Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

C-Max, problem s daljincem

Alarmi, centralne brave, blokade motora...
Odgovori
alenchence
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 4. jul 2019. u 08:00h
Lokacija: Zaječar

C-Max, problem s daljincem

Poruka od alenchence » ponedeljak, 14. okt. 2019. u 23:35h

Pozdrav, drugari!

Prvo, izvinjavam se ako je neko već imao ovakav problem i bio je rešen, ja se načitah vazda na forumu i nisam našao rešenje.

Elem, pazario sam C-max-a, 2006. god, 1,8, benz, pre par dana... Sve je bilo ok prvi dan, klasika... Onda je krenuo da me zeza daljinac, jednostavno ne radi, nijedno dugme... :ozid: Prvo što mi je palo na pamet je baterija. Promenim bateriju, radi pola dana. Sutradan, ista priča, daljinac-mrtav. Kupim novu bateriju, za slučaj da je ova moja koju sam imao u rezervi izlapela... Ništa. Otvorim ključ ponovo, očistim kontakte, "pomognem" im za slučaj da su se savili više nego što treba pa ne naležu na bateriju i elektroniku kako treba... Ista priča, ako i radi, radi pola dana i to je to... Odnesem kod lokalnog majstora ključara, prelemi mi on elektroniku za slučaj da je riknuo neki lem(iako pregledah sve lemove, a naročito mikro-prekidače), radio skoro ceo dan sve po PS-u, predveče ista priča, mrtav. Odradio ja internu dijagnostiku(dugme za grejač zadnjeg stakla+kontakt pozicija II), ključ ne daje znake života, a posle intervencije ključara radio.

Posle svega jedini zaključak do kog sam došao je smrdljivi GEM modul... Pomagajte ako imate ideju šta bi moglo biti, stabilnost nervnog sklopa mi je na izdisaju... :( :suicide:

Hvala unapred.

Avatar korisnika
mbole
Poruka: 11901
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Lokacija: Bataja

Re: C-Max, problem s daljincem

Poruka od mbole » utorak, 15. okt. 2019. u 06:21h

To sto dijagnostika ne vidi kljuc odnosno daljinac, ne znaci da je problem u autu tj GEM-u, mora kljuc i da emituje nesto. A to sto mu je baterija ispravna, sto ima kontakte, i sto su sve veze prelemljene, ne znaci i da emituje.

Nadji nekog ko ima frekvencmetar, pa da kad nece da radi, proveri da li daljinac uopste daje signal i kakav.
Ume da se desi i da emituje signal, ali da "brlja", najcesce kada je ostecen oscilator, sto nije retka pojava (ne voli padove o beton).

Druga opcija je da od nekoga pozajmis daljinac koji je sigurno ispravan i da njega uprogramiras u svoj auto, pa da vidis kako se on ponasa.
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

alenchence
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 4. jul 2019. u 08:00h
Lokacija: Zaječar

Re: C-Max, problem s daljincem

Poruka od alenchence » utorak, 15. okt. 2019. u 06:30h

OkeT, hvala na savetima, probaću. thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Security“