Philips ili Osram ?
- dax92
-
- Poruka: 7618
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Philips ili Osram ?
H7 Cool blue intense su bas odlicne sijalice, bio sam prezadovoljan osvetljenjem! Jedina mana je sto su mi bas u focusu mk1 2004. godiste trajale nesto preko 3 mesrca, svakodnevnom voznjom. Ako je nekom bitno samo osvetljenje, a nece xenone, preporucujem! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Sale Sk
- Poruka: 386
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h
dobro, ali skupo... tj. svaka 3mj uzimati novo. 
jedino ko se ne vozi puno...

jedino ko se ne vozi puno...
- dax92
-
- Poruka: 7618
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Pored njih se jako brzo otplate xenoni, a jos i bolje sijaju 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- daki_st
- Poruka: 450
- Član foruma od: nedelja, 2. mar. 2014. u 16:38h
Slazem se sa dax-om 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Sticajem okolnosti i mene sad ovo zanima jer su mi kratka svetla na Lanceru losa. Farovi mi se cini da su dobri, tj nisu korodirale reflektivne povrsine itd (duga svetla razvaljuju, cak i po kisi, doduse ona su H4+H1).
Koju sijalicu uzeti da svetli bolje od standardnih a da traje neki razuman period? Jel ova silverstar 2.0 tako nesto ili? Necu da menjam sijalice na 3meseca
Svaki dan mi rade u proseku 1-1.5h, za ovaj silverstar to ispadne oko godinu dana sto je relativno prihvatljivo.
Xenon me ne zanima jer nisam neodgovoran, ne zelim da smetam drugima jer me uzasno nervira kad meni neko ide u susret sa xenonima u faru koji je za halogenu sijalicu. Da je staklo bez proreza stavio bih china morimoto ali ovako samo halogene dolaze u obzir.
Uzeo sam komplet druge farove zato sto mi je staklo na levom faru napuklo i ocu da ga menjam - ispostavilo se da su ti sto sam kupio u uzas stanju, stajali negde izgleda napolju i puni su prasine/blata, ali reflektivne povrsine i stakla mi deluju citavi. Pa cu videti ako mi je lako da ih ocistim odmah da stavim bolje sijalice pre montaze. Ako ne, onda samo staklo menjam i svakako mi trebaju bolje sijalice.
Koju sijalicu uzeti da svetli bolje od standardnih a da traje neki razuman period? Jel ova silverstar 2.0 tako nesto ili? Necu da menjam sijalice na 3meseca

Xenon me ne zanima jer nisam neodgovoran, ne zelim da smetam drugima jer me uzasno nervira kad meni neko ide u susret sa xenonima u faru koji je za halogenu sijalicu. Da je staklo bez proreza stavio bih china morimoto ali ovako samo halogene dolaze u obzir.
Uzeo sam komplet druge farove zato sto mi je staklo na levom faru napuklo i ocu da ga menjam - ispostavilo se da su ti sto sam kupio u uzas stanju, stajali negde izgleda napolju i puni su prasine/blata, ali reflektivne povrsine i stakla mi deluju citavi. Pa cu videti ako mi je lako da ih ocistim odmah da stavim bolje sijalice pre montaze. Ako ne, onda samo staklo menjam i svakako mi trebaju bolje sijalice.
Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Nešto najbolje od halogenih klasičnih sijalica što sam video u skorije vreme jeste Osram Nightbreaker Unlimited.
Jako lepo sija onako beličasto,osetno popunjenije svetlo... daljina manje više ista.
Mana... cena,skoro 2k din za obe h4 sijalice.
Trajnost... videćemo koliko će da potraju
Jako lepo sija onako beličasto,osetno popunjenije svetlo... daljina manje više ista.
Mana... cena,skoro 2k din za obe h4 sijalice.
Trajnost... videćemo koliko će da potraju

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nije mi to puno ako svetli bolje od obicnih i potraje bar godinu dana. Seti se da mi pokazes kad se budemo videli (ako je to na rsu).
Za fiestu hocu svakako da uzmem nesto sto svetli malo belje, pa mogu te (ima odlicne farove, uvek sam bio zadovoljan, nebitno koja je sijalica).
Za fiestu hocu svakako da uzmem nesto sto svetli malo belje, pa mogu te (ima odlicne farove, uvek sam bio zadovoljan, nebitno koja je sijalica).
Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
Nije na RS-u nego na onom interesantom Focusu SVT 
I posebno obratiti pažnju koji Nightbreaker uzimaš... pošto ima nekoliko varijanti,najbolja je ova Unlimited i navodno jako duže traje od prethodnih varijanti Nightbreakera.

I posebno obratiti pažnju koji Nightbreaker uzimaš... pošto ima nekoliko varijanti,najbolja je ova Unlimited i navodno jako duže traje od prethodnih varijanti Nightbreakera.

- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Napomena da postoji akcija za Osram Silverstar sijalice i na Mol pumpama u Srbiji, kupi se gorivo za 5.000 dinara, dobije pet nalepnica i onda su dve sijalice 999 dinara, sto je stvarno super cena. http://osram.molserbia.rs/#_discount
- Sale Sk
- Poruka: 386
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h
I u Hr su navedene naljepnice kao uvjet, ali ja sam kupio bez njih i nisam sipao gorivo. Tako da, treba pitati... Mozda se i kod vas ne drze striktno toga.
- Neskica
- Poruka: 77
- Član foruma od: sreda, 25. mar. 2009. u 09:22h
Crkla jedna iz kompleta , nije izdržala ni 5 meseciMarkedjani piše:Nije na RS-u nego na onom interesantom Focusu SVT

Čekam da vidim kada će ova druga da ispusti dušu.
Toliko o novom unlimited NB.
tt
Ford Focus 1.6 TDCi
- Markedjani
- Predsednik kluba
Onda ništa 

-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Spremne za ugradnju, samo da stane kisa 

- Neskica
Jutros crklo i ono drugo go*no od osramaNeskica piše:Crkla jedna iz kompleta , nije izdržala ni 5 meseciMarkedjani piše:Nije na RS-u nego na onom interesantom Focusu SVT
Čekam da vidim kada će ova druga da ispusti dušu.
Toliko o novom unlimited NB.
tt

Baš su unlimited ( unlimited shit ).
Ford Focus 1.6 TDCi
- Markedjani
- Predsednik kluba
bezveze.
A reci mi jesi li makar bio zadovoljan kako svetle ?
Pošto na focusu mk1 sa novim (običnim) farovima i sa ovim sijalicama stvarno super svetli.
A reci mi jesi li makar bio zadovoljan kako svetle ?
Pošto na focusu mk1 sa novim (običnim) farovima i sa ovim sijalicama stvarno super svetli.

- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
izgleda da odredjeni modeli imaju problemcice tj tako projektovane elektricne sisteme, da im crkavaju te pojacane, osetljive sijalice...
meni je vek trajanja istih sijalica na tri razlicita auta bio potpuno razlicit...
meni je vek trajanja istih sijalica na tri razlicita auta bio potpuno razlicit...
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
- Neskica
Svetlele su odlično ali šta to vredi kad su kratkotrajne.
tt
tt
Ford Focus 1.6 TDCi
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Nije problem u instalaciji nego u samom faru. U manjim farovima crkavaju puno prije. Griju se vise a pogotovo u manjem faru. To je poznat problem sa svim jačim sijalicama. Mondeo je npr manje podložan tome
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Sa silver starom nema problema. Traju x3.
- novi81
Slažem se. Puno je trajnija od nightbreakera. Bar po mom iskustvu. Ja pokušavam naći Silverlight 2.0 ali zasad još nisam uspeo. Izgleda da se slabo prodaju zbog cijene pa ih ne naručuju. Ali zato kinezi od 3km idu ko alva
- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
po mom iskustvu ne mora da znaci. far u kliju 2 je manji od fokusovog pa su trajale duze, kao i sto su far klija 3 i fokusa 2 slicne velicine, ali opet je bila bitna razlika u trajnosti...novi81 piše:Nije problem u instalaciji nego u samom faru. U manjim farovima crkavaju puno prije. Griju se vise a pogotovo u manjem faru. To je poznat problem sa svim jačim sijalicama. Mondeo je npr manje podložan tome
samo svoja iskustva iznosim, verujem da tu ima vise faktora koji uticu...
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
-
Montirane Osram Silverstar 2.0 H7 i H1. Mislim da dosta jace svetle od obicnih Osramovih koje sam do sada imao i na kratkim i na dugim svetlima.
Moze li neka preporuka za neke bele pozicije? Sada su mi na pozicijama obicne Osram i vuku vise na zuto nego ove Silverstar.
Srednje.

dugo

Moze li neka preporuka za neke bele pozicije? Sada su mi na pozicijama obicne Osram i vuku vise na zuto nego ove Silverstar.
Srednje.

dugo

- novi81
Koliko eura?
-
Evo ih i na delu. Prilicna je magla nocas. Ok svetle nema sta. Cini mi se vidnije jace od obicnih osramovih.

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kod mene traju već dve godine, a montirao sam ih kao polovne. Ne vozim preko dana s njima, ali zato u toku večeri ih upalim i ugasim nekoliko puta, auto se koristi svakodnevno.daki_st piše:Kod mene je Osram Cool Blue tarjao 3 meseca ja mislim. I zato sam preso na xenon
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове