedne boce u drugu? Mada znam da ima, ali ajd da pitam tako.. Imam jednu bocu koja ima u sebi oko 30-40l, pa da se to prebaci u bocu koju imam u autu.
Secam se jednog novinskog teksta od pre par godina: "pretakao plin iz boce u bocu, sutra sahrana". Da li je bio neoprezan ili to stvarno nije moguce uraditu to ce ti objasniti neko drugi :-)
Mislim da je moguce, naravno u gas servisu. Jednom su mi iz butan boce sipali kada je nestalo tokom testiranja... Isto kao na benzinskoj. Verujem da je lakse to nego promeniti bocu pa posle vracati staru..
Postoje pretakalice i sećam se kako je izgledala jer deda je još `80-tih taksirao sa Poljakom na plin, a kupovao plin u običnim bocama za domaćinstvo pa je sam pretakao. Imaš ih ovde http://www.goglasi.com/frame?eid=639792 ... retakalica
Porukaod Enio » ponedeljak, 3. nov. 2014. u 23:38h
Ako budeš pretakao bez pumpe samo sa cijevi, plin će ti ići sve dok se ne izjednači pritisak u bocama, to ti znači da možeš maksimalno prebaciti jednu trećinu, mozda ako si sreće pola boce. Dalje ne ide.