Ja sam moje farove prao bez otvaranja. Nisam imao poklopce, pa je ulazila prasina i sve se lepilo unutra...plus je sijalica to dobro zagrejala i mislio sam da nema sanse da se malo osveze.
Skupio sam malo hrabrosti, skinuo ih, povadio sijalice i motorice za nivelaciju visine. Od hemije sam koristio tabletu za masinu za pranje sudova, rastopio sam je u prokljucaloj vodi.
Tu vrucu vodu (malo sam pustio da se prohladi, ali je i dalje bila dovoljno vruca) sam sipao u far i muckao ceo far. Tako sam po tri puta ispirao tom vodom sa hemijom i posle sam DOBRO isprao destilovanom vodom. Voda koja je izlazila iz farova je bila toliko crna, da nisam mogao da verujem. Susili su se jednu noc i jedan dan.
Farovi su posle toga mnogo, mnogo cistiji, ali sam morao posle da stelujem visinu i sirinu snopa.
Maglili su farovi u pocetku vrlo malo, ali da sam ih duze susio, ne bi bilo nikakvih problema.
PS
Ukoliko neko pokusava da radi ovako nesto, radi na svoju odgovornost, ja se ogradjujem od bilo kakvih problema ako bude bilo, samo sam napisao kako sam ja resio slican problem. Postavicu i slike kad ih nadjem.
EDIT:
https://www.dropbox.com/sh/jcxluaov9sad ... Tt2Ba?dl=0
Evo ga link sa slikama pre i posle pranja.