Grand Motors banner EuroAuto banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner
Instalirana je nova verzija foruma i u toku je njeno "fino podešavanje". Za više informacija kliknite ovde.

narezivanje kodiranog kljuca

Alarmi, centralne brave, blokade motora...
User avatar
Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Počasni Čak Noris
Posts: 3546
Joined: Tuesday, 4. Aug 2009. u 04:45h
Location: Krusevac

narezivanje kodiranog kljuca

Post by Shomy_ksh » Wednesday, 10. Aug 2011. u 22:20h

e ofako, imam centralnu bravu ali nemam na daljinsko... hocu da uzmem neki modul i da prikazim sve to da radi...e sad sta me interesuje, da li znate gore u BG-u ko radi narezivanje kodiranog kljuca na skakavac ? i kontakt te osobe/firme


ne bih stvarno ni stavljao modul ali pre neki dana kad padala kisa nosio sam tortu i em sam pokisao dok sam otvorio vrata em sam ispustio tortu... :suicide:
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir wrote:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

milanb77
Posts: 9
Joined: Saturday, 6. Nov 2010. u 20:29h

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by milanb77 » Wednesday, 10. Aug 2011. u 22:44h

ja imam isti problem al kazu da ne moze da se kodira kljuc bez dva vec kodirana a ja imam samo 1 zna li neko moze li i sa jednim :ford:

User avatar
knez91
Posts: 2204
Joined: Sunday, 30. May 2010. u 20:13h
Location: Temerin

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by knez91 » Wednesday, 10. Aug 2011. u 22:45h

e ebo ga zivot, pa koja je komsinica prolazila kada si tortu ispustio :P
e vidis i meni bi to trebalo, pa i ja da vidim koliko bi to mene izaslo....
Loyale wrote: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

User avatar
Shelby
Posts: 1233
Joined: Sunday, 11. Jul 2010. u 12:44h
Location: Cacak

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by Shelby » Wednesday, 10. Aug 2011. u 22:54h

milanb77 wrote:ja imam isti problem al kazu da ne moze da se kodira kljuc bez dva vec kodirana a ja imam samo 1 zna li neko moze li i sa jednim :ford:

Naravno da moze sa jednim klucem da se kodira . thumbsuph

User avatar
mbole

 
Posts: 7621
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by mbole » Wednesday, 10. Aug 2011. u 23:27h

Kodiranje kljuceva zavisi od godista i vrste kljuca.
Menjano je vremenom.
Postoje dva kodiranja, i potpuno su nezavisna jedno od drugog:

1. Da bi kljuc mogao da upali auto
Nekada ti je trebao crveni "master" kljuc, da bi mogao da kodiras drugi.
Onda je dosao sistem da ti trebaju bilo koja dva kljuca (funkcionalna) da bi kodirao treci (ukinut je crveni kljuc).
Ne znam da li se posle toga nesto promenilo. Procitaj uputstvo, u mom je pisalo kako se to radi.

2. da bi daljinac mogao da otkljuca auto
http://www.lifestylefordparts.co.uk/article/show/17

Naravno u servisu kad ga okace mogu da iskodiraju i kad nemas ni jedan jedini originalni kljuc.

Sto se tice dobrog bravara, ovaj je verovatno najbolji u Bg: http://www.autokljucevi.rs/srpski
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

User avatar
Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Počasni Čak Noris
Posts: 3546
Joined: Tuesday, 4. Aug 2009. u 04:45h
Location: Krusevac

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by Shomy_ksh » Thursday, 11. Aug 2011. u 00:50h

e da...cuo sam price da su ljudi dobijali 2 kljuca uz auto, jedan sve otkljucava, pali... a drugi samo kontrolni tj otkljucava vrata i daje kontakt ali nece da upali auto... e oba kljuca koja imam rade bez greske tj nemaju ogranicenja...

@mbole hvala na linku, mada sam i sam mogao ovo ali sam hteo nekoliko reci cuti o svemu redbullw
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir wrote:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

milanb77
Posts: 9
Joined: Saturday, 6. Nov 2010. u 20:29h

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by milanb77 » Thursday, 11. Aug 2011. u 09:36h

hvala :) poseticu ih :)

User avatar
911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Posts: 9204
Joined: Friday, 10. Oct 2008. u 10:33h
Location: Beograd

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by 911s [SK] » Thursday, 11. Aug 2011. u 11:11h

Ja imam i crveni i crni i oba su u potpunosti funkcionalna, svaki za sebe. Za kodiranje novog kljuca ce ti uzeti 100 evra na dobar dan.
Batali skakavac i nosi daljinac uz originalni kljuc.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van wrote: ...за све те буђаве фордове

User avatar
Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Počasni Čak Noris
Posts: 3546
Joined: Tuesday, 4. Aug 2009. u 04:45h
Location: Krusevac

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by Shomy_ksh » Thursday, 11. Aug 2011. u 22:51h

moze lock sto se mene tice... do 30e sam spreman da platim a taj 1 (kec) sa tim silnim nulama ne dolazi u obzir :lele:
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir wrote:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

User avatar
mbole

 
Posts: 7621
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by mbole » Thursday, 11. Aug 2011. u 23:46h

sibi wrote:Moze i bez drugog kljuca. Takozvano kloniranje. Na vidikovcu u trznom centru mi je bravar prosle godine trazio 100e za kluc i 150e za kluc sa daljinskim.

Mozes da nemas ni jedan jedini kljuc, al onda ne moze za dzabe, vec moras u servis koji ima odgovarajucu opremu, i cena kodiranja ti je ista ko i da imas kljuc.
Sam blanko kljuc sa daljincem sa 3 tastera za mog mondea Mk2 je pre 7-8 godina bio oko 50 evra. Narezivanje je bilo jos oko 10 evra kod ovog bravara u Zemunu.
Kodiranje sam odradio sam (imao sam od ranije dva kljuca, jedan sa i jedan bez daljinskog).

Shomy_ksh wrote:do 30e sam spreman da platim

Za 30 evrica ne verujem da mozes da kupis ni blanko kljuc. Doduse ja sam kupovao u Grandu, mozda je jeftinije kod nekog bravara.

Shomy_ksh wrote:cuo sam price da su ljudi dobijali 2 kljuca uz auto, jedan sve otkljucava, pali... a drugi samo kontrolni tj otkljucava vrata i daje kontakt ali nece da upali auto

Cuo si bas to. Price.
Jednostavno je neko narezao kljuc, a nije ga iskodirao (bilo mu skupo).
Jedino sto postoji da lici na "kontrolni" kljuc je crveni master kod ranijih modela, ali on sasvim normalno radi, kao i svaki drugi.
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

User avatar
Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Počasni Čak Noris
Posts: 3546
Joined: Tuesday, 4. Aug 2009. u 04:45h
Location: Krusevac

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by Shomy_ksh » Friday, 12. Aug 2011. u 08:48h

moguce kad su ljudi kupovali auto tj prodavac da bi lakse prodao auto koji ima jedan kljuc ode i nareze i drugi (koji ne kodira) i zato ljudima bude tako posle... :)
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir wrote:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

User avatar
mbole

 
Posts: 7621
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by mbole » Friday, 12. Aug 2011. u 10:03h

Nego, za tvoju fiestu koliko vidim ne postoji flip kljuc ("skakavac").
Postoji za model 2008, ali on je sasvim drugacijeg oblika i ne moze u tvoju.
Jedino da ti bravar prepakuje metalni deo tvog kljuca (mora dodatno da se obradjuje) umesto onog na modelu koji ima flip. Mozda je moguce da koristis i flip kljuc od jagura, mada mi se cini da im transponder nije isti, to jest da mora da se rasturi kljuc i da se zameni transponderom od forda.
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

User avatar
Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Počasni Čak Noris
Posts: 3546
Joined: Tuesday, 4. Aug 2009. u 04:45h
Location: Krusevac

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by Shomy_ksh » Friday, 12. Aug 2011. u 23:00h

ja sam mislio da moj kljuc originalni narezem na privezan skakavac koji odbijem uz modul za daljinsko, ako razumes sta mislim :D
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir wrote:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

User avatar
mbole

 
Posts: 7621
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by mbole » Saturday, 13. Aug 2011. u 10:47h

Pa ne bas :)
Prvo zasto bi uz modul za daljinsko dobio kljuc? Modul je modul i on je deo za sebe.
Drugo uopste ne bi rekao da je kod tebe to poseban modul. Po onome sto vidim iz sema, to je deo GEM-a (postoje 4 razlicite varijante GEM-a).
Cak i kad bi dobio kljuc uz njega, taj kljuc ne bi bio flip jer jednostavno nema flip kljuca, koji odgovara tvojim bravama. Flip kljuc koji ide uz nove fieste je mehanicki drugacijeg oblika (nije cilindrican kao tvoj vec je ravan).
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

User avatar
BojanM
BOFH
BOFH
Posts: 6851
Joined: Thursday, 5. Aug 2010. u 14:19h
Location: Kladovo

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by BojanM » Saturday, 13. Aug 2011. u 11:13h

@Mbole, čini mi se sa početka topika da Shomy nema fabrički daljinac koji ima veze sa GEM-om nego želi da doda aftermarket modul za zaključavanje, uz koji se standardno dobija par "daljinaca" sa ključem "na skakavac" (flip-out).

