Danas posle pranja na haubi na jednom mestu 3cm x 2cm je otpao lak. Hauba nije imala ostecenja, ogrbotine, ulegnuca..nista. Lak je samo odleteo sa vodom
Popravka laka na haubi?
-
robertzr
- Poruka: 11
- Član foruma od: petak, 25. dec. 2015. u 19:50h
Popravka laka na haubi?
Kolege fordovci,
Danas posle pranja na haubi na jednom mestu 3cm x 2cm je otpao lak. Hauba nije imala ostecenja, ogrbotine, ulegnuca..nista. Lak je samo odleteo sa vodom
. Sta da radim, koja je procedura, da li moze da se ispolira (oljusti lak) sa haube i prelakira ili mora kompletno farbanje haube? Da li moze da se popravi samo to mesto, pa poliranje? Upitanju je focus TDDI karavan 2003.

- Lale
- Domacin foruma

- Poruka: 2799
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- dimges
- Poruka: 643
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
Re: Popravka laka na haubi?
da ne otvaram temu, a nisam mogao da nađem... pre 5 godina smo imali saobraćajku, pored ostalog uništeno desno krilo i iskrivljena hauba, Fiesta MK4 1996. Krilo sam kuio novo a hauba je samo farbana. Još odavno se videlo da boja ne valja, nema sjaj, osobito na haubi, kod panja auta ispada boja. Osim toga hauba je i iskrivljena pa vibrira na većim brzinama ( jer je ravna, nema ove apkante) Rešio sam da tražiim polovnu haubu, fabrički ofarbanu, slične ili kompatibilne boje.
Moja fiesta je 1996-1999, ovakva. samo LILA nijansa .
..imam ponudu srebrnaste metalik haube,
ali prodavac tvrdi daje za Fiestu 1999-2000 ? Nije iz istog grada , tražiću mu i sliku auta. Dilema je dali se gledaju samo farovi ili treba i neke mere da se provere ??
Moja fiesta je 1996-1999, ovakva. samo LILA nijansa .
..imam ponudu srebrnaste metalik haube,

ali prodavac tvrdi daje za Fiestu 1999-2000 ? Nije iz istog grada , tražiću mu i sliku auta. Dilema je dali se gledaju samo farovi ili treba i neke mere da se provere ??
- dule0911
-

- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mislim da su samo farovi bitni tj taj model, ne bi trebalo haube da se razlikuju po godistima.
Fiesta!!
- mbole
- Poruka: 15199
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pa i ova je iscukana.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica