Ne rade brisači prednjeg stakla, brisač zadnjeg stakla, a ni pranje stakala (nivo tečnosti je u redu).
Probašao sam da je pregoreo osigurač br. 56 (20A) za brisače stakla. Zamenio sam ga ispravnim, a kada sam dao kontakt on je pregoreo.
Ima li neko savet: šta još vredi pokušati pre odlaska kod auto-električara ?
Focus 1.8 TDCI - ne rade brisaci i pranje stakla
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: petak, 14. avg. 2009. u 13:13h
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Focus 1.8 TDCI - ne rade brisaci i pranje stakla
Osigurači pregorevaju tako što prevelika struja protekne kroz njih i istopi žicu.
Negde postoji kratak spoj u delu električnog kola koji se tiče tog osigurača. Postoji mnogo mogućnosti zbog čega to može da se dešava... ako nisi siguran šta radiš bolje prepusti auto-električaru da se igra time.
Negde postoji kratak spoj u delu električnog kola koji se tiče tog osigurača. Postoji mnogo mogućnosti zbog čega to može da se dešava... ako nisi siguran šta radiš bolje prepusti auto-električaru da se igra time.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Poruka: 126
- Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h
Re: Focus 1.8 TDCI - ne rade brisaci i pranje stakla
ako nemas instrument.probaj vizuelno da propratis zice da neka mozda nije ostecena i pala na masu.ako imas unimer onda mozes proveriti i motorice.ocigledno imas negde kratak spoj.