@Shomy_ksh, najverovatnije ćeš da zaboraviš na taj skakavac i da samo zakačiš daljinac na alku sa postojećim ključem, jerbo ako imaš "cilindrični" ključ (u stvari onaj običan šestougaoni, jbmliga kako se to zvanično krsti) ne znam kako ćeš da upakuješ to u "skakavca". Možda i može, nisam baš detaljno istraživao celu priču... samo vidi to sa nekim bravarom, i pazi da ne ispadne veća dara nego mera - da platiš skuplje takav ključ nego što će da te košta modul i ugradnja.
pozdrav, Bojan

Image
When it comes to design, I've found that on the Internet, you could post a picture of a square and someone always says "That looks just like a circle!"

User avatar
mbole

 
Posts: 7621
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by mbole » Saturday, 13. Aug 2011. u 11:29h

Ah :)
A ja sve vreme ubedjen da on hoce da doda fabricki modul (posto je kod nekih starijih modela to bilo moguce).
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

User avatar
Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Počasni Čak Noris
Posts: 3546
Joined: Tuesday, 4. Aug 2009. u 04:45h
Location: Krusevac

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by Shomy_ksh » Saturday, 13. Aug 2011. u 23:11h

nisam imao vremena da lepo objasnim...

evo slike gde ima 4 priveska od kojih biras/biram koj hocu... ja sam mislio da uzmem ovaj skroz levo, na njemu dobijes parce metala na koje bi ja narezao moj kljuc... kapiras ?
Image
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir wrote:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

User avatar
mbole

 
Posts: 7621
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by mbole » Saturday, 13. Aug 2011. u 23:25h

Pa ovaj skroz levo ne izgleda kao kljuc do tvoje fieste.
Ti treba da imas cilindricni kljuc kao ovaj (pricam o metalnom vrhu kljuca, nije bitna plastika)
Image
, a ovaj iz oglasa je "pljosnat".
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

User avatar
Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Počasni Čak Noris
Posts: 3546
Joined: Tuesday, 4. Aug 2009. u 04:45h
Location: Krusevac

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by Shomy_ksh » Sunday, 14. Aug 2011. u 02:00h

mbole wrote:Pa ovaj skroz levo ne izgleda kao kljuc do tvoje fieste.
Ti treba da imas cilindricni kljuc kao ovaj (pricam o metalnom vrhu kljuca, nije bitna plastika)
Image
, a ovaj iz oglasa je "pljosnat".


jao bre bole, mislio sam da moj originalni kljuc kloniram, da ispadne isti kao sa ove tvoje slike, onda da mi prebace na skakavac... kako da ti objasnim :wtf:
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir wrote:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

User avatar
Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Posts: 5493
Joined: Tuesday, 3. Mar 2009. u 00:21h
Location: Avala-BG

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by Dragomir » Sunday, 14. Aug 2011. u 08:45h

Naj lakse da sresis ovaj problem je da zamenis GEM koji ima opciju daljinskog zakljucavanja i stavis orginalni daljinac
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

User avatar
mbole

 
Posts: 7621
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by mbole » Sunday, 14. Aug 2011. u 11:01h

Najlepse resenje, al GEM sigurno kosta vise od 23 evrica (koliko je ovaj Bear aftermarket), plus novi kljucevi :)
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

User avatar
Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Počasni Čak Noris
Posts: 3546
Joined: Tuesday, 4. Aug 2009. u 04:45h
Location: Krusevac

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by Shomy_ksh » Monday, 15. Aug 2011. u 01:17h

valjda, zamena GEM-a + daljinac :D
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir wrote:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

User avatar
mbole

 
Posts: 7621
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by mbole » Monday, 15. Aug 2011. u 09:08h

Uz fabricki GEM idu fabricki kljucevi sa daljincem (daljinac je deo kljuca).
Ne znam kakvi su ovi koje imas sada, to jest da li su dvodelni ili jednodelni (najverovatnije jednodelni).
Ako imas jednodelne onda mora ceo kljuc, ako imas dvodelne onda samo deo koji u kome je daljinac.
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

User avatar
Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Počasni Čak Noris
Posts: 3546
Joined: Tuesday, 4. Aug 2009. u 04:45h
Location: Krusevac

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by Shomy_ksh » Monday, 15. Aug 2011. u 17:48h

kome da se obratim
m za GEM? do koje cifre treba izdvojiti za isti?
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir wrote:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

User avatar
Ratibor
Posts: 232
Joined: Friday, 29. Jul 2011. u 12:30h

Re: narezivanje kodiranog kljuca

Post by Ratibor » Wednesday, 24. Aug 2011. u 13:08h

Jesi nabavio taj GEM ili ugradio mogul? Imam potpuno isti problem kao i ti.

Ja kupio onaj modul a sad cujem da treba GEM da se menja pa ako si resio prob javi. I ako znas gde se nalazi GEM u automobilu javi ja sam mislio da je u vozacevim vratima ali kazu da nije tu.
Moj ford stari nikad se ne kvari

Post Reply

Return to “Security”