Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Blaupunkt TravelPilot EX Čipovan

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Odgovori
raca_mk2
Poruka: 247
Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h

Blaupunkt TravelPilot EX Čipovan

Poruka od raca_mk2 » petak, 12. sep. 2025. u 17:56h

Kao što tema kaže TravelPilot EX, ali čipovan. Prilagođen više modernom dobu.

Potrebna dokumentacija, što više, od user do service manual. Ono što ne piše moraću da ispitujem.

Uskoro bi trebala stići jedna za rasturanje, ukoliko neko ima da prodaje, kupujem i pokvarene ako je niska cena.

Mislim da će biti interesantan projekat. thumbsuph
Prvo što me muči je, kolika je dijagonala ekrana, koji TFT bi legao? Po proceni 4.3" ili veći.
Slika

Ovako nešto bi dobrodošlo. :)

Slika

Slika

Za sad imam slike sa neta. Jedan konektor za displej i tastere, unutra je čip tastature.

raca_mk2

Re: Blaupunkt TravelPilot EX Čipovan

Poruka od raca_mk2 » četvrtak, 18. sep. 2025. u 07:27h

Skinuo servisno uputstvo, PDF gore sa slike. Mislio sam da je mrtvi link, a trebalo je samo da se isključi Ad Blocker. :D
Konačno pogledao šeme i oblik štampane ploče, neke moje inicijalne ideje padaju u vodu.

Navigacija još nije stigla na rasturanje, ali displej bi trebalo da može TFT 4.3 inch.

Veći problem su tasteri i potenciometri na ploči. Komunikacija ide preko SPI protokola sa IC kola ST72F321. Dokumentaciju o protokolu neću naći nigde, jedini način je da se prikači na linije i odradi "sniffing". Prvi korak najkomplikovaniji.

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » nedelja, 21. sep. 2025. u 22:46h

Slika

Uzeo navigaciju, plaćeno taman koliko i vredi.
Po domaćim oglasima viđam cene od po 100€, mislim da je totalno nerealno.

Slika

Oprana plastika i dugmići, kada se igramo da ne bude masno i brljavo.

Slika

Slika

Slika

Prednja ploča na panelu, displej može lako da se ukloni i ima mesta za drugi color TFT. Ovde ne bi trebalo da bude problema.

Slika

IC na panelu koji služi za kontrolu tastera, potenciometara i displeja.

Slika

Komunikacija sa glavnom pločom preko crnog konektora, beli konektor je za vezu ploče sa "kompjuterom".

Slika

Trenutno stanje, možda je i ispravna, ali displej koji ne prikazuje donju polovinu, ne vidim kuca li kakve brojeve.

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » utorak, 23. sep. 2025. u 13:19h

Probao da popravim LCD displej, tj konekciju kabla, ali bezuspešno. Nije problem u vezi sa pločom već sa kontaktima u samom displeju. Tako će i ostati do skidanja.

Slika

Kod nemam, probao neke kalkulatore i ne radi ni jedan.

Slika

Slika

Ako neko može da nabavi kod preko serijskog broja bilo bi dobro. Ali samo ako može besplatno, neću plaćati ni 500 din. online. :)

Slika

Našao kontakte gde mogu da se uglavim, trebalo bi da može da se izvuče komunikacija sa čipom tastature i displeja.

Za ostatak jedina opcija Alliexpress i poručivanje konektora i adaptera, isporuka za mesec dva. :(
Zaboravih serijski broj.

Slika

Odgovori

Povratak na „Sound“