Ford Mondeo 2009 (mk4) i Tesla style S3 multimedija
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: subota, 21. jan. 2023. u 15:05h
Ford Mondeo 2009 (mk4) i Tesla style S3 multimedija
Pozdrav!
Da li neko ima iskustva sa instaliranjem Tesla style S3 multimedije na Ford Mondeu 2009 (mk4)?
Multimedija podržava automatsku klimu. Problem je sto nakon instalacije ne reaguju komande jedinice za grejanje/hlađenje, već ventilacija radi non-stop.
Hvala unapred!
Da li neko ima iskustva sa instaliranjem Tesla style S3 multimedije na Ford Mondeu 2009 (mk4)?
Multimedija podržava automatsku klimu. Problem je sto nakon instalacije ne reaguju komande jedinice za grejanje/hlađenje, već ventilacija radi non-stop.
Hvala unapred!
Poslednja izmena: petarpan, na dan subota, 21. jan. 2023. u 16:53h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21440
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ford Mondeo 2009 (mk4) i Tesla style S3 multimedija
Ako sa fabričkim komandama ventilacija radi normalno, onda je problem u samoj multimediji ili nešto se ne gađa u samom žičenju.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Hvala na odgovoru. Komande ventilacije rade normalno, ali kada se instalira multimedija jedino te komande ne rade (sve ostalo na multimediji radi, ukljucujuci i komande na volanu).
Zaro sam mislio ako neko ima slicnih iskustava da to podeli.
Zaro sam mislio ako neko ima slicnih iskustava da to podeli.
- pegaz
- Poruka: 481
- Član foruma od: četvrtak, 15. nov. 2012. u 21:32h
Zar ne treba da se modul za kontrolu ventilacije prikljuci na tu multimediju a zatim stavi iza same multimedije prilikom montaze? Malo glupo resenje ali izgleda da ta mutimedija ne moze sama da kontrolise klimatizaciju vec je treba stari modul.
-
Da, taj modul izgleda mora da ostane, ali je nejasno kako se on prikljucuje na multimediju. Da li je to plug-and-play ili se moraju neke zice prespajati? Ne verujem da su na tom modulu za ventilaciju bili predvidjeni neki dodatni portovi preko kojih bi se on povezivao sa multimedijom.
-
- Poruka: 11
- Član foruma od: nedelja, 5. feb. 2017. u 22:13h
Pozdrav
Malo stara tema ali uvek aktualna.
Kako se završilo sve to, jesi li uspeo da rešiš problem?
Već duže vremena gledam da kupim na Aliju neku .
Nije mi problem dati 300€ za to ,ali se plašim da kvalitet ne prati cenu da kupim nešto što ne radi.
Malo stara tema ali uvek aktualna.
Kako se završilo sve to, jesi li uspeo da rešiš problem?
Već duže vremena gledam da kupim na Aliju neku .
Nije mi problem dati 300€ za to ,ali se plašim da kvalitet ne prati cenu da kupim nešto što ne radi.
- Scorpio 696
- Poruka: 1361
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Ja sam zbog ovoga odustao i uzeo normalnu 7" multimediju al po ceni te velike.
- mbole
- Poruka: 14845
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Malo kasno, al ovo mi je nekako promaklo.petarpan piše: ↑četvrtak, 23. feb. 2023. u 13:01hDa, taj modul izgleda mora da ostane, ali je nejasno kako se on prikljucuje na multimediju. Da li je to plug-and-play ili se moraju neke zice prespajati? Ne verujem da su na tom modulu za ventilaciju bili predvidjeni neki dodatni portovi preko kojih bi se on povezivao sa multimedijom.
Ne prikljucuje se modul klime nikako na multimediju

Samo se prikljuci na postojecu instalaciju auta, ko sto je bio prikljucen i pre toga.
Ne treba mu poseban prikljucak, posto sva komunikacija ide kroz CAN.
Ali sam modul, koji je specifican za svako vozilo, mora da ostane, posto on "prevodi" komande koje stizu sa CAN-a, u konkretno: ukljuci ovo ili ono, ili pokreni ovo ili ono... itd.
Djak pesak 

-
- Poruka: 11
- Član foruma od: nedelja, 5. feb. 2017. u 22:13h
Ako sam dobro shvatio taj modul ostane i dalje priključen kako je i bio, samo što mora da bude ubačen unutar iza multimedije.
I onda će raditi bez problema.
I onda će raditi bez problema.
- mbole
- Poruka: 14845
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h