Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pitanje

Sve informacije o radu kluba možete potražiti ovde.
Odgovori
Dalton007
Poruka: 13
Član foruma od: nedelja, 30. jun 2013. u 16:22h

Pitanje

Poruka od Dalton007 » subota, 28. jun 2014. u 21:55h

Pozdrav!
Zanima me koliko slika u formatu 800x600 okacene na nacin da bude mala slika u postu a kad se klikne na nju da bude velika moze da se stavi u mali oglas? Isto tako me zanima koja duzina teksta moze da bude u oglasu?
Da li i dalje vazi da moze da se stavi po jedan oglas za prodaju, jedan za kupovinu, itd? Isto tako me zanima da li mogu imati oglas i za kupovinu i za prodaju i zamenu u isto vreme?
Ako je ovo vec neko pitao izvinjavam se sto pitam opet i gde bi mogao da nadjem odgovor na ova pitanja? Ako je potrebno izbrisacu ovaj post u slucaju da ovo sve vec negde postoji? Relativno sam nov na forumu pa se jos uvek ne snalazim najbolje. Hvala i pozdrav za Vas!

Avatar korisnika
BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7101
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Lokacija: Kladovo

Re: Pitanje

Poruka od BojanM » subota, 28. jun 2014. u 22:07h

Ako kačiš thumbnail-ove u post, a klikom na thumbnail se otvara velika slika, praktično nema ograničenja... takođe, u ovom trenutku nema ograničenja na dužinu teksta. Ako neko stavi u jedan post 500(*) slika i ispiše Rat i Mir(*) teksta, možda ćemo morati da uvedemo neko pravilo i u vezi sa time.

U svakom od pet segmenata oglasa (Automobili i motorcikli, Audio i video oprema, Felne i gume, Auto delovi, Ostalo) možeš da imaš po jedan oglas za kupovinu i za prodaju... zamena se tehnički može podvesti pod prodaju (malo ko isključivo želi da menja a ne želi keš) tako da bi bilo poželjno da ako istovremeno imaš prodaju i zamenu sastaviš ta dva oglasa u jedan... mada smo sigurno do sada imali i drugačije primere.

Ako nisi siguran, napravi oglas(e) kako misliš da treba, pa će neko od moderatora da izmeni što treba, ako treba. :)

(*) procenjene vrednosti, realni prag tolerancije može biti veći ili manji. thumbsuph Mislim da je apsolutni maksimum za dužinu posta 64kB.
pozdrav, Bojan

Slika
Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Dalton007
Poruka: 13
Član foruma od: nedelja, 30. jun 2013. u 16:22h

Re: Pitanje

Poruka od Dalton007 » nedelja, 29. jun 2014. u 00:13h

Hvala na odgovoru Bojane,
Ja bih da stavljam slike preko dodaj.rs i zanima me da li bi 50-60 slika u oglasu bilo u redu ili ne ? Ako ne do koliko slika je u redu da stavim?
I jos kako se kaze u upustvu oglas mogu da menjam posle 7 dana i zanima me da li posle 7 dana mogu svaki dan da menjam osvezavam oglas ili ima i tada neki rok sto moram da cekam? Hvala Pozdrav

Avatar korisnika
BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7101
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Lokacija: Kladovo

Re: Pitanje

Poruka od BojanM » nedelja, 29. jun 2014. u 01:55h

Tehnički, nema prepreke da staviš taj broj malih slika, ali razmotri da li ti je zaista potrebno toliko fotografija u oglasu... One jesu obavezne po pravilima, ali ne moraju da budu i prikazane na forumu, već mogu da budu i u formi linka ka galeriji slika ili ka stranici na nekom internet portalu koji je namenjen oglašavanju. Pitanje je da li će bilo ko želeti da klikće na 50-60 thumbnail-ova da bi video šta se na njima nalazi, pošto forum u principu nije napravljen za takve stvari. Ako želiš da ilustruješ npr. 50-60 različitih delova koje imaš na praodaju, rekao bih da je bolje postaviti (tekstualni) spisak sa cenama, pa umesto sa thumbnaila linkuj veliku sliku iz teksta. Eventualno u toj varijanti postavi u oglas odabrane slike, samo onoga što je po tebi najzanimljivije.

Pravilnik oglasa kaže "osvezavanje oglasa je dozvoljeno tek 7 dana nakon postavljanja oglasa tj poslednjeg post-a", što se odnosi na tzv. "bump-ovanje" oglasa, iliti forsiranje da oglas bude bliži vrhu spiska pisanjem novog posta. Ovo sme da se radi maksimalno jednom u 7 dana. Ako postoje bitne promene u asortimanu, dostupnosti i slično, niko te ne sprečava da to objaviš i u manjim intervalima, ali nema potrebe da to radiš svaki dan ili više puta dnevno...

Napomenuo bih na kraju da su "mali oglasi" upravo to: mali. To je jedan zajednički resurs i besplatan servis namenjen individualnoj prodaji malog broja stvari... ako imaš nešto drugo na umu, možda ne bi bilo loše da na PP objasniš šta si naumio pa da vidimo koja je najbolja solucija za tebe.
pozdrav, Bojan

Slika
Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Odgovori

Povratak na „Obaveštenja